شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۴ شهريور ۱۳۹۵ / ۱۷:۳۵
کد مطلب: 38428
۰
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت:

تریاک سرطان زاست/ابتلا به ۴ سرطان کشنده

تریاک سرطان زاست/ابتلا به ۴ سرطان کشنده

به گزارش مهر، دکتر رضا ملک زاده روز چهارشنبه در مراسم گشایش دهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد افزود: مطالعات انجام شده در ۱۵ سال گدشته در ایران ثابت کرده که تریاک در ابتلا به برخی از سرطان ها نقش اساسی دارد.

وی با اشاره به اینکه تلاش زیادی شده است تا سازمان جهانی بهداشت، تریاک را مانند سیگار به عنوان عامل سرطان زا اعلام کند، تصریح کرد: این کار در دستور این سازمان قرار دارد.

معاون وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد که در یک سال آینده این اتفاق مهم بیافتد و تریاک هم به عنوان یک عامل سرطان زا و بیماری زا شناخته شود.

ملک زاده همچنین با اشاره به اینکه تحقیقات در حوزه اعتیاد مورد غفلت قرار گرفته است، حجم تحقیقات علمی در مورد شناخت علل و پیدا کردن داروها برای پیشگیری و درمان را اندک دانست و افزود: در سال های اخیر مطالعاتی در کشور در این زمینه انجام شده است که امیدواریم با سرعت بیشتری ادامه یابد.

معاون وزیر بهداشت بر لزوم تغییر نگاه مجرمانه به فرد معتاد نیز تاکید کرد و گفت: معتاد یک بیمار است و همانند سایر بیماری ها باید درمان شود.

وی به اجرای طرح کوهورت گلستان اشاره کرد و افزود: این طرح مطالعاتی حدود ۱۵ سال در بخشی از استان گلستان با همکاری مراکز علمی و دانشگاهی برجسته انجام شده است.

ملک زاده اظهارداشت: کوهورت گلستان با جمعیتی ۵۰ هزار نفری افراد بالای ۴۰ سال در ۳۳۶ روستا و ۳ شهر به اجر در آمده است و براساس آن مشخص شده که تریاک در بروز برخی از سرطان ها نقش اساسی دارد.

وی با اشاره به اینکه ۱۷ درصد این جمعیت مصرف کننده مستمر تریاک بودند، افزود: این مطالعه نشان داده است که تریاک نقش مهمی در مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی، سرطان و گوارش دارد.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به اینکه عوارض تریاک به مراتب بیشتر از عوارض سیگار است، گفت: امکان سیروز کبدی در افراد تریاکی ۳ برابر بیشتر از سایرین است.

وی اعتیاد را مشکل بزرگ اغلب جوامع عنوان کرد و افزود: بسیاری از کشورها با این بیماری خانمان سوز دست و پنجه نرم می کنند و باید راهکار علمی برای مقابله با آن ارائه شود.

ملک زاده بر لزوم پیشگیری از اعتیاد تاکید کرد و گفت: مهمترین دوران برای پیشگیری از اعتیاد، کودکی و نوجوانی است و در این دوران باید اقدامات لازم پیشگیرانه انجام گیرد.

دهمین کنگره بین المللی دانش اعتیاد از ۲۴ تا ۲۶ شهریور در مرکز همایش های رازی در حال برگزاری است.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند