جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۳ مرداد ۱۳۹۳ / ۱۷:۰۳
کد مطلب: 26326
۰
رئیس انستیتو روانپزشکی تهران:

قهوه موجب پرخاشگری می‌شود/ وزارت بهداشت درمانگاه کنترل خشم ایجاد کند

جعفر بوالهری در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به اینکه خشم واکنشی هیجانی است که برای رشد و تعالی افراد لازم است اظهار داشت: اگر خشم مدیریت نشود واکنش منفی، تهاجمی و غیرقابل قبول تلقی می‌شود در حالی که باید بپذیریم همه انسان‌ها این هیجان را در خود دارند و تنها با مدیریت آن می‌توان از بروز عصبانیت و پرخاشگری جلوگیری کرد چرا که عدم مدیریت خشم در نهایت پرخاشگری و تخریب را همراه خواهد داشت.

وی افزود: متأسفانه در جامعه ما شیوع خشم بالا است و برای کنترل آن باید به مبانی فیزیولوژیکی، ژنتیکی و دیدگاه یادگیری توجه کرد.

این متخصص حوزه بهداشت روان اذعان داشت: توصیه می‌شود مدیریت خشم از سوی وزارتخانه‌های بهداشت و کار، مراکز مشاوره و درمانگاه‌های خشم آموزش داده شود چرا که این آموزش‌ها می‌تواند بهداشت روان افراد را تضمین کند.

وی با انتقاد از برخی جملاتی که بر روی تابلوهای شهری نصب می‌شود، گفت: متأسفانه برخی از این جملات پایه و اساس علمی ندارند و توصیه می‌شود متولیان برپایی این تابلوها قبل از نصب آنها با متخصصان حوزه بهداشت روان مشورت کنند.

وی افزود: رفتار ما وابسته به واکنش‌های شیمیایی یا واسطه‌های عصب‌ رسانه است. این ناقل‌های شیمیایی در آرامش و خشم و کنترل رفتار هیجانی مؤثر هستند.

وی ادامه داد: برخی مواد مصرفی مانند قهوه سیستم عصبی را تحریک می‌کند و موجب پرخاشگری می‌شود.

همچنین الکل و تریاک که برخی آنها را آرامبخش می‌دانند موجب تسکین موقت بیمارگونه شده و در نهایت فرد را مستعد پرخاشگری می‌کنند. مواد مخدر جدید نیز این حالت را به صورت دائمی در فرد به وجود می‌آورند.

رئیس انستیتو روانپزشکی تهران گفت: دیدگاه یادگیری معتقد است کسانی که برای حل مشکل خود فریاد می‌زنند افرادی هستند که به احتمال زیاد این رفتار را قبلاً مشاهده کرده‌اند و طبق دیدگاه یادگیری اجتماعی آن را آموخته‌اند بنابراین برنامه‌های صدا و سیما که این رفتارها را ترویج می‌دهد به شدت محکوم هستند.

وی افزود: رسانه باید اساس برنامه‌های خود را جلوگیری از ترویج رفتارهای پرخاشگرانه بگذارد.

بوالهری اظهار داشت: بهتر است شهروندان به ویژه کسانی که بیشتر با افراد مواجه هستند مهارت‌های کنترل خشم را فرا گیرند. معلمان نمونه‌ای از این افراد هستند که نیاز به صبر و حوصله زیادی دارند، از طرفی به دلیل وجود این هیجان در افراد بهتر است مدیریت کنترل خشم به آموزگاران یاد داده شود.

وی خاطر نشان کرد: افراد برای کنترل خشم باید واکنش‌های فیزیولوژیکی خود را پیش از خشم شناسایی کنند، این واکنش‌ها معمولاً با افزایش ضربان قلب، گر گرفتگی، سرخ شدن، لرزش، تنگی نفس و احساس بد همراه است که معمولاً بعد از آن عصبانیت و پرخاشگری ایجاد می‌شود.

همچنین شناخت برخی محیط‌ها و موقعیت‌ها که خشم برانگیز هستند می‌تواند در کنترل این هیجان مؤثر باشد. بهتر است افراد چنانچه از تماشای برخی برنامه‌های تلویزیون خشمگین می‌شوند یا برخی مکالمات بین آنها و افراد دیگر منجر به عصبانیت آنها می‌شود را شناسایی کرده و از آن دوری کنند.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.