پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2 May 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۵ دی ۱۳۹۱ / ۱۰:۲۳
کد مطلب: 16185
۰

«سن واقعی» شما چقدر است؟!

همه ما به سن خود و سال‌هایی که پشت سر می‌گذاریم توجه داریم و گاه افسوس می‌خوریم از این که سال‌ها چه زود پشت سر هم رفتند و ما ماندیم و عددهایی که روی هم انباشته شده است، غافل از این که نه سن ظاهری بلکه این سن واقعی است که پیری و جوانی هر فرد را تعیین می‌کند.
در مثل می‌گویند: «دلت جوان باشد» شاید همین دل جوان بودن را به معنایی دیگر اینجا نیز بتوان به کار برد. در اصل ظواهر کهولت معیار پیری و جوانی افراد نیست، بلکه سن واقعی آنها است که معیار جوانی یا پیری آنها را تعیین می‌کند. چه بسا افرادی که از نظر سن ظاهری در رده میانسالی و پیری قرار دارند، اما سن واقعی بدن آنها جوانتر از کسانی است که به ظاهر جوان محسوب می‌شوند. اگر از اطرافیان خود بپرسید: «آیا می‌دانید سن واقعی بدن شما چند سال است؟» کمتر کسی جوابی برای سؤال شما خواهد داشت؛ چرا که متأسفانه ما به علت عدم برخورداری از آموزش‌های لازم سلامتی و تندرستی و دوری از ورزش و تحرک بدنی معمولاً از این که سن واقعی‌ای هم وجود دارد، بی‌خبریم.

اما سن واقعی هر فرد، سنی است که بدن او از نظر قدرت و استقامت سپری کرده است، از آنجا که از حدود 25 سالگی با کاهش تعداد و ابعاد سلول‌ها در بدن آن هم با ریتمی ثابت مواجه می‌شویم؛ لذا توصیه متخصصان طب ورزشی و مربیان تربیت‌بدنی این است که افراد همواره تلاش کنند تا سن واقعی بدن خود را جوان‌تر از سن ظاهری نگه‌دارند. این که ایده‌آل سن واقعی هر فرد در مقایسه با سن ظاهری او چقدر است، معیاری است که با تست‌های ورزشی قابل محاسبه است، اما همین بس که جوان نگه‌داشتن این سن، سال‌های طولانی و مفید زندگی را برای آنها به ارمغان خواهد آورد و وداعی است با انواع بیماری‌های شایع در دوران میانسالی و سالخوردگی.

نکته مهم این است که بدن شما می‌تواند به شکل باورنکردنی جوان‌تر از سن واقعی شما بماند، اما رسیدن به آن شروط مهمی دارد که از جمله آن تغییر عادات زندگی غلطی است که متأسفانه برای همه ما به یک الگو و فرهنگ تبدیل شده است. رستوران‌گردی، پشت میز نشینی، استفاده از خودروی شخصی، آسانسور و هزاران روش غلطی که اصلاح آن فقط به کمی دلسوزی واقعی آن هم برای بدن خودتان وابسته است.

صد البته که براساس توصیه بسیاری از کارشناسان و متخصصان تغییر الگوهای تغذیه‌ای و تحرک بیشتر کمک بسیاری به افزایش طول عمر و کاهش سن واقعی بدن و جوان نگه داشتن آن می‌کند، اما این مهم را نباید فراموش کرد که کار کشیدن از قلب و سوزاندن چربی‌های اضافه بدن نیز در رساندن بدن به سن واقعی خود مؤثر خواهد بود. کمی توجه به رساندن بدنتان به سن واقعی آن، نه فقط شما را به سن واقعی‌تان نزدیک خواهد کرد، بلکه در برابر بیماری‌های غیرواگیری چون دیابت، فشارخون، انواع سرطان و بیماری‌های قلبی- عروقی هم مصون خواهید ماند.

*باشگاه خبرنگاران جوان

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
آنكه مدام از كمبودها و ناراستي هاي زندگي خويش سخن مي گويد دوست خوبي براي تو نخواهد بود .