دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۳:۲۲
کد مطلب: 21600
۰

از غذای خود کمتر لذت ببرید

دکتر رضا راست‌منش متخصص تغذیه در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران با بیان این مطلب که لذت بردن از غذاها ما را پرخور می‌کند گفت: مسئله‌ی لذت بردن از غذا یک مسئله‌ی رفتاری است که بخشی از آن فیزیولوژیکی است به این صورت که وقتی مغز به طور واقعی گرسنه می‌شود کمتر کسی می‌تواند در برابر آن واکنش نشان ندهد.

وی در ادامه گفت: مغز با یک سری فرمان‌ها انسان را وادار می‌کند که در جستجوی پیدا کردن غذا و فراهم کردن غذای مورد نیاز خود باشد. گاهی مواقع گرسنگی ما به دلیل طبیعی و فیزیولوژیکی آن نیست بلکه بیشتر جنبه لذت جویی آن است، بدین صورت که فرد با بوییدن چیزهای شیرین مثل شکلات یا هر خوراکی دیگر و حتی دیدن خوراکی‌های رنگارنگ و خوش‌عطر یک سری شیره‌های گوارشی در معده و بزاق فرد ترشح می‌شود و یک فعل و انفعالاتی در مغز ایجاد می‌شود و فرد به خوردن خوراکی جذاب تمایل پیدا می‌کند و با اینکه گرسنه نیست از خوردن آن لذت می‌برد.

وی اظهار داشت: برای اینکه بتوانیم به زیاده روی درخوردن غذا در خودمان غالب شویم و جلوی گرسنگی بایستیم اراده‌ی قوی لازم است تا بتوانیم گرسنگی را در خودمان کنترل کنیم. وی ذکر کرد: افراد با گرفتن رژیم‌های سخت و یا رعایت فریضه‌ی روزه‌داری سعی می کنند در برابر گرسنگی مقاومت کنند و آن را مهار کنند در حالی که این روش سختگیرانه باعث می‌شود که برای فرد یک خلأ روانی ایجاد شود به این صورت با رژیم عذایی‌اش در خود لذت بردن از غذا و حتی خوردن را سرکوب می‌کند که این باعث می‌شود به لذتی که به مغز می‌رسد به آن صادر نشود و فرد حالت خمود و افسردگی پیدا کند.

به گفته‌ی این متخصص بهترین راه برای غلبه بر پر اشتهایی این تمرین است که وقتی ما خواه‌ ناخواه با دیدن خوراکی‌های خوش منظره وسوسه می‌شویم بهتر است از محیط‌هایی که در آن مواد غذایی تلنبار شده دوری کنیم یا این مواد را از اطرافمان خالی کنیم که کمتر تحریک کننده باشد.

راست منش در ادامه افزود: تسلط پیدا کردن به گرسنگی از نوع لذت‌جویی تنها نیاز به تمرین واراده دارد. وقتی فرد رژیم می‌گیرد وجود محرک‌های خارجی روی اراده تاثیر می‌گذارد به این ترتیب که وقتی رژیم می‌گیریم یا تلاش می‌کنیم خوراکی‌هایی را کمتر بخوریم باید محیط زندگی و محیط کاری و حتی اطرافیانمان با ما همکاری کنند.

وی تاکید کرد: فردی که بی‌اشتهاست اصولا غذای بی رنگ و لعاب بدون طعم و رنگ و بو نمی‌تواند او را به غذا خوردن ترغیب کند باید تمام عوامل بیرونی وروانی با فرد سازگار باشد و عوامل روانی از قبیل رنگ سفره، میز و چیدمان محیط آرام‌بخش و پخش موسیقی را به استخدام بگیریم که باعث برانگیختن اشتها و لذت‌جویی در غذا خوردن در فرد شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند