جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 3 May 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۴ مهر ۱۳۹۲ / ۰۹:۴۹
کد مطلب: 19768
۰

افراد خداباور کمتر معتاد می‌شوند

افراد خداباور کمتر معتاد می‌شوند
ایسنا: در این مطالعه مشخص شد، مردان جوان سوئیسی که به خدا اعتقاد دارند در مقایسه با مردان هم‌سن‌وسالشان که خود را ملحد می‌نامند، کمتر سیگار یا قرص‌های هیجان‌آور مصرف می‌کنند.

نتیجه این پژوهش که بنیاد ملی علوم سوئیس حامی مالی آن بود، نشان می‌دهد اعتقاد مولفه‌ای دفاعی در مقابل رفتارهای اعتیادآور است. ارقام جدید حاکی از آن است که دین نقش مهمی را در پیشگیری از مصرف مواد مخدر ایفا می‌کند.

در پژوهش جدید که در مرکز سربازگیری ارتش سوئیس انجام شد، گرهارد گمل و همکارانش بین آگوست سال 2010 و نوامبر سال 2011 با تقریبا 20 مرد جوان از پادگان‌های مختلف مصاحبه کردند. آن‌ها سپس پنج هزار و 387 پرسش‌نامه‌ای را که توسط سربازان کامل شده‌ بودند، ارزیابی کردند.

این دانشمندان، بر اساس پاسخ‌های ارائه‌شده، مردان جوان را به پنج گروه تقسیم کردند: افراد "مذهبی" که به خدا اعتقاد دارند و در مراسم‌ کلیسا شرکت می‌کنند، افراد "معنوی" که به قدرت بالاتری اعتقاد دارند اما هیچ عمل مذهبی انجام نمی‌دهند، افراد "نامطمئن" که نمی‌دانند در مورد خدا باید چه باوری داشته باشند، افراد "اگنوستیکی" که معتقدند هیچ کس نمی‌داند آیا خدایی وجود دارد یا خیر و همچنین اشخاص "ملحدی" که به خدا اعتقاد ندارند.

محققان دریافتند این گروه‌ها به مواد مخدر واکنش‌های متفاوتی نشان می‌دهند. در میان 543 مرد معتقد به خدا، 30 درصد روزانه سیگار مصرف می کردند و کمتر از یک درصد نیز در یک سال گذشته مواد هیجان‌آور یا کوکائین مصرف کرده بودند.
از میان هزار و 650 نفر ملحد نیز در یک سال گذشته 52 درصد سیگار و شش درصد مواد هیجان‌آور مصرف کرده بودند. سه گروه دیگر هم در خصوص اعتقادات مذهبی و هم در مورد مصرف مواد اعتیادآور در نقطه میانی قرار داشتند.
این ارقام نشان می‌دهد مطالعات در مورد رفتار اعتیادآور نه تنها باید شامل مولفه‌های خطر بلکه باید شامل مولفه‌های حفاظتی نیز باشد.
نتایح این مطالعه حاکی از آن است که در مورد مصرف مواد اعتیادآور، اعتقاد مولفه‌ای محافظتی است.
در پایان این موضوع که آیا تفاوت بین گروه‌ها را می‌توان به ارزش‌های اخلاقی افراد جوان یا کنترل اجتماعی در محیط‌هایی نسبت داد که در آن زندگی می‌کنند، بدون پاسخ باقی ماند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی