پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2 May 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۷ آذر ۱۳۹۴ / ۱۲:۵۸
کد مطلب: 34422
۰

با مادری که جنین خود را سقط کرده چگونه رفتار کنیم؟

به گزارش روابط عمومي راديو سلامت، آسیب های رفتاری زوجین در سوگ فرزند به دنیا نیامده از بین رفتن جنین و به دنیا نیامدن فرزند یا سوگ فرزند به دنیا نیامده، از جمله نگرانی هایی است که شاید برای زوج های جوانی که تصمیم به بچه دار شدن می گیرند، به وجود آید.

 


دكتر ميناپورفرخ، روان شناس در این باره می گوید: گاهی دلیل این ترس ها ناشی از تجارب قبلی آنهاست که می تواند به علت وجود نقص های ژنتیکی یا مشکلات فیزیولوژی باشد که لازم است زوجین در جهت رفع آن برآیند.گاهی این نگرانی ها تجربه یکی از اعضای خانواده بوده یا افزایش آگاهی خود فرد باشد.


وي ادامه داد: در چنین مواردی هر چه سن جنین بیشتر باشد، وابستگی عاطفی مادر با جنین بیشتر بوده و سوگ شدیدتری را تجربه می کند. سوگ، مجموعه ای از احساسات، افکار و رفتارهایی است که فرد با فقدان یا تهدید فقدان مواجه می شود.

سوگ شامل پدیده های درونی مانند افکار و احساسات و پدیده های بیرونی مثل گریه کردن، بی قراری و استفاده از مکانیسم دفاعی انکار است. سوگ شامل چندین مرحله است که یکی پس از دیگری رخ می دهد اما ممکن است همه مراحل لزوما طی نشود.


اولین مرحله سوگ، انکار است. در این مرحله فرد سوگوار به واسطه خیال پردازی با مورد از دست رفته اش زندگی کرده و همواره او را در کنار خود تصور می کند. دومین مرحله، روبه رو شدن با واقعیت یا مرحله چانه زنی است.زیر سؤال بردن قابلیت های مادری و حس بی کفایتی او را وادار می کند تا به دنبال مقصر باشد.


در سومین مرحله که همان خشم است، ممکن است فرد برای جلب توجه و گرفتن حمایت، دست به رفتارهای پر خطر بزند که در این مرحله، حمایت همسر و سایر اعضای خانواده می تواند تنش را کمتر کرده تا مادر بتواند با دنیایی که فرد از دست رفته در آن حضور ندارد سازگاری پیدا کند.

در صورتیکه حمایت های اطرافیان و بخصوص همسر نباشد، فرد سوگوار وارد چهارمین مرحله یعنی افسردگی می شود. زمانی که فرد بتواند در این سناریو جدید زندگی، معنایی تازه بیابد و خودانگاره ای نو بنا کند، وارد آخرین مرحله که همان پذیرش است خواهد شد.


در پایان گفتنی است، باید توجه داشت که گاهی خشم های فروخورده و احساسات ابراز نشده ممکن است فرایند سوگ را پیچیده تر کند؛ بنابراین، همدلی و گوش کردن به صحبت های فرد سوگوار می تواند روند خارج شدن از سوگ را تسهیل نماید. همچنین چگونگی رابطه زوجین، قبل از این اتفاق هم بسیار مهم بوده و در صورتی که رابطه زوجین، خوب و صمیمانه و سرشار از عشق باشد، موفقیت فرد در پذیرش فقدان، بیشتر خواهد بود.

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
با ترس هات روبرو شو! آدم ها رو ببخش! یک راه حل جدید بساز! هدف هات رو مشخص کن! آدم هایی که ازت متنفر هستند رو فراموش کن! ذهنت رو آزاد کن!