جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 3 May 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۳۹۲ / ۲۱:۱۳
کد مطلب: 17652
۰

سن طلایی درمان ناهنجاری دهان و فک

مریم پوستی در گفت‌وگو با فارس، اظهارداشت: ارتودنسی عملی است که برای برطرف کردن ناهنجاری‌های دندانی و فک انجام می‌شود.
استادیار بخش ارتودنسی واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ارتودنسی در سنین پایین با هدف اصلاح و درمان ناهنجاری‌های فک و صورت انجام می‌پذیرد و در سنین بالاتر نیز برای اصلاح بهم ریختگی دندان‌ها و زیبایی صورت انجام می‌شود.
پوستی، انجام ارتودنسی را از 8 سالگی تا قبل از بلوغ دانست و گفت: عقب یا جلو بودن فک جلو یا پایین در این گروه سنی با ارتودنسی اصلاح می‌شود و اگر این معضل در این محدوده سنی درمان نشود در سنین بالا فقط با جراحی امکانپذیر می‌شود.
نفر برتر رشته تخصصی ارتودنسی جشنواره دکتر هدایت در پنجاه و سومین کنگره دندانپزشکی اظهارداشت: به هم ریختگی دندانی ممکن است عوامل متعددی داشته باشد مثلاً کودکان می‌توانند اندازه فک را از یکی از والدین و اندازه دندان را از والد دیگر خود به ارث برده باشند که این دو عامل متفاوت، می‌تواند باعث به هم‌ریختگی دندانی در آنها شود. این دندانپزشک از دست رفتن زودهنگام دندان شیری، مکیدن انگشت، لب و مداد و عوامل تکاملی را در به هم‌ریختگی دندان‌ها و نیاز به عمل ارتودنسی موثر دانست و افزود: ارتودنسی نیز می‌تواند عوارضی داشته باشد که مهمترین عارضه آن بی توجهی به رعایت بهداشت دهان از سوی افراد است.

استادیار بخش ارتودنسی واحد دندانپزشکی دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: ما در ارتودنسی از براکت‌هایی استفاده می‌کنیم که در این براکت‌ها خلل و فرج وجود دارد. اگر فرد بهداشت را رعایت نکند و سهل‌انگاری کند، تجمع میکروبی در آن قسمتها زیاد می‌شود و وقتی ما براکت را برمی‌داریم با دندان‌های صافی مواجه می‌شویم که در عین صافی و یکدست بودن، ظاهر نازیبایی دارند چرا که پوسیدگی در آن دندان‌ها شروع شده است.

وی مهمترین چالش در درمان ارتودنسی را همین سهل‌انگاری دانست و ادامه داد: اگر ارتودنسی مختص ناهنجاری دهان و فک باشد، سن 12-13 سالگی زمان طلایی درمان آن است. وی افزود: در درمان ناهنجاری‌های فک باید فرد تا زمان بلوغ تحت نظر پزشک باشد چرا که امکان دارد الگوی رشد اولیه برگردد اما در مورد ناهنجاری‌های دندانی اگر فرد موردی برای دندان کشیدن نداشته باشد، زمان ارتودنسی 12 تا 15 ماه طول می‌کشد اما اگر مورد دندان کشیدن وجود داشته باشد زمان ارتودنسی به 15 تا 24 ماه افزایش پیدا می‌کند.

نفر برتر رشته تخصصی ارتودنسی جشنواره دکتر هدایت در پنجاه و سومین کنگره دندانپزشکی، همکاری بیمار با پزشک و مراجعه سروقت و عمل به دستورالعمل‌های پزشک را در درمان صحیح و درست ارتودنسی موثر دانست.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
زندگی درس حساب است، خوبیها را جمع، بدیها را کم ، خوشی ها را ضرب و شادیها را تقسیم کنیم