جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ / ۱۶:۱۴
کد مطلب: 24760
۱
رئیس سازمان غذا و دارو خبر داد؛

سختگیری داروخانه‌‌ها در فروش ریتالین

رئیس سازمان غذا و دارو از اجرای طرح نسخه‌نویسی الکترونیک در سال جاری خبر داد و گفت: با اجرایی شدن این طرح به صورت سراسری در کشور، سوءمصرف ریتالین به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

به گزارش ایلنا، "رسول دیناروند" در رابطه با درخواست وزیر کشور و دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر مبنی بر ضابطه‌مند شدن فروش ریتالین در داروخانه‌ها گفت: داروخانه‌ها در حال حاضر سختگیری‌هایی در مورد فروش این دارو دارند اما این اقدام را باید به صورت جدی‌تری پیگیری کنیم. وی اجرای طرح نسخه نویسی الکترونیک را یکی از زیرساخت‌های لازم برای کاهش فروش غیرقانونی ریتالین عنوان کرد و افزود: یکی از برنامه‌های این سازمان، در سال‌جاری اجرای همین طرح، ابتدا به صورت پایلوت و سپس به سراسری است.

رئیس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: در حال حاضر فروش ریتالین در داروخانه‌ها ضابطه‌مند است ولی از آنجایی که این دارو به صورت گسترده برای سوء مصرف استفاده می‌شود باید به صورت جدی تری موضوع را پیگیری کنیم.

دیناروند خاطر نشان کرد: قرص‌های ریتالین در وهله اول برای درمان یکی از انواع اختلال بیماری‌های روانی دوران کودکی به نام «بیش فعالی همراه با نقص توجه» استفاده می‌شود، در مواقعی نیز توسط پزشکان برای درمان بیماران مبتلا به «حمله خواب» تجویز می‌شود ولی متأسفانه برخی از افراد به صورت خودسرانه برای بیدار ماندن در شب‌های امتحان از قرص‌های ریتالین استفاده می‌کنند که با عوارض بسیاری همراه است.

به گزارش ایلنا؛ در سال‌های اخیر مصرف خودسرانه ریتالین در کشور افزایش یافته، عدم آگاهی از آثار و ویژگی‌های این قرص نگران کننده است. شواهد متعدد حاکی از آن است که برخی افراد از این قرص‌ها استفاده می‌کنند تا بتوانند چندین ساعت متوالی بیدار بمانند و به شکل غیر معمولی تمرکز خود را در مدت طولانی حفظ کنند.
از آنجا که ریتالین دارویی است که توسط پزشکان تجویز می‌شود، مصرف‌کنندگان تصور می‌کنند این قرص‌ها بی‌خطرند و «بد نامی» مواد مخدر را ندارند. در حالی که عوارض مصرف خودسرانه این قرص‌ها می‌تواند در حد مواد دیگر نظیر کوکایین و آمفتامین باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
یک رابطه خوب زمانی است که کسی پذیرای گذشته، پشتیبان امروز و مشوق فردایتان باشد.