جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 3 May 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۳ آبان ۱۳۹۲ / ۲۱:۲۶
کد مطلب: 20285
۲

۵ نکته درباره رفتار با افراد عقب مانده ذهنی

حتما مي دانيد که عقب ماندگي ذهني يک بيماري مغزي است و فرد عقب مانده ذهني، فردي است که سن عقلي او از سن تقويمي اش کمتر است. اين بيماري در اثر اختلالات ژنتيکي و يا ديگر عوامل مثل شرايط دوران بارداري و زايمان مادر به وجود مي آيد.
اولین نکته ای که قبل از هر چیز والدین و دیگر اعضای خانواده این افراد باید بدانند این است که از داشتن چنین فردی (فرزند، خواهر یا برادر) احساس ناراحتی نکنند و خجالت نکشند. در برخی موارد دیده شده است که اطرافیان این افراد به خصوص والدین احساس گناه می کنند و این موضوع باعث بر هم ریختگی روابط عاطفی آن ها با اعضای خانواده می شود در حالی که معمولا فرد عقب مانده ذهنی درک عاطفی و هیجانی مناسبی از محیط اطراف خود دارد، پس به شما توصیه می کنم :
* در اولین گام، وی را کاملا بپذیرید. البته با توجه به سن او احتمالا باید این پذیرش اتفاق افتاده باشد.
* نکته دومی که باید بدانید این است که انتظارات خودتان را از او در حد توان و ظرفیتش مطرح کنید. این کار می تواند در قالب واگذاری کارهای ساده و قابل انجام و به نوعی راحت به او محقق شود.
* در گام سوم سعی کنید با واگذاری کارهای کوچک و در حد توان ، ظرفیت و توانمندی های شخصی او را بالا ببرید. واگذاری کارهای شخصی به خودش با نظارت شما کمک بزرگی به اوست.
* نکته چهارم و در خور توجه که خانواده های این افراد باید در نظر گیرند این است که آن ها را از محیط های طبیعی و اجتماعی به دلیل مشکلی که دارند جدا نکنند. جداسازی این افراد در صورتی که مشکل خاصی یا نیاز به مراقبت جدی نداشته باشند توصیه نمی شود.
* نکته پنجم که تاکید بسیار زیادی باید روی آن انجام گیرد، پرهیز از تحقیر و تنبیه این قبیل افراد است. به هیچ وجه به خودتان و به دیگران اجازه ندهید که آن ها را مسخره کنند.
* برای آموزش او می توانید به سازمان بهزیستی مراجعه و از نحوه خدمات آموزشی که از طریق این سازمان قابل ارائه است اطلاع پیدا کنید.
همچنین مراکزی در بیشتر شهرها وجود دارد که معمولا به صورت خیریه اداره می شود و می توانند کمک های آموزشی مناسبی را به او ارائه کنند.
رضا آذريان – کارشناس ارشد علوم تربيتي:خراسان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
بادها می وزند، عده ای در مقابل آن دیوار می سازند و تعدادی آسیاب به پا می کنند