شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۹ بهمن ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۴
کد مطلب: 63874
۲
۴

دکتر مریم رزاقی آذر؛ چهره ماندگار پزشکی ایران که بخاطر دفاع از نام «خلیج فارس» دیپورت شد

دکتر مریم رزاقی آذر؛ چهره ماندگار پزشکی ایران که بخاطر دفاع از نام «خلیج فارس» دیپورت شد
*پروفسور مریم رزاقی آذر برترین پزشک غدد کودکان دنیا شد
پروفسور «مریم رزاقی آذر» از میان یک هزار و ۲۰۰ پزشک غدد کودک از ۹۱ کشور دنیا که عضو انجمن پزشکان غدد هستند به عنوان برترین پزشک دنیا در این تخصص انتخاب شد. این انتخاب توسط انجمن جهانی پزشکان غدد شد انجام و نام ایران در شهر لاهه و کشور هلند بر سر زبان‌ها افتاد.


زندگی شخصی و خانوادگی
دکتر رزاقی آذر در سال ۱۳۴۶ در سن ۱۷ سالگی با همسر خود ازدواج کرد. حاصل این ازدواج چهار فرزند است که هر چهار نفر آنها در حال حاضر در زمینه‌های مختلف علمی و پزشکی مشغول به فعالیت هستند. دکتر رزاقی آذر در زندگی شخصی خود نیز به عنوان یک زن موفق شناخته می‌شود. او توانسته است با مدیریت صحیح، به طور همزمان به فعالیت‌های علمی، آموزشی و خانوادگی خود بپردازد.

اما زندگی پروفسور خبر خوب ما درس زندگی دارد برای همه دختران جوان، برای آنها که فکر می‌کنند اگر ازدواج کنند یا زود ازدواج کنند و بچه‌دار شوند دیگر باید دور درس خواندن را خط بکشند. پروفسور رزاقی در یکی از مصاحبه هایش گفته یک بچه در بغلم بود و یک کتاب در دست دیگرم. چون هدف داشتم و برای رسیدن به هدف هیچ چیزی جلودارم نبود.

خانم پروفسور! حالا شما نه فقط افتخار بچه‌ها و عروس و دامادها و نوه‌های خودتان که افتخار ملت ایرانید. عزت‌تان افزون!

 
حواشی مربوط به دفاع از نام خلیج فارس
دکتر مریم رزاقی آذر، فوق تخصص غدد و متابولیسم کودکان، در کنفرانسی علمی در دبی که با اسپانسری شرکت‌های فرانسوی و چینی برگزار شد، از نام خلیج فارس دفاع کرد. در این کنفرانس، دکتر رزاقی آذر دو مقاله در مورد سن بلوغ ارائه کرد. در هنگام ارائه مقاله یکی از محققان اماراتی، از عبارت “خلیج عربی” استفاده کرد. دکتر رزاقی آذر از این موضوع ناراحت شد و پس از ارائه مقاله اول خود، در دفاع از نام خلیج فارس گفت: “خلیج فارس همیشه خلیج فارس بوده و تا ابد هم خلیج فارس خواهد ماند.”

این سخنان دکتر رزاقی آذر مورد استقبال حضار قرار گرفت، اما مسئولان کنفرانس گفتند که او موضوع را سیاسی کرده است و باید عذرخواهی کند. دکتر رزاقی آذر در پاسخ گفت که سخنانش حقیقت و درست بوده است. با این حال، مسئولان کنفرانس اجازه ندادند که دکتر رزاقی آذر مقاله دوم خود را ارائه دهد. آنها همچنین اعلام کردند که قصد دارند دکتر رزاقی آذر را دستگیر کنند.

دکتر رزاقی آذر و سایر محققان ایرانی حاضر در کنفرانس به هتل بازگشتند. اما آنها متوجه شدند که امکان ورود به اتاق‌های خود را ندارند. در لابی هتل، دکتر رزاقی آذر با یک مامور پلیس مواجه شد. پلیس از دکتر رزاقی آذر خواست که اعتراف نامه‌ای مبنی بر اینکه در کنفرانس دچار خطا شده است، امضا کند. دکتر رزاقی آذر از این کار امتناع کرد. پلیس به او گفت که اگر اعتراف نامه را امضا نکند، باید امارات را ترک کند و حق ترانزیت از امارات را نخواهد داشت.

دکتر رزاقی آذر گفت که در ایران کارهای بسیاری دارد و باید هر چه سریعتر به کشور خود بازگردد. او همچنین گفت که قصد ندارد از نام خلیج فارس عذرخواهی کند. با این حال، دکتر رزاقی آذر متوجه شد که پلیس قصد دارد از او اعتراف بگیرد تا بتواند قانونا علیه او اقدام کند. بنابراین، او متنی را نوشت که در آن به دفاع از نام خلیج فارس پرداخت. پس از خواندن این متن، نظر پلیس نسبت به دکتر رزاقی آذر تغییر کرد. پلیس از دکتر رزاقی آذر عذرخواهی کرد و گفت که با رئیس خود صحبت می‌کند تا نظر او را نسبت به این ماجرا تغییر دهد.


دکتر مریم رزاقی آذر با اشاره به این که خلیج فارس برای ما ایرانی ها یک هویت ملی ست و خلیج فارس، خلیج فارس است و کسی نباید به خود این حق و جرات را بدهد که نامش را تغییر دهد و در ادامه گفت: برای شرکت در یک کنفرانس علمی با موضوع "بلوغ" به "امارات متحده عربی" سفر کرده بودم یک پزشک خانم عرب هنگام ارائه مقاله خود، بارها بجای بکار بردن خلیج فارس از خلیج عربی استفاده کرد. در صورتی که در سمینارهای، همکاران عرب اکثرا از واژه “Gulf” استفاده می کردند اما در همایش این پزشک عرب بارها از خلیج عرب برای ارائه مقاله خود استفاده کرد و من متوجه شدم یک وابستگی های سیاسی در این سمینار وجود دارد.

وی افزود: من هنگامی که سخنرانی اول را به پایان رساندم در پایان گفتم " نام این خلیج از زمان های گذشته خلیج فارس بوده و تا ابد نیز خلیج فارس خواهد بود ". پس از تشویق شرکت کنندگان به صندلی خود بازگشتم و یک پزشک فرانسوی سخنرانی خود را در رابطه با ژنتیک و بلوغ آغاز کرد و طی برنامه های ریخته شده سخنران بعدی سمینار من بودم که می خواستم درباره اپی ژنتیک و عوامل موثرآن بر بلوغ صحبت کنم.

مسئولین سمینار به من گفتند که کنفرانس را سیاسی کرده ام و باید معذرت خواهی کنم، من هم در جوابشان گفتنم، من معذرت خواهی نمی کنم اما می توانم بگویم که من حرف سیاسی نزدم. بعد از سخنرانی پزشک فرانسوی من به جایگاه دعوت شدم و قبل از شروع سخنرانی گفتم "حرف من سیاسی نبود و همه ما باهم دوست هستیم اما این یک واقعیت است". ناگهان تمام اعراب بلند شدند و سالن همایش را ترک کرده و میکروفن من را هم خاموش کردند و مسئولین سمینار وقت تنفس اعلام کردند.

این پروفسور افزود: ما 15 ایرانی بودیم که البته به غیر از اعراب از کشورهای چون کره، چین، فرانسه و دانمارک هم در کنفرانس حضور داشتند. در زمان تنفس همکاران من قصد داشتن نقشه خلیج فارس را به آنان نشان دهند اما آنها حاضر نشدند حتی با ما صحبت کنند درنتیجه سخنرانی من را لغو کردند. وی یادآور شد: بعد از صرف شام با همکاران به هتل بازگشتیم اما در اتاق من قفل بود و پذیرش هتل گفت که در اتاق شما خراب است و یکی از آنان مدتی با من صحبت کرد تا پلیس از راه برسد، پلیس دبی از یا من خواست نامه ای بنویسم و معذرت خواهی کنم و یا همین الان برای همیشه از این کشور دیپورت می شوم و حق گذر حتی بعنوان ترانزیت نیز از آن ندارم.

رزاقی آذر در پاسخ به پلیس دبی گفت: اتفاقا من خوشحال می شوم که همین الان برگردم ایران چرا که خیلی کار دارم و دیگر لزومی ندارد برای ترانزیت به اینجا بیام و از کشورهای دیگر برای ترانزیت استفاده می کنم و تمام ماجرا را برای پلیس نوشتم و به او گفتم من یک پروفسور هستم با 35 سال سابقه و برای سخنرانی به این کشور دعوت شدم و یک واقعیتی را بیان کردم مبنی بر این که خلیج فارس از بچگی من خلیج فارس بوده و در تمامی نقشه ها اسم این خلیج، خلیج فارس قید شده است در واقع من واقعیت را گفتم و آنان غیر واقعیت می گویند.

وی ادامه داد: بعد از صحبت های من پلیس جوان با بی ادبی و بی احترامی با من رفتار کرد اما من به او گفتم من به پلیس احترام می گذارم و شما به مردم کمک می کنید و من جای مادر شما هستم. پلیس جوان بعد از جملات من، فورا رفتارش عوض شد و گفت رئیس من خیلی از داستان به وجود آمده عصبانی است و من تمام تلاشم را می کنم که این موضوع به خوبی تمام شود.

این متخصص متخصص بیماری‌های غدد درون ریز و متابولیسم کودکان اشاره کرد: فردای آن روز هیچکس به سمینار نرفت و بعد از تحویل اتاق به فرودگاه رفتیم. داخل هواپیما هم 2 نفر در لحظات آخر دنبال من می گشتند و کارت پروازم را نگاه کردند و رفتند.

به گفته رزاقی آذر، همایش برای یک کمپانی فرانسوی بود و از سفارت در همایش های علمی شرکت نمی کنند، هنگامی که به ایران بازگشتم این داستان بوسیله همکاران و اطرافیان وارد فضای مجازی شد و بسیار مورد استقبال عجیب مردم قرار گرفتم و همچنین دکتر ظریف و دکتر هاشمی از بنده تشکر کردند. علاوه بر آنان، در دانشگاه، شورای عالی نظام پزشکی، سازمان بسیج پزشکان و انجمن کودکان ایران نیز از من تقدیر شد. از طرفی دیگر مردم کشور نیز احساس همدردی و سپاس خود را برای من فرستادند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در میان آن داستان ها، به اندازه یک ذره ترس و استرس و پشیمانی در وجودم بوجود نیامد و حتی به قدری آرامش داشتم که همکارانم تعجب می کردند و دائم حالم را جویا می شدند.  

 

توصیه‌های دکتر رزاقی آذر به دانشجویان پزشکی
دکتر رزاقی آذر در مورد توصیه‌های خود به دانشجویان پزشکی می‌گوید:
همیشه کسب علم کنند و به دانسته‌های قبلی خود متکی نباشند.
در کار مداوای بیماران خدا را یاد کنند و بدانند که این خداوند است که شفا می‌دهد.
در کار خود به دنبال دانش روز باشند و همواره مطالعه کنند.

خاطرات دکتر رزاقی آذر از دوران پزشکی
دکتر رزاقی آذر در مورد خاطرات خود از دوران پزشکی می‌گوید: یکی از خاطرات خوب من مربوط به زمانی است که در بیمارستان نیویورک مشغول به کار بودم. اوایل یکی از پزشکان خانم بیمارستان به طرز شدیدالّحنی از من خواست که حجابم را بردارم. من ساعتی با او به بحث نشستم تا ثابت کنم که حجاب برای حفظ منزلت زن و شخصیت اوست. دوران طبابت من پر از خاطرات خوب و بیادماندنی بوده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Iran, Islamic Republic of
باز هم افتخاری دیگر و عزتی افزون برای جامعه زنان جمهوری اسلامی ایران و تودهنی محکم به مدعیان زن زندگی آزادی.
علی
Iran, Islamic Republic of
تو دهنی به امثال تو که نظریه خلیج اسلامی میدید و آب تو آسیاب دشمن می‌ریزند و با منزوی کردن کشور باعث این فجایع میشن وگرنه تا ایران هست چرا باید تو امارات کنفرانس برگذار بشه اندازه یک استان ما هم نیست زنده باد ایران
حسین
Syrian Arab Republic
مدعیان زن زندگی ازادی ، همان هایی هستند که از امریکا درخواست حمله به ایران دارند . شماها حرف از وطن دوستی نزنید که پرونده سیاهی دارید .درود بر بانوان اصیل ایرانی که نسخه غربی را برای خود ننگ میدانند
مجتبی بابانژاد افشار
Iran, Islamic Republic of
شرافت اگر ماهیت جسمانی پیدا می‌کرد دقیقا میشد دکتر مریم رزاقی آذر. درود بر میهن دوستان و میهن پرستان واقعی
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
زندگی درس حساب است، خوبیها را جمع، بدیها را کم ، خوشی ها را ضرب و شادیها را تقسیم کنیم