شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۴ / ۲۳:۳۴
کد مطلب: 31027
۰

آیا می‌توان حافظه انسان را تغییر داد؟

آیا می‌توان حافظه انسان را تغییر داد؟
اخیرا دانشمندان ادعا می‌کنند که فرمولی ریاضی را به دست آورده‌اند که از طریق آن مغز فرد خاطره‌ای را به ذهن می‌سپارد یا فراموش می‌کند. دانشمندان معتقدند این فرمول توضیح می‌دهد که ما چگونه خاطرات را به یاد می‌آوریم. آنها معتقدند که این کشف در آینده این امکان را به پزشکان می‌دهد تا حافظه انسان‌ها را پاک کنند یا اینکه خاطرات تلخ را با اتفاقات دیگری جایگزین کنند.

دانشمندان سوئیسی فهمیده‌اند که خاطرات توسط عضوی در مغز به با هم ارتباط پیدا می‎‌کنند که نام آن «سیناپس» است. سیناپس در لغت به معنای چنگ‌ زدن و لمس كردن است و در اصطلاح پزشکی، به محل ارتباط یك نورون با نورون دیگر سیناپس گفته می‌شود. سیناپس‌ها آنقدر انعطاف‌پذیر هستند که این اجازه را به نورون‌ها می‌دهند که سرعت و تراکم اطلاعاتشان را تغییر بدهند و این باعث تغییرات در حافظه می‌شود.

دانشمندان توانسته‌اند یک الگوریتم پیشرفته از آن استخراج کنند که از نظر آن‌ها دقیق‌ترین پژوهش در این حوزه پیچیده مغز انسان است. گرستنر سرپرست گروه می‌گوید: «اگر ما بفهمیم که سیناپس‌ها چگونه با هم کار می‌کنند تا انسان خاطره‌ای را فراموش کند یا به یادبیاورد؛ می‌توانیم درمان روانی را بهبود ببخشیم.» با استفاده از این الگوریتم می‌توان حافظه‌های جدیدی به مغز اضافه کرد یا حافظه‌های قدیمی را پاک کرد. در ضمن برای این کار فرد حتما باید در حالت خواب باشد؛ چرا که مغز انسان و حیوان در موقع خواب نسبت به فعالیت‌های روزانه واکنش نشان می‌دهد.
دانشمندان فرانسوی هم این تحقیقات را به صورت آزمایشی در ماه مارس روی مغز یک موشانجام داده‌اند؛ آن هم موقعی که این موش خواب بوده است. وقتی که موش بیدار شد، دقیقا به همان محلی رفت که در حافظه‌اش برنامه‌ریزی شده بود و این نشان می‌داد که حافظه او به درستی توسط دانشمندان دستکاری شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
اندكي غرور به آدم كمك مي كند كه فاصله اش را حفظ كند. آلبر كامو