يکشنبه ۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 28 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۰ آبان ۱۴۰۰ / ۰۹:۳۶
کد مطلب: 55744
۰
پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی البرز

افزایش مرگ‌ومیر بیماران مغز و اعصاب در دوران کرونا

افزایش مرگ‌ومیر بیماران مغز و اعصاب در دوران کرونا
بررسی‌های یک مطالعه نشان داد که در طول همه‌گیری، افرادی که دچار سکته‌های مغزی جزئی و سایر بیماری‌های غیرتهدیدکننده زندگی بودند، از مراقبت‌های بیمارستانی اجتناب کردند که این موضوع، منجر به نرخ بالاتر و قابل توجه مرگ‌ومیر در شرایط بحرانی شد. همچنین افزایش بروز سکته مغزی و خون‌ریزی داخل جمجمه‌ای در طول همه‌گیری نیز باعث افزایش قابل توجه مرگ و میر در بیمارستان شده است.
به گزارش میگنا به نقل از ایسنا، همه‌گیری اخیر کووید-19 منجر به بسیاری از موقعیت‌های غیرمنتظره و خسارات شدید مردم شده است. این بیماری همه‌گیر، روان جامعه را به شکلی پایدار دچار آسیب کرد. بررسی‌ها نشان داده که کووید-۱۹ باعث ایجاد عوارض زیاد برای بیماران مغز و اعصاب می‌شود. 

همچنین ترس از این بیماری و ترس فرد از ابتلا به کووید-۱۹ در حین مراجعه به بیمارستان، منجر به اجتناب از مراجعه به بیمارستان شده است. این موضوع باعث از دست دادن زمان ارزشمند درمان و بدتر شدن مشکلات و عوارض می‌شود. طبق بررسی‌ها در دوران همه‌گیری تعداد مراجعه به بیمارستان به طور قابل توجهی کاهش یافته است.

بر همین اساس پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی البرز با انجام یک مطالعه، تأثیر همه‌گیری کووید-19 بر «مرگ‌های درون بیمارستانی» ناشی از اختلالات عصبی و همچنین تأثیر عفونت کووید-۱۹ را بر تمام مرگ‌ومیرهای ناشی از علت خاص و یا سکته را بررسی کردند.
در این مطالعه  1742 بیمار مورد بررسی قرارا گرفت که 671 نفر از آن‌ها در طول همه‌گیری کووید-19 مراجعه کرده بودند و 1071 نفر در دوران پیش از همه گیری به اورژانس مراجعه کرده بودند.
بررسی‌ها نشان داد که مرگ‌ومیر کلی در طول همه‌گیری به طور قابل توجهی بالاتر بود و میزان مرگ و میر در مبتلایان به کووید-۱۹ بیشتر اتفاق می‌افتاد.
به گفته پژوهشگران این تحقیق؛ در طول همه‌گیری، افرادی که دچار سکته‌های مغزی جزئی و سایر بیماری‌های غیرتهدیدکننده زندگی بودند، از مراقبت‌های بیمارستانی اجتناب کردند که این موضوع، منجر به نرخ بالاتر قابل توجه مرگ‌ومیر در شرایط بحرانی شد. همچنین افزایش بروز سکته مغزی و خون‌ریزی داخل جمجمه‌ای در طول همه‌گیری نیز باعث افزایش قابل توجه مرگ و میر در بیمارستان شده است.

نتایج این پروژه تحقیقاتی با عنوان «مقایسه میزان مراجعات و بستری بیماران مغز و اعصاب و فراوانی پیامدهای حاصل و میزان مرگ‌ومیر در دو دوره مشابه زمانی پیش از کرونا و پس از کرونا مرکز آموزشی درمانی شهید رجایی» در پایگاه نتایج پژوهش‌های سلامت کشور منتشر شده و  ناهید عباسی خوش سیرت، سحر محمد پورنامی، مصطفی قربانی، فاطمه رحیمی، نامی محمدیان خونسار؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی البرز در انجام آن مشارکت داشتند. این یافته‌ها به صورت مقاله علمی منتشر شده و از اینجا قابل دسترسی است
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.