جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۱۲ تير ۱۳۹۴ / ۱۲:۳۸
کد مطلب: 31835
۱

انواع خشم/ واکنش افراد نسبت به خشم

انواع خشم/ واکنش افراد نسبت به خشم
کسانی که در ابراز خشم تفریط می‌کنند به اختلالات روانی بسیاری به‌ویژه افسردگی، خودکشی، اختلال سیستم ایمنی و سکته‌های قلبی و عروقی مبتلا می‌شوند.

امیرمحمد شهسوارانی در گفت‌وگو با فارس، با بیان اینکه هیجان‌های مختلفی در طول زمان با توجه به موقعیت‌های مختلف زندگی بر انسان وارد می‌شوند، اظهارداشت: بسیاری از هیجان‌ها کارکردی کاملاً زیستی و تکاملی دارند و در راستای حفظ وجود بشر هستند.

* خشم چیست

وی افزود: یکی از مهمترین هیجانات خشم است، خشم حالتی هیجانی ناشی از احساس از بین رفتن و پایمال شدن حق و تلاش فرد برای اعمال قدرت جهت بازگرداندن حقوق از دست رفته خویش است.

* انواع خشم از دیدگاه اسلامی

این متخصص حوزه بهداشت روان ادامه داد: از دیدگاه اسلامی خشم به دو نوع سودمند و مضر بیان می‌شود، خشم سودمند اشاره به هدف مثبت خشم در راستای حفظ وجود فرد و نیز حفظ ارزش‌های مقدس و آرمانهای والای جامعه دارد. همچنین خشم مضر خشمی است که به واسطه دلایلی بجز حفظ ذات، احقاق حقوق واقعی و صرفاً بر مبنای منفعت طلبی بیش از حد است.

شهسوارانی گفت: امروزه تمام پژوهش‌های روان‌شناختی در تلاش برای کاهش خشم مضر و افزایش بهینه روش‌های درست ابراز خشم سودمند هستند.

* واکنش افراد نسبت به خشم

وی ادامه داد: در طبقه‌بندی واکنش‌های افراد نسبت به خشم، 3 طبقه عمده وجود دارد. طبقه اول واکنش‌های کاملاً افراطی در خشم است به گونه‌ای که فرد به صورت پرخاشگرانه و ویرانگر به ابراز هیجانات منفی پرداخته و آسیب‌های جسمانی، احساسی و روانی به خود و دیگران وارد می‌کند.

این روانشناس اظهارداشت: در ابراز خشم متعادل، فرد با رعایت ملاحظات اجتماعی و نیز سلسله مراتب موقعیتی خود به ابراز درست و کنترل شده هیجان خود می‌پردازد تا بتواند علاوه بر احقاق حق خود، از آسیب‌زدن به دیگران پیشگیری کند. در حالت‌های تفریطی خشم، فرد به میزان بسیار ضعیفی در مواقع لزوم به واکنش می‌پردازد و حتی در بسیاری موارد واکنش بجای خشم را ندارد.

* تفریط در ابراز خشم موجب اختلالات روانی می‌شود

شهسوارانی خاطرنشان کرد: موارد تفریطی در بروز خشم منجر به اختلالات روانی بسیاری به‌ویژه افسردگی، خودکشی، اختلال سیستم ایمنی و سکته‌های قلبی و عروقی می‌شود.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
اندكي غرور به آدم كمك مي كند كه فاصله اش را حفظ كند. آلبر كامو