سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 19 Mar 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۶ / ۲۰:۱۱
کد مطلب: 41057
۰

سلامت روان در گرو بهره گیری از ظرفیت مردمی/ تکثیر اخبار نادرست تهدید امنیت روانی

سلامت روان در گرو بهره گیری از ظرفیت مردمی/ تکثیر اخبار نادرست تهدید امنیت روانی
به گزارش میگنا دکتر محمد حاتمی عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران؛ پس از وقایع روز گذشته اظهار کرد: توصیه متخصصان به مردم این است که از استرس و اضطراب خودداری کنند و با مدیریت خود و خانواده از شایعات دور بمانند و تصاویر دلخراش را دست به دست نکنند.
 
وی بیان کرد: ارتباط بیشتر مسئولان و مردم در این برهه سبب آرامش روانی جامعه می‌شوند، زیرا در این مقطع منابع و اطلاعات مختلف به ارائه آمار و اطلاعات می‌پردازند، بطوریکه رسانه‌های خارجی برنامه‌های عادی را قطع کرده اند و در ایجاد جنگ روانی کشور ما فعال شده اند و با انتقال اطلاعات نادرست که بیانگر نقشه از پیش طراحی شده است درصدد تهدید سلامت روان جامعه هستند.
 
حاتمی گفت: برای کاهش آسیب روانی جامعه مسئولان امنیتی باید متناسب اهمیت موضوع تمهیدات لازم را داشته باشند و صادقانه مطالب لازم و امکانات اقداماتی را برای مردم تشریح کنند تا مردم کشور راهکارهای لازم جهت کاهش آسیب‌های روانی را اتخاذ کنند.
 
عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره تصریح کرد: بهترین ابزار مسئولین امنیتی در حوادثی که جامعه را با آسیب روانی مواجه می‌کند ظرفیت مردمی است که آگاهانه مشارکت لازم را در جامعه نهادینه می‌کنند و مردم نیز باید به دور از پرداختن به اخبار غیرموثق، زندگی و فعالیت روزمره خود را دنبال کنند و از تنش‌های محیطی دور باشند.
 
وی بهره گیری از ظرفیت مردمی در مباحث روانی را از عوامل امنیت اجتماعی و سلامت روانی دانست و گفت: به منظور حفظ سلامت روان جامعه در شرایط کنونی مسئولین باید ابهام زدایی و شفاف سازی مسائل را با آحاد جامعه داشته باشند تا مردم از منابع اطلاعاتی نادرست اخبار را دریافت نکنند که این تعامل بهترین شیوه آرامش و سلامت روان در مواجه با آسیب‌های گوناگون است.
 
این روانشناس اظهار کرد: در این موقعیت که استرس و بحران پیوند خورده، مردم باید توجه داشته باشند که به اطلاعات و شایعات نادرست دامن نزنند، زیرا اطلاعات نادرست استرس زا و زمینه ساز آسیب روانی است.
 
وی بیان کرد: ایران کشوری با مرزهای گسترده با موقعیت حساس در خاورمیانه است پس نباید این موضوع را برجسته سازی کرد، زیرا تهدید روانی را در برخواهد داشت.
 
حاتمی تصریح کرد: مردم باید بدانند این حوادث و مشابه آن یک مشکل جهانی است و این اقدام بزدلانه در جاهای دیگر جهان هم رخ داده پس نباید در صحبت‌ها با بزرگنمایی موضوع، امنیت روان جامعه را تخریب کرد.
 
وی بکارگیری تمهیدات امنیت کشور نظیر دورماندن از مجامع عمومی و پرتردد، دریافت اطلاعات از منابع داخلی موثق، پرهیز از انتشار اخبار نادرست، تماس با شماره ۱۱۳ در صورت مشاهده موارد مشکوک و سایر موارد را گامی در جهت ضریب امنیتی و افزایش ضریب امنیت روانی جامعه دانست.
 
عضو شورای مرکزی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره افزود: به افرادی مانند خبرنگاران که به لحاظ موقعیت شغلی به آخرین اخبار دسترسی دارند توصیه می‌شود اخبار صحیح را منتشر کنند تا موجب تشویش اذهان عمومی نشوند.
 
وی یادآور شد: برای سلامت روان، جامعه باید با اتحاد بیشتر در یک جبهه مشارکت داشته باشند تا علیه دشمنان بسیج شده و شاهد چنین اتفاقات ناگوار در جامعه نباشیم. 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
متوجه رابطه شوهرم با خواهرم شدم. چه کار کنم؟
بیمارستان روانپزشکی امین آباد تهران
سه گام مهم برای تقویت تاب آوری کودکان
اندكي غرور به آدم كمك مي كند كه فاصله اش را حفظ كند. آلبر كامو