جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 3 May 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۷ / ۱۴:۳۶
کد مطلب: 46394
۰

گرایش بیشتر افراد افسرده به مصرف مواد مخدر

گرایش بیشتر افراد افسرده به مصرف مواد مخدر
ناصحی روانپزشک درباره رابطه اعتیاد و اختلالات روانی اظهار کرد: اعتیاد موضوع بسیار پیچیده‌ای است که باید از ابعاد مختلف به بررسی آن پرداخت.

این مشاور خانواده با بیان اینکه اعتیاد را می‌توان از سه منظر مورد توجه قرار داد، گفت: در حوزه‌ بیولوژیک و زیست شناختی بسیاری از افراد به دلیل شرایط فیزیولوژیکی، استعداد بیشتری برای ابتلا به اعتیاد دارند. وی با اشاره به اینکه در حوزه‌ فردی ابتلا به اعتیاد با خلقیات فردی در ارتباط است، تاکید کرد: در حوزه‌ اجتماعی هم که نسبت به دو حوزه‌ دیگر از اهمیت بیشتری برخوردار است، مکان زندگی فرد مورد توجه قرار می‌گیرد.

ناصحی با اشاره به اینکه نوعی ارتباط دو سویه میان اعتیاد و اختلالات روانی وجود دارد، گفت: افرادی که دارای یکی از اختلالات روانی مانند افسردگی و اضطراب هستند، برای تخفیف ناراحتی خود و کاهش رنج‌های روحی‌شان به سمت مواد مخدر و الکل گرایش پیدا می‌کنند.


این روانپزشک افزود: برخی افراد از ابتدا به اختلالات روانی مبتلا نیستند و گرایش به اعتیاد باعث شکل گیری بیماری‌هایی روانی مانند افسردگی در آن‌ها می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: انواع مواد مخدر و الکل می‌توانند باعث ایجاد اختلالات روانی در افراد بشوند، اما اختلالات افراد با توجه به نوع موادی که مصرف می‌کنند، متفاوت است.

ناصحی با بیان اینکه مصرف کنندگان تریاک و شبه تریاک اغلب دچار افسردگی می‌شوند، اظهار کرد: مصرف کنندگان گروه شیشه و...نیز به اختلالات روان پریشی، توهمات و هذیان گویی مبتلا می‌شوند.

این مشاور خانواده درباره درمان معتادانی که مبتلا به اختلالات روانی هستند، گفت: درمان معتادان حاد در اولویت قرار دارد و پس از درمان دارویی به فاصله‌ کوتاهی روان درمانی آغاز می‌شود. وی بیان کرد: در این شرایط شروع روان درمانی از اهمیت بسیاری برخوردار است، زیرا در صورتی که روان درمانی آغاز نشود، با وجود درمان‌های دارویی ممکن است، شخص دوباره به اعتیاد بازگردد.
مرجع : افكارنيوز
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند