دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۹ تير ۱۳۹۱ / ۰۵:۳۷
کد مطلب: 12233
۰

مواد غذايي که فعاليت مغز را کند مي کند

مغز مهم ترين عضو بدن است که از تمام قسمت هاي بدن پيغام مي گيرد و براي اين که تمامي اعضاي بدن درست عمل کند، لازم است مغز کارآيي و سرعت عمل خوبي داشته باشد.در اين مطلب، به نقل از «نيوزويک» به چند ماده غذايي مضر براي مغز و موادي که مي توان جايگزين آن کرد، اشاره شده است.

قند: نتايج بررسي هاي اخير نشان مي دهد، مصرف قند علاوه بر افزايش اندازه دور کمر، روي مغز نيز تأثير منفي مي گذارد. نتايج يک بررسي که روي حيوانات انجام شد نشان داد، نمونه هاي آزمايشگاهي که شربت ذرت مصرف کرده بودند به سختي توانستند از يک مارپيچ عبور کنند، اين نمونه ها علايمي مانند از دست دادن حافظه داشتند اما نمونه هايي که همراه با شربت ذرت اسيدچرب امگا ۳ مصرف کرده بودند، اين علايم را نداشتند. اسيد چرب امگا۳، باعث تقويت مغز مي شود. بنابراين بهتر است مصرف مواد حاوي قند را به حداقل برسانيد و مصرف مواد غذايي غني از امگا۳ را افزايش دهيد؛ گردو، ماهي آزاد، دانه کتان و دانه سويا از منابع امگا ۳ است.

گوشت قرمز و کره: نتايج بررسي هاي جديد محققان دانشگاه هاروارد نشان مي دهد، برنامه غذايي سرشار از چربي هاي اشباع شده، براي عملکرد مغز مضر است و باعث کندي حافظه مي شود. بنابراين مواد کم چرب حيواني مانند پنير، ماست و شير را جايگزين اين مواد کنيد. از گوشت کم چرب استفاده کنيد. پروتئين را نيز از منابع گياهي از جمله سويا تأمين کنيد.

سيب زميني سرخ شده، پيتزا و هله هوله: بررسي نتايج ۵ ساله محققان انگليسي روي ۴ هزار کودکي که در سه سالگي هله هوله و غذاهاي آماده و فست فود مانند پيتزا و سيب زميني مي خورند، نشان داد اين کودکان با افت ضريب هوشي مواجه بودند. داشتن برنامه غذايي سالم در سنين رشد اهميت زيادي دارد. هر چند عادت دادن کودکان به مصرف غذاهاي سالم کار دشواري است اما با کمي تلاش و ابتکار در آشپزي مي توان آن ها را به خوردن غذاهاي مفيد عادت داد.

آدامس جويدن: نتايج بررسي هاي اخير نشان مي دهد، جويدن آدامس هنگام حفظ کردن درس، در حافظه کوتاه مدت دانش آموزان اختلال ايجاد مي کند. محققان معتقدند جويدن آدامس قدرت تمرکز فرد را کاهش مي دهد. به گفته محققان مصرف آب زياد، داشتن خواب کافي و انجام بازي هاي تقويت کننده مغز در افزايش قدرت تمرکز موثر است.

برنامه غذايي کم کربوهيدرات: مصرف نکردن کربوهيدرات روي مغز، ميزان کسب انرژي و خلق و خوي فرد تأثير منفي مي گذارد. خوب است بدانيد بدن براي انجام دادن فعاليت هاي مهم از جمله سوخت و ساز نياز به کربوهيدرات دارد. بنابراين از اتخاذ رژيم غذايي که مصرف کربوهيدرات را منع مي کند، بپرهيزيد. از کربوهيدرات هاي سالم مانند پاستا، نان و برنج سبوس دار استفاده کنيد.   مترجم: عليرضا/ خراسان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...