شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ / ۱۴:۳۴
کد مطلب: 24877
۰

دخترها زودتر از پسرها راه می‌افتند‌

کارشناس ارشد کاردرمانی با بیان اینکه اگر کودکی تا سن 1.5 سالگی هنوز نمی‌تواند بنشیند و بایستد، باید مورد بررسی قرار گیرد، از خانواده‌ها خواست فرزندان خود را در روروک قرار ندهند.

روشنک نجفی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، منطقه کرمانشاه، با اشاره به روند رشد حرکتی کودکان، گفت: اولین مرحله رشد حرکتی کودکان نگه داشتن گردن است و توقع می‌رود نوزاد بتواند در چهار ماهگی گردن خود را نگه دارد و حرکت دهد.

وی نگه داشتن گردن را نشانه‌ای برای رشد ستون فقرات کودک دانست و تاکید کرد: چنانچه کودکی در این مرحله ناتوان باشد، یعنی در رشد مشکل دارد.

این کارشناس کاردرمانی ادامه داد: خانواده‌ها نباید نسبت به این مشکل بی تفاوت باشند، زیرا اگر مشکلی وجود دارد بهتر است، در همین مرحله درمان شود تا بهتر جواب بدهد.

نجفی، زمان کامل شدن گردن گرفتن را هشت ماهگی عنوان و خاطرنشان کرد: توقع می‌رود کودک از 9 تا 10 ماهگی حرکت چهار دست و پا را آغاز کند.

وی 10 تا 11 ماهگی را زمان مناسب برای ایستادن کودک دانست و افزود: کودک باید از 11 تا 12 ماهگی بتواند قدم بردارد و پاهای خود را بالا و پایین کند.

به گفته این کارشناس، کودکی که در هشت ماهگی هنوز نمی‌تواند گردن خود را نگه دارد و در 18 ماهگی نمی‌تواند بنشیند باید مورد بررسی قرار گیرد.

نجفی، این اختلال رشد و حرکت را ناشی از سیر رشد مغزی نادرست خواند و یادآوری کرد: برخی از مواقع اختلالات رشد و حرکت می‌تواند به دلیل ژنتیک باشد.

وی گفت: زایمان سخت مادر که مانع رسیدن اکسیژن به مغز کودک شود هم می‌تواند موجب اختلال رشد و حرکت شود.

استرس، تغذیه نامناسب مادر، کمبود آهن و کلسیم و ... از دیگر دلایل اختلال رشد حرکتی در کودکان است که این کارشناس ازآن‌ها نام برد.

نجفی اظهار کرد: کودکانی که تا 1.5 سالگی نتوانند راه بروند و بایستند باید به پزشک متخصص مغز و اعصاب کودکان‌ یا ارتوپد ارجاع شوند.

وی با بیان اینکه خانواده‌ها نباید تاخیر در راه افتادن کودک را به تنبلی نسبت دهند، گفت: باید اگر مشکلی هست زودتر درمان شود و بهترین زمان درمان نیز حداکثر تا سن هفت سالگی است و بعد از این سن دیگر نمی‌توان کار خاصی برای کودک انجام داد.

این کارشناس، کاردرمانی فیزیوتراپی و کاردرمانی را راهکار موثر برای بهبود اختلال حرکتی و دیر راه افتادن کودکان اعلام کرد.

نجفی در خصوص کودکانی که سیر رشد آنها طبیعی است، نیز خاطرنشان کرد: کمک کردن خانواده به کودک اگر بر اساس روش‌های صحیح باشد موجب سرعت و افزایش هماهنگی حرکات کودک خواهد شد.

وی روش‌های سنتی و دخالت های نامناسب را زمینه ساز بد راه رفتن کودک دانست و یادآوری کرد: متاسفانه برخی از خانواده‌ها قبل از اینکه کودک آنها به سن مناسب برسد، آن را در روروک می‌گذراند و این امر باعث می‌شود کودک با حرکات نامناسب بیشتر به پاهای خود فشار وارد کند.

به گفته این کارشناس، سیر رشد حرکتی و راه افتادن در دخترها سریع‌تر از پسربچه‌هاست.
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
زندگی درس حساب است، خوبیها را جمع، بدیها را کم ، خوشی ها را ضرب و شادیها را تقسیم کنیم