سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 19 Mar 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۷ اسفند ۱۳۹۵ / ۱۰:۴۱
کد مطلب: 40401
۰

رفتار اشتباه، منشاء 67درصد ناهنجاری های اجتماعی است

رفتار اشتباه، منشاء 67درصد ناهنجاری های اجتماعی است
حسن عسگری روز پنجشنبه در کارگاه آموزشی آسیب های اجتماعی در کارخانه سیمان بیجار با حضور جمعی از مدیران، تعدادی از کارکنان ادارات و کارگران این کارخانه افزود: کمتر از 33 درصد آسیب های اجتماعی، بیماری جسمی است که فرد را دچار مشکل می نمایند. برخی از افراد با بروز اولین مشکلات جسمی، دچار نوعی هم زیستی می شوند و حاضر نیستند ریشه بروز مشکلات خود را یافته و درصدد بهبود یا پیشگیری بر آیند.

عسگری با تشریح بخشی از روند گرایش افراد به سوی مواد مخدر ادامه داد: هم زیستی افراد با مشکلات، رفته رفته جسم فرد را به نقطه ایی می رساند که راه حل برون رفت از وضعیت موجود را در مصرف مواد مخدر می بیند و هیچگاه متوجه رفتار اشتباه خود نخواهد شد.

وی گفت: اثر گذاری فوری مواد مخدر در تسکین دردهای جسمی موجب تمایل بیشتر افراد به سوی این مواد تسکین دهنده شده است که ریشه در رفتارها و تنش های اجتماعی دارد و می تواند یک فرد را به سوی بیماری اعتیاد سوق دهد.

این کارشناس آسیب های اجتماعی با تشریح اثرات سوء مصرف مواد مخدر خاطرنشان کرد: آرامش و نشاطی که در نتیجه مصرف مواد مخدر در فرد ایجاد می شود، موجب حل مشکل نمی شود بلکه زمینه آسییب پذیری بیشتری را برای عضو درگیر فراهم می کند که بعد از کاهش اثر مواد مخدر، درد بیشتری در فرد بوجود می آورد و آنوقت است که چاره ایی جز مصرف بیشتر نمی بیند.

او افزود: جمله معروف 'انسان با یک بار مصرف مواد معتاد نمی شود' یک جمله فوق العاده روان شناسی شده است، زیرا زمینه اطمینان به معتاد نشدن را در فرد بوجود می آورد و بدینوسیله فرد اغفال می شود.

وی با بیان برخی از باورهای غلط در مورد مصرف مواد مخدر در میان مصرف کنندگان گفت: بدن انسان یک سیستم کاملاً هوشمند است و اگر انسان از نظر روحی و روانی دارای مشکلی شود، این مشکل در بروز درد در یکی از اعضای بدن خودنمایی می کند و فرد آسیب دیده با مصرف مواد مخدر فقط این درد را افزایش می دهد.

وی به اتاق فکر تولید کنندگان مواد مخدر در خصوص ایجاد باور در جامعه پرداخت و اظهار کرد: همین ذهنیت موجب جذب افراد خوش باور به این فضا خواهد شد که با مواد اعتیاد آور آشنا شوند.

عسگری تاکید کرد: فرد به جایی می رسد که به خود می گوید، قبول دارم معتاد شده ام، اما نمی توانم ترک کنم و حالا دچار عذاب وجدان شده ام. این جمله را باید به اینگونه تغییر دهیم که امروز نمی کشم تا فردا مجبور شوم ترک کنم.

وی با بیان اینکه افراد دارای آسیب اجتماعی از دیگران الگوبرداری می کنند، افزود: فرزندی که در یک خانواده متولد می شود، اولین الگوبرداری خود را از والدین شروع می کند و با افزایش سن، این الگوهای رفتاری نمودی اجتماعی خواهد یافت.

عسگری در پایان نتیجه گرفت؛ وقتی فردی معتاد می شود، تمام پل های ارتباطی خود را با اعضای خانواده، اقوام، دوستان و همکارانش از میان برده است و بعد از بهبود و ترک مواد مخدر، نیاز به زمان زیادی دارد تا بتواند این پل ها را یک به یک ساخته و دوباره به جامعه برگردد.

ایرنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
متوجه رابطه شوهرم با خواهرم شدم. چه کار کنم؟
بیمارستان روانپزشکی امین آباد تهران
سه گام مهم برای تقویت تاب آوری کودکان
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است... ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می دانیم که دارد گوش می دهد...