شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 4 May 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۰ تير ۱۳۹۱ / ۰۸:۵۸
کد مطلب: 12277
۰
۱

تولید زنبوری ویژه مزارع برنج و ذرت

پژوهشگران کشور با تولید نوعی زنبور توانستند 2 آفت کرم ساقه خوار و برگ خوار را بدون نیاز به سموم شیمیایی در مزارع برنج، ذرت، سویا، پنبه و بادمجان از بین ببرند این نوع زنبور قبل از تولید به مزارع منتقل می شود. مهندس علی بهارلو- مجری طرح در گفتگو با مهر، با اشاره به برخی آفات ساقه خوار و برگ خوار در مزارع، افزود: در طبیعت پروانه های بسیاری وجود دارند که در صورت بی توجهی به آنها، خسارات زیادی را در مزارع بر جای می گذارند.

وی ادامه داد: این پروانه ها پس از جفتگیری در سطح مزارع شروع به تخم ریزی در زیر و روی برگها می کنند. این تخمها پس از 7 روز تبدیل به کرم می شوند و از برگها تغذیه کرده و یا وارد ساقه گیاهان مزارع می شوند و تبدیل به کرم ساقه خوار می شوند.

بهارلو با اشاره به روشهای مبارزه با این آفت خاطر نشان کرد: برای مبارزه با کرم برگ خوار و ساقه خوار از روشهای مختلفی چون استفاده از سموم شیمیایی استفاده می شود که این روش علاوه بر باقی ماندن سموم در محصولات زراعی موجب آلودگیهای زیست محیطی نیز می شود.

مجری طرح از اجرای طرح تحقیقاتی در این زمینه خبر داد و یادآور شد: در این تحقیق به منظور مبارزه بیولوژیکی با این دو آفت مزارع اقدام به تولید نوعی زنبور به نام زنبور "تریکوگراما" شد. این زنبور یکی از حشرات ریز است که قادر به از بین بردن کرم برگ خوار و کرم ساقه خوار است.

بهارلو به بیان نحوه تولید این عامل بیولوژیکی پرداخت و اظهار داشت: در این تحقیق با استفاده از تخم پروانه بید اقدام به تولید زنبور تریکوگراما شد به این ترتیب که این پروانه های بید را در انسکتاریوم (محل پرورش حشرات) به صورت انبوه تولید کردیم سپس این تخم ها را در اتاقکهای مخصوص پرورش زنبور تریکوگراما، در اختیار این زنبور قرار دادیم.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان، اضافه کرد: زنبور تریکو گراما تخم خود را در داخل تخم پروانه بید وارد کرد به این ترتیب به جای اینکه از یک تخم پروانه یک کرم خارج شود، با این روش پس از 8 تا 10 روز یک زنبور تریکوگراما تولید شد که می تواند با آفات مزارع به صورت بیولوژیکی مبارزه کند.

وی با تاکید بر اینکه قبل از متولد شدن زنبور از تخم پروانه، تخمها به مزارع منتقل می شوند، ادامه داد: پروانه های متولد شده برای حفظ تداوم نسل خود پس از جفتگیری برای تخم ریزی پرواز کرده و به جستجوی تخم پروانه می پردازد که با یافتن آن تخم ریزی را در تخم پروانه آغاز می کند.



زنبور تریکوگراما با تخم زیری در تخم پروانه کرمهای ساقه خوار و برگ خوار مانع از رشد آنها در مزارع می شود
بهارلو به مزایای تکثیر زنبور تریکوگراما در مزارع اشاره کرد و گفت: این نوع زنبورها می توانند بر علیه تخم آفات ساقه خوار و برگ خوار گیاهانی چون برنج، ذرت، سویا، پنبه و بادمجان اقدام و مزارع را از به کار بردن سموم شیمیایی بی نیاز کند.

این محقق کاهش آلاینده های زیست محیطی را از دیگر مزایای به کاربردن این نوع زنبور در مزارع نام برد و افزود: علاوه بر آن محصولات تولید شده با استفاده از این روش موجب ارتقای سلامت جامعه می شود چراکه در این محصولات زراعی باقیمانده سموم شیمیایی به حداقل رسیده است.


نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Iran, Islamic Republic of
اين زنبورها اولين بار توسط محققان كشاورزي منطقه بيله سوار و پارس آباد مغان در محيط آموزشي پرورش و تكثير يافتند بنده در سال 1374 هنرجوي هنرستان كشاورزي شهيد بهشتي شهرستان بيله سوار بودم كه توسط استادندايي كه انصافاً شخصي متبحر در علوم كشاورزي در كل كشور هست وتدوين بسياري از كتب و جزوات آموزش درسي كشاورزي از ايشان است به محل توليد اين زنبور رفتيم اين زنبور قرمز رنگ تقريباً به اندازه يك چهارم يك پشه كوچك مي باشد و با چشم غير مسلح نميتوان آنرا مشاهده كرد از ديگر مزاياي به كاربردن اين زنبور كمك به گرده افشاني و بارور كردن گل گياهان كشاورزي در مزرعه است.لازم بذكر است اين علوم از كشورهاي اروپايي فكر كنم آلمان وارد كشور ما شده است و ما نزديك به50 الي 60 سال ديرتر از آنها به اين علوم دست يافته ايم. آنايوردوم بيله سوارمغان
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!