جمعه ۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 26 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۱ آذر ۱۳۹۲ / ۲۰:۰۲
کد مطلب: 20862
۱
۱

این نوع گریه کردن سلامتیتان را تضمین می کند

این نوع گریه کردن سلامتیتان را تضمین می کند
گريستن مجموعه‌اي از نمايه‌هاي رفتاري مانند اشک ريختن، هق‌هق و آه کشيدن است که با برخي مولفه‌هاي فيزيولوژيک و جسماني همراه مي‌شود. گريه نيز مانند خنده به گونه انسان تعلق دارد. البته تحريک چشم در حيوانات نيز مانند انسان باعث ترشح اشک مي‌شود ولي گريستني که ناشي از تاثر احساسي باشد منحصر به انسان است و درساير گونه‌هاي جانوري ديده نمي‌شود.
از لحاظ فيزيولوژيک، ترشح اشک‌ها تحت کنترل دستگاه پاراسمپاتيک است و وظيفه محافظت از چشمان در برابر آلودگي‌ها و عفونت‌ها به عهده اشک‌هاست.
ترکيب بيولوژيک اشک نيز شامل پروتئين‌ها، آنزيم‌ها، چربي‌ها و متابوليت‌ها (فرآورده‌هاي نهايي ناشي از سوخت‌وساز) و الکتروليت‌هاست و البته ترکيب‌هاي پروتئيني اشک‌هاي عاطفي با اشک ناشي از تحريک تفاوت دارند.

در عين حال که با تسهيل بهبود فرد نقشي تعادل‌آفرين ايفا مي‌کند، حالت برانگيختگي اجتنابي بالايي به‌وجود مي‌آورد که باعث انگيزش رفتارهايي مي‌شود که به گريستن خاتمه مي‌دهند. به عبارت ديگر، همراه گريه، آميزه‌اي از احساسات و حالت‌هاي مثبت و منفي تجربه مي‌شود.

پژوهش‌هاي آزمايشگاهي آثار فيزيکي گريستن را روشن کرده است. گريه با آهسته‌تر کردن تنفس، آثار آرام‌بخشي دارد ولي تعريق و افزايش ضربان قلب همراه گريه مشابه تجربه‌هاي ناخوشايند ناشي از استرس، تهييج و برانگيختگي است اما جالب است که آثار منفي زودگذرند و تاثيرات جسماني آرام‌کننده ديرپاتر هستند و بيشتر طول مي‌کشند.
در باب تاثير گريه بر خلق‌وخو و وضعيت عاطفي افراد نيز پژوهش‌هايي انجام شده است. جمله «گريه آدم را سبک مي‌کند» در زبان فارسي زياد شنيده مي‌شود. مطالعه روي 3هزار نفر در خارج از آزمايشگاه نشان داد بيشتر اين افراد پس از گريه بهبود خلق‌وخو و احوال خود را گزارش كردند. البته 1/3 آنها هم‌چنين تجربه‌اي نداشتند.
اين پژوهش‌ها نشان مي‌دهند فوايد گريستن بستگي به اين دارد که چه کسي مي‌گريد و چرا مي‌گريد و گريستن در چه زمان، مکان و شرايطي رخ مي‌دهد. علاوه بر اين، احتمال بهترشدن حال افرادي که از حمايت اجتماعي برخوردار بودند، پس از گريه بيشتر بود. البته گريستن در دنياي نوزادان و کودکان، کاربردها و منافع ديگري نيز دارد. نوزادان از گريه به‌عنوان ابزار بقا استفاده مي‌كنند.
گريه كودكان يك وسيله ارتباطي با مادر است و از طريق آن طلب كمك مي‌كنند. علت‌هاي اصلي گريه نوزادان گرسنگي، پوشك خيس، كثيف يا نامناسب، نياز به تماس بدني و نوازش، درد ناشي از گاز معده و روده، سرما و گرماي شديد، كسالت و بي‌حوصلگي، استرس، محيط پرازدحام، درد و جلب توجه است.

فواید گریه کردن:
1-هنگامی که ما دچار استرس هیجانی می شویم، مغز وبدن ما شروع به تولید ترکیبات شیمیایی و هورمون های خاصی می کند. گریه کردن کمک می کند تا این ترکیبات شیمیایی زائد که نیازی به آنها نیست از بدن حذف گردند.
2-اشک های احساسی در واقع مواد سمی ای که در پی استرس هیجانی در خون تجمع می یابند را از بدن دفع می کند. 3-اشکهای احساسی سطح منگنز بدن را کاهش می دهند. این مواد معدنی بروی خلق و خو تاثیر مستقیم میگذارد. غلظت منگنز اشک احساسی 30 برابر بیشتر از منگنز موجود در سرم خون است.
4-اشک احساسی نسبت به اشک پایه و رفلکس حاوی 24 درصد پروتئین آلبومین بیشتری می باشد.
5-گریه مانند ادرار و تعریق باعث حذف مواد سمی و محصولات زائد بدن می شود.
6-گریه یک مکانیسم رایگان، طبیعی و قدرتمند برای کنار آمدن با درد، استرس و اندوه می باشد.
7- هورمون هایی که پس از استرس در بدن انباشته می شوند به حد سطح سمی رسیده و باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن و دیگر فرآیندهای بیولوژیکی می شوند. اشک های احساسی به عنوان دریچه اطمینان برای قلب عمل می کنند. 8-ترکیباتی که حین استرس در بدن تجمع می یابد با اشک خارج می گردند. همین امر باعث کاهش استرس می گردد. این مواد شامل آندورفین (lucine-enkephaline)، که در کنترل درد موثر است، پرولاکتین که در تنظیم تولید شیر نقش دارد، و آدرنوکورتیکوتروپین (ACTH) که یک نشانگر مهم استرس است، می باشند. سرکوب گریه و اشک باعث افزایش استرس می گردد.
9-نه تنها گریه باعث ارتقای سطح سلامتی فرد می شود بلکه در افزایش حس تعلق در گروه نیز تاثیر گذاربوده و موجب افزایش حضور و دخالت دیگران در تامین رفاه فرد می شود. اشک ها یک روش موثر در ایجاد ارتباط بوده و در برانگیختن حس همدردی و دلسوزی سریعتر ازهر ابزار دیگری عمل می کنند. گریه بطور موثری بازگو کننده آنست که شما در مورد یک دلمشغولی خاص صادق و بی ریا بوده و در کنار آمدن با آن مشکل مضطرب می باشید.
10-گریه عملی طبیعی، سالم و شفا بخش است.
11-گریه در کاهش و جلوگیری از بیماری های مرتبط با استرس موثر می باشد.
12-خنده و گریه دو ابزار کارآمد درکاهش استرس و رهایی ازاحساسات منفی می باشند.
13-هنگامی که گریه سرکوب می شود، هیجانات رها نمی شوند و خصایص شخصیتی مخرب همچون پرخاشگری بروز می کنند.
14- به باور دانشمندان سرکوب و امتناع از گریه کار معقولی نیست. اما برخی افراد که پس از مورد انتقاد قرار گرفتن، مشاجره با دوستان، مواجهه با ناکامی های کوچک فورا شروع به گریستن می کنند، باید به روانشناس مراجعه کنند. چراکه معمولا علت اصلی این نوع گریه ها اعتماد بنفس پایین و یا مشکلات روانی مزمن در فرد بوده و بایستی فرد تحت درمان قرار گیرد.
15-انسان ها پس از گریه کردن از لحاظ جسمی و روانی احساس بهتری می کنند و در واقع سبک و خالی می شوند. 16-گریه یک ابزار برقراری ارتباط است یک زبان جهانی برای درخواست کمک و حمایت اجتماعی.
17-گریه کمک می کند به آزاد سازی آندورفین ها به جریان خون. آندورفین ها ترکیبات شیمیایی ای هستند که باعث بهبود خلق و خو و تسکین درد می شوند.


دلایلی برای گریه کردن
تحقیقات نشان می دهند که گریه کردن یک واکنش احساسی تطبیقی و مفید در برابر ناملایمات و استرس ها است که فرآیندهای اضطرابی بدن از جمله فشارخون را تعدیل کرده و در تسکین غم و تنش نقش موثری ایفا می کند.
طی یک بررسی مشخص شد که 85 درصد از زنان و 75 درصد از مردان بعد از گریه کردن احساس بهتری داشته و آسان تر بر شرایط مسلط می شوند. معمولا زنان چهار برابر مردان گریه می کنند.
در این مطالعات همچنین مشخص شد همان قدر که گریه برای سازگاری بدن در مقابل تنش ها مفید می باشد، گریه نکردن و سرکوب کردن احساسات منفی می تواند سلامتی انسان را در معرض خطر قرار دهد.
بدین معنی که فروخوردن و عدم بروز احساسات با بالا رفتن فشار خون، اختلالات قلبی- عروقی، تضعیف سیستم ایمنی و افزایش خطر ابتلا به برخی سرطان ها ارتباط دارد.
نکته حایز اهمیت این است گریه در بحران ها یک واکنش طبیعی به شمار می رود اما اگر به صورت مداوم و بدون علت تکرار شود نه تنها نقشی در تامین سلامتی بدن ندارد بلکه خود علامت اختلالات روحی از جمله افسردگی و اضطراب است و نیاز به درمان های روانپزشکی دارد.

جام
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

roya
خیلی طولانی بود لطفاً خلاصه این مطلب رو روی سایت قرار بدین
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو