پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2 May 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۶ آبان ۱۳۹۷ / ۱۶:۰۴
کد مطلب: 45689
۰

کوچک‌ شدن سفره‌ها اختلالات روانی را در جامعه گسترش داده

کوچک‌ شدن سفره‌ها اختلالات روانی را در جامعه گسترش داده
میگنا: دكتر احمد برجعلی در خصوص اختلالات روانی در جامعه اظهار کرد: با فرض پذیرش شیوع اختلالات روانی به‌عنوان دامنه نشانه‌های پاتالوژیک در جامعه، شیوع و دامنه‌دار شدن بخشی از این نشانه‌ها تحت تأثیر مسائل دیگر است.

وی تصریح کرد: به‌عنوان مثال بدبینی، یکی از عوامل ایجاد افسردگی و ایجاد اختلال روانی است و زمانی‌که ما خوبی‌های جامعه را اصلاً نمی‌بینیم، باعث می‌شود جمعیت غیربالینی ما نیز به افسردگی دچار شوند.

این روانشناس با بیان این‌که مشکلات معیشتی، خود به‌عنوان بخشی دیگری از عوامل بروز اختلالات روانی است، افزود: به دلیل فقر موجود در جامعه، سفره مردم روز‌به‌روز کوچک می‌شود و ممکن است این بار منفی از سوی معلم و یا خانواده به نوجوانان منتقل و بدبینی را در جامعه اپیدمی می‌کند.

برجعلی در ادامه راه‌حل غلبه بر بدبینی را چنین عنوان کرد: وقتی دو خبر منفی در خانه می‌دهیم، دو خبر مثبت هم بدهیم، تا میانگین خلق خانواده ما پایین نیاید، چون وقتی بدبینی آمد، به‌‌جای رشد نوع‌دوستی، ارتباطات و فضیلت، خشم، پرخاشگری و رذیلت رشد می‌کند.

وی با بیان اینکه توجه به پیشگیری از بد‌بینی در خانواده‌های ما فرهنگ‌سازی نشده و زمان گفتگوی خانواده‌ها به شدت پایین آمده، گفت: اگر وضعیت ایده‌آل را ۲۰ دقیقه در نظر بگیرید، این میزان تا ۱۰ دقیقه هم تنزل پیدا کرده و نکته قابل توجه اینکه، برمبنای پژوهش‌های صورت‌گرفته، این مدت زمان گفتگوی کوتاه بین خانواده هم بیشتر درگیری و بحث‌های حاشیه‌ای است.

این روانشناس یکی دیگر از اشکا‌ل‌های موجود در جامعه را روش تحکمی در گفتگوهای روزمره عنوان کرد و گفت: بروز برخی نابهنجاری‌ها در جامعه به همین دلیل است، چون اقناع افراد نیازمند صرف وقت است و وقتی ما فرصت چندانی را برای افراد در گفتگو نمی‌گذاریم، نوع صحبت ما شکل تحکم پیدا کرده و می‌تواند مانند اخباری همچون ضرب‌وشتم پزشکان بروز پیدا کند.

برجعلی با بیان اینکه اصلاح روش‌های رفتاری از خانواده، همچون یک انرژی مثبت در جامعه منتشر می‌شود، تصریح کرد: وقتی ما ریلمان را در ارتباط عاطفی تغییر دهیم و برای فرزندانمان وقت بیشتری بگذاریم تا متقاعد شوند، بسیاری از مشکلات جامعه حل می‌شود.
 
مرجع : خبرگزاری آنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
نمی توانی به عقب برگردی و شروع را عوض کنی، ولی می توانی از جایی که هستی آغاز کنی و پایان را عوض کنی...