شنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 27 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۱ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۶:۰۸
کد مطلب: 29669
۰

برای نخستین بار تولید نورون‌های کنترل‌کننده اشتها

به گزارش ایسنا، سلول‌هایی که اشتها را کنترل می‌کنند، در بخش غیرقابل‌دسترس مغز یعنی هیپوتالاموس قرار دارند. تا پیش از این، دانشمندان مجبور بودند با استفاده از مدل حیوانی (موش) یا سلول‌های انسانی برداشت‌شده از طریق کالبدشکافی (اتوپسی) مطالعات خود را انجام دهند؛ این موضوع توانایی آن‌ها برای بررسی جوانب بنیادی چاقی انسان را محدود می‌کرد.

در شیوه جدید که توسط محققان مرکز پزشکی دانشگاه کلمبیا و بنیاد سلول بنیادی نیویورک ارائه شده است، برای تولید نورون‌های کنترل‌کننده چاقی، محققان سلول‌های پوست انسان را از لحاظ ژنتیکی طوری برنامه‌ریزی می‌کنند که به سلول‌های بنیادی پرتوان القایی (iPS) تبدیل شوند.

سلول‌های iPS مانند سلول‌های بنیادی طبیعی، در صورت داشتن سیگنال‌های مولکولی لازم، می‌توانند به هر نوع سلول انسانی تبدیل شوند. تا پیش از این، از سلول‌های iPS برای تولید انواع مختلف سلول‌های بزرگسال انسانی از جمله سلول‌های بتای تولیدکننده انسولین و نورون‌های حرکتی استفاده می‌شد و هیچ تیم تحقیقاتی قادر به درک چگونگی تبدیل سلول‌های انسانی به نورون‌های هیپوتالاموس نبود.

تیم علمی حاضر در این مطالعه، سیگنال‌های موردنیاز برای تبدیل سلول‌های iPS به نورون‌های هیپوتلاموس را شناسایی کردند؛ این نوع نورون‌ها، اشتها را کنترل می‌کنند. فرآیند تبدیل سلول‌های پرتوان القایی به نورون‌های کنترل‌کننده چاقی، ظرف 30 روز رخ داد و نورون‌های حاصل، ویژگی‌های کلیدی نورون‌های هیپوتلاموس موش‌ها را از خود به نمایش گذاشتند. از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به توانایی پردازش دقیق، ترشح نوروپپتیدهای خاص و همچنین نشان‌دادن واکنش‌ به سیگنال‌های متابولیکی مانند انسولین و پروتئین لپتین اشاره کرد.
می‌توان از این نورون‌ها برای بررسی فیزیولوژی عصبی کنترل وزن و ناهنجاری‌های مولکولی استفاده کرد که منجر به چاقی می‌شوند؛ این نورون‌ها همچنین امکان ارزیابی داروهای بالقوه چاقی را به شیوه‌ای که پیش‌تر مشاهده نشده، فراهم می‌کند.
جزئیات این دستاورد علمی در مجله Clinical Investigation منتشر شد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
برای انسان نابینا شیشه و الماس فرقی ندارد اگر کسی قدرتان را ندانست فکر نکنید شیشه اید یقین بدانید که او نابیناست ...