جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 3 May 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۵:۱۷
کد مطلب: 22529
۰

افراد خودشیفته حسود می‌شوند

وی در گفت‌وگو با فارس، اظهار داشت: شخصیت‌های خودشیفته اشتغال ذهنی نسبت به ظاهر زیبایی، هوش، ذهن و قدرت خود دارند.

وی افزود: آنها خودشان را برتر از دیگران می‌پندارند بنابراین حس همدلی این افراد با دیگران کمتر است مبتلایان به شخصیت خودشیفته به دلیل اشتغال ذهنی نمی‌توانند با افراد جامعه همدلی کنند و خودشان را به جای دیگران بگذارند.

امیدی ادامه داد: آنها خودشان را افرادی استثنایی و ویژه می‌دانند بنابراین دیگران با آنها رابطه برقرار نمی‌کنند هر چند که مبتلایان به این اختلال نیز نمی‌توانند با دیگران رابطه برقرار کنند. مبتلایان به این اختلال معتقدند که دیگران قدر آنها را نمی‌دانند. این متخصص بهداشت روانی با اشاره به صفت «حسادت» در این افراد گفت: افرادی که به اختلال شخصیت خودشیفته مبتلا هستند به شدت و به طور مرضی حسود هستند.

وی افزود: این رفتار از آنجا نشأت می‌گیرد که مبتلایان نمی‌توانند دیگران را در جایگاهی بالاتر از خود ببینند و خود را لایق آن می‌دانند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: ویژگی دیگر این افراد، بهره‌کشی از دیگران است. آنها در مسائل کوچک خانوادگی نیز همسر و فرزندان خود را استثمار می‌کنند.

وی ادامه داد: مبتلایان به اختلال شخصیت خودشیفته به شدت از انتقاد بیزارند و بیشتر مواقع با خشم نسبت به انتقاد واکنش نشان می‌دهند. این اختلال شخصیت در مردان بیشتر از زنان است.

وی ادامه داد: درباره تأثیر ژن‌ها بر بروز این اختلال باید گفت ژن مانند رنگ مو و چشم در ایجاد این اختلال مؤثر نیست. این خلق و خو است که انتقال پیدا کرده و تحت تأثیر محیط قرار می‌گیرد.

این متخصص بهداشت روانی گفت: در بچه‌ها سرشت‌های مختلفی وجود دارد که با آ‌نها به دنیا می‌آید. برخی بچه‌هایی دنبال محرک می‌گردند و راحت با محیط کنار نمی‌آیند اینها مستعد ابتلا به اختلالات شخصیت خوشه B مانند اختلال شخصیت خودشیفته هستند.

وی خاطرنشان کرد: تنوع‌طلبی ویژگی این کودکان است که با آن بزرگ می‌شوند. بنابراین کودکانی که با سرشت تنوع‌طلبی به دنیا می‌آیند، در آینده نیز افرادی خودشیفته و تنوع‌طلب می‌شوند.

افزایش خشونت بین مردم در روزهای آلوده
عباس ناصحی، یک روانپزشک گفت: روزهایی که هوا آلوده می‌شود، میزان تحریک‌پذیری افراد و خشونت بین مردم افزایش می‌یابد. همچنین قدرت یادگیری، تمرکز و حافظه کودکان کاهش می‌‌یابد. وی در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، اظهار داشت: آلودگی هوا یکی از معضلات زندگی صنعتی و شهرنشینی است که هرچه شهرها صنعتی‌تر می‌شوند این معضل نیز بیشتر می‌شود.

وی افزود: این معضلات اغلب با مشکلات جسمی و روانی همراه است. مشکلاتی که ناشی از کم تحرکی، تغذیه نامناسب، کاهش ارتباطات اجتماعی و خانوادگی افراد است. ناصحی تصریح کرد: در کنار این معضلات، آلودگی هوا می‌تواند بر جسم و روان اثر بگذارد. همان‌طور که می‌دانید جسم و روان از هم جدا نیستند و هرچه بر جسم اثر بگذارد بر روان نیز اثر می‌گذارد.بنابراین آلودگی هوا با ایجاد مشکلات جسمی می‌تواند باعث مشکلات روانی نیز شود.

وی افزود: آلودگی هوا موجب کمبود اکسیژن در هوای تنفسی و افزایش گازهای سمی می‌شود. هر چه اکسیژن دریافتی کمتر و گازهای سمی بیشتر باشد، بر غلظت اکسیژن خون روی سلول‌های مغز اثر منفی گذاشته و موجب احساس خستگی، کسلی، کمبود انرژی و کاهش انگیزه شده و در کنار این‌ها موجب افزایش تحریک‌پذیری می‌شود.

این متخصص بهداشت درمانی گفت: در روزهایی که هوا آلوده است میزان خشونت بین فردی افزایش پیدا می‌کند. در نتیجه هوای آلوده، موجب آسیب روان و آسیب‌های اجتماعی ناشی از آن می‌شود. وی افزود: افزایش خودروها و دود ناشی از آنها نیز معضلی است که شلوغی و تراکم جمعیت ناشی از آن موجب آسیب روان و تشدید مشکلاتی نظیر اضطراب و افسردگی می‌شود.

ناصحی اظهار داشت: برای حل این معضل باید راه‌حل‌های کوتاه مدت و بلندمدت برای جلوگیری از آلودگی هوا و شلوغی شهرها اندیشیده شود. وی افزود: هر چند این مشکل بر همه افراد اثر می گذارد اما، تأثیر آلودگی هوا بر جسم و روان کودکان و سالمندان بیشتر است.
ناصحی ادامه داد: آلودگی هوا قدرت یادگیری، تمرکز و حافظه کودکان را کاهش می‌دهد و هرقدر بیشتر باشد این آسیب‌ها نیز بیشتر می‌شود. وی خاطرنشان کرد:‌ تعطیلی مدارس راهکاری کوتاه‌مدت است و برای جلوگیری از آلودگی هوا باید راه‌ دیگری در نظر گرفته شود. البته باید گفت تعطیل مدارس به این دلیل است که حضور افراد کمتر شود تا آلودگی از بین برود و بهتر است در این فاصله کودکان و سالمندان در خانه بمانند و از تردد در سطح شهر بپرهیزند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
خوشبختی یعنی بدست آوردن یک زندگی و تقسیم آن با دیگران!