شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ / ۱۰:۱۱
کد مطلب: 29269
۰

جزئیات آیین‌نامه جدید تامین منابع علمی‌ اعلام شد

به گزارش مهر، شورای تامین منابع علمی وزارت علوم،‌تحقیقات و فناوری مستقر در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات اولین مجمع عمومی‌ در دولت یازدهم را در مجتمع امام خمینی دانشگاه علم و صنعت ایران و با حضور معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می‌ کند.

سیروس علیدوستی، رئیس شورای سیاستگذاری و برنامه‌ریزی تامین منابع علمی در این باره گفت: در مجمع عمومی سال جاری تغییرات مهمی داریم که اصلی‌ترین آن آئین‌نامه جدید شورا است که پس از گزارش عملکرد شورا در یک سال و دو ماه گذشته، تبیین آئین نامه و پاسخ به ابهامات احتمالی در باره آئین نامه و شیوه نامه اجرایی آن را در برنامه خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه آئین نامه قبلی در سال 1387 توسط معاون پژوهشی وزیر وقت ابلاغ شده بود و با مشکلات ارزی سالهای اخیر، مسایلی برای دانشگاهها به وجود آمده بود که لازم بود این مسایل بررسی و در آئین نامه جدید لحاظ و تصریح شود، افزود: نهادهای نظارتی و مالی این بار از ما خواستند که آئین نامه جدید را حتما وزیر علوم، ‌تحقیقات و فناوری ابلاغ کنند که مسایل مالی آن پشتوانه اجرایی قوی تری داشته باشد. به علاوه مساله دیگری که برخی دانشگاهها داشتند تمرکز در پرداخت بود که در دوره قبل هم دانشگاهها می‌توانستند خودشان پرداخت مستقیم داشته باشند، اما در آئین نامه جدید این مساله تصریح شده است؛ همچنین رفع ابهام از مواردی که در آئین نامه قبلی صراحت نداشته ولی در این چند سال کار شورا  با آن برخورد داشتیم صورت خواهد گرفت.

رئیس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات با اشاره به تمرکز در پرداخت دانشگاهها گفت: در کل این تصمیم در حیطه اختیار دانشگاهها بوده و هست اما مشکل این بود که وقتی قرارداد کنسرسیومی‌ می‌بندید و می‌خواهید از مزایای کنسرسیوم استفاده کنید و ناشر قبول می‌کند که قیمتهای بسیار کمتری بپردازید از آن سو انتظار دارد که پولش را به موقع و یکجا دریافت کند. حال اگر دو نفر پولی را داده اند و شما منتظر پرداخت سایرین هستید که پول جمع شود و بفرستید، و در همین مدت یک شوک ارزی بیاید و ارزش پول کاسته شود و نتوانید پول را به موقع بپردازید، دسترسیهای خوش حسابها هم قطع می‌شود. اصرار بود که در آئین نامه تصریح شود که درمواقع لازم دانشگاه بتواند، با اینکه قرارداد کنسرسیومی ‌دارد، خودش مستقیما ارزش را بفرستد که به مشکل برنخورد که در آئین نامه دیده شده است.

علیدوستی گفت: در این آیین نامه در مورد اول درست است. حتی اگر دانشگاه خودش بپردازد و سایرین نپردازند ناشر می‌تواند قطع کند که برای آن راه حل دیگری دیده ایم، لیکن تصریح این مساله به دانشگاه این قوت قلب را می‌دهد که خودش پرداخته و مطمئن است که پولش دست کارگزار یا واسطه دیگری نیست و مستقیما به دست ناشر رسیده است. ولی راه حل دیگر را که عرض کردم این است که برای این منظور یعنی جلوگیری از قطع دسترسی خوش حسابها،  وزارت علوم به کمک آمده و بندی در آئین نامه دیده ایم که وزارت می‌تواند در این موارد وامی ‌به کنسرسیوم بدهد که این مشکل پیش نیاید  و وزارت علوم بعدا از محلهای مختلف از منابع دانشگاه کسر خواهد کرد.

وی افزود: این موضوع در مجمع عمومی‌ به بحث گذاشته خواهد شد و آن زمان می‌توانیم دقیقا از استقبال دانشگاهها صحبت کنیم. البته قبلا و در شورای سیاستگذاری و برنامه‌ریزی تأمین منابع علمی ‌(نام قبلی شورای تامین منابع علمی) این آئین نامه و شیوه نامه به بحث گذاشته شده و در تدوین آن نظر همه همکاران گرفته شده است، لیکن  در این مدت دو ماه که آئین نامه و شیوه نامه اجرایی آن ابلاغ شده، پیشنهاد یا بحث جدیدی نداشته ایم و امیدواریم در هفته آینده جلسه خوبی با حضور اکثریت دانشگاههایی که قصد خرید منابع علمی از مسیرهای رسمی و از خود ناشران را دارند داشته باشیم.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
با ترس هات روبرو شو! آدم ها رو ببخش! یک راه حل جدید بساز! هدف هات رو مشخص کن! آدم هایی که ازت متنفر هستند رو فراموش کن! ذهنت رو آزاد کن!