جمعه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 3 May 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۴ شهريور ۱۴۰۲ / ۱۸:۱۶
کد مطلب: 62771
۲
۱

چرایی استقبال اندک از انتخابات نظام روانشناسی و مشاوره

خلیل حسین‌خانی
چرایی استقبال اندک از انتخابات نظام روانشناسی و مشاوره
به گزارش میگنا تحلیل پیش رو نه نوشته یک نامزد پیروز در انتخابات است و نه با هیچ یک از منتخبین محترم دوره پنجم آشنایی داشته و نه مشکل شخصی با مدیران و اعضای شورای چهارم سازمان نظام روانشناسی و مشاور کشور دارد، بلکه نظر و تحلیل فردی است که خود یکی از کاندیداهای این دوره بوده، چندین سال عملکرد و تصمیمات مدیران و اعضای شورای مرکزی و هیات بازرسات سازمان را زیر نظر داشته است و لازمه تغییر و اصلاح هر رفتاری (منجمله رفتار رای دهندگان) را بررسی دقیق و علمی چرائی آن رفتار می‌داند و معتقد است که تغییر بنیادی در یک جامعه مدنی علی‌الخصوص جوامع صنفی و تخصصی تنها با حضور فعال تک تک اعضای آن جامعه در تعیین سرنوشت صنفی خود و اعمال حق از طریق رای دادن به کاندیدا و یا ائتلاف همسو و همفکر با باورهای فرد و نظارت مستمر بر عملکرد منتخبین امکان پذیراست.

و اما از این که میزان مشارکت در انتخابات نظام روانشناسی و مشاوره اندک بوده، شکی نداریم (4183 نفر) و همه چه موافقان و مخالفان انتخابات به آن اعتراف می‌کنیم. ولی اگر:
1- تعداد آراء شرکت کنندگان در انتخابات دوره قبلی (3318 نفر) و اینکه در آن دوره نه تنها بحث تحریم انتخابات مطرح نبود بلکه همه ارکان سازمان، انجمن های روانشناسی و... متحد و یکپارچه درصدد برگزاری انتخابات بوده اند.

2- ناامیدی بسیاری از اعضای صنف از عملکرد شورای مرکزی در ادوار گذشته و دچارشدن تعدادی از اعضا به باور درماندگی آموخته شده - باور به اینکه با این انتخابات نیز درعملکرد مدیران سازمان در جهت نیل به خواست و نظرواقعی آنها گامی برداشته نخواهد شد و اتفاق خاصی نخواهد افتاد!

3- اعلام تاریخ‌های مکرّر برای ثبت نام کاندیداها و برگزاری انتخابات و لغو یکباره آن توسط سازمان نظام روانشناسی و مشاوره که نشانه‌ای از بی تدبیری و اخذ تصمیمات مهم، بدون بررسی دقیق و کارشناسی شده، که بی اهمیت بودن اصل انتخابات و عدم نیازبه تعیین سرنوشت توسط خود اعضا را در اذهان القا می‌کند با زبان بی زبانی یعنی می‌توان، هممچنان بعد از گذشت قریب 3 سال و 3 ماه از مهلت قانونی همچنان ارکان سازمان را در اختیار داشت و برای اعضایی که آنها را فقط برای 4 سال انتخاب گرده اند تصمیم گیری کرد.

4- ایجاد شک و تردید برای مشارکت در انتخابات و صدور بیانیه های مختلف جهت تاثیر گذاری برنظر و خواست رای دهندگان با تبلیغات گسترده درباره اینکه با این انتخابات استقلال سازمان به مخاطره می افتد و...-حتی توسط رئیس سازمان ، اعضای شورا دوره چهارم و هیات بازرسان ، بسیاری از اعضای شورا های استانی و انجمن های مختلف روانشناسی.

5- زیر سوال بردن سلامت انتخابات و ایجاد تردید به مجریان و ناظران انتخابات؛ مانند پخش گسترده شایعه دخالت سازمان اطلاعات سپاه با تصویب هیات وزیران. در حالی که طبق بند (۳) ماده۴ مصوبه 18/5/1402 هیأت وزیران بعد از عبارت "فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران" عبارت " و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران انقلاب اسلامی" به عنوان یکی از مراجع استعلام احراز صلاحیت داوطلبان موضوع بندهای یک تا چهار ماده ۱۸ آیین‌نامه نحوه برگزاری و نظارت بر انتخابات شورای مرکزی، شوراهای مناطق و هیأت بازرسان سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران اضافه واصلاح شده است.

6- تبلیغات گسترده در سایت ها، محافل دانشگاهی، مصاحبه بارسانه های ارتباط جمعی و ... برای تحریم انتخابات توسط اساتید و اشخاص نام آشنا برای فارغ التحصیلان و دانشجویان روانشناسی و مشاوره.

7- برگزاری جلسه تعدادی از بازرسان دوره چهارم توسط انجمن های روانشناسی با جامعه روانشناسی و مشاوره با عنوان تبین ملاحظات قانونی پنجمین دوره انتخابات شورای نظام روانشناسی و مشاوره در بازه زمانی تبلیغات نامزدها و با وعده صدور گواهی شرکت در دوره برای اعضا.

8- اعلام دو تاریخ مجزا برای ثبت نام کاندیداها و زمان برگزاری، یکی توسط هیات مرکزی انتخابات در تاریخ 24/2/1402 و دیگری درست 28 روز مانده به روز انتخابات توسط سازمان و ایجاد سردرگمی در بین نامزدها و انتخاب کننده گان.

9- دلخوری و ناراحتی و به طبع آن عدم شرکت تعدادی از طرفداران نامزدهای ثبت نامی در انتخابات 20 مرداد ماه که نام آنها در فهرست نهایی انتخابات 27 مرداد ماه درج نشده بود

10- برگزاری نشست زنده توسط رئیس سازمان، دو روز قبل از برگزاری انتخابات و تاکید بر غیر قانونی بودن انتخابات 27 مرداد ماه و القای اختلاف در میان ارکان حاکمیت.

11- تلاش برای محروم کردن جمعی از اعضای جدیدالورود سازمان از حق انتخاب، با خودداری مدیران سازمان از در اختیار قراردادن مشخصات آنها به هیات‌های اجرائی و نظارت انتخابات.

12- اینکه تعدادی از افراد به هر دلیلی در هیچ انتخاباتی اعم از ملی، منطقه ای و صنفی شرکت نمی کند.

13- و از همه مهمتر تعداد حوزه‌های اخذ رای. به طور کلی در این انتخابات 43 حوزه اخذ رای پیش بینی شده بود(40 شهر باضافه 3 حوزه در شهرتهران). اطلاعات دقیق و کاملی از تعداد اعضای سازمان در شهرهای مختلف ندارم ولی اگر نسبت تعداد اعضاء سازمان را در شهرهای مختلف با جمعیت کل ایران طبق سرشماری نفوس و مسکن سال 1395 یکسان درنظر بگیریم می‌توان نتیجه گرفت که فقط برای حدود 40 درصد از اعضاء سازمان آن هم فقط یک شعبه در هر حوزه (به استثنای شهر تهران ) امکان و فرصت شرکت در انتخابات میسّر بود و 60 درصد باقی‌مانده عملا از حق انتخاب کردن محروم بودند. و...

با توجه به دلائل ذکر شده می‌توان به این نتیجه رسید که با این همه ضعف مدیریت مدیران سازمان و انحصارگرائی حاکم بر شورای مرکزی و هیات بازرسان دوره چهارم، شایعه پراکنی، برگزاری جلسات متعدد و تشویق به تحریم انتخابات و.. همچنین تعداد کم حوزه های اخذ رای، استقبال اندک شرکت کنندگان درانتخابات 27 مردادماه 1402 سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور دور از ذهن نبوده و باتوجه به دلائل ذکر شده حتی می توان گفت استقبال، قابل قبول بوده است.

ضمن تبریک به متنخبان فرهیخته و نام آشنا، اکنون نوبت آنها است که با اجرای برنامه‌های خود، انتخاب مدیران پاک دست و ساماندهی وضعیت اداری ، مالی و انتظامی سازمان ،مشورت با نخبگان و اعضای جامعه روانشناسی و مشاوره برای درک درست از مسائل و مشکلات صنف، تصویب آئین نامه ها، بخشنامه‌ها و دستورالعمل‌های درست و متقن، تسهیل صدور مجوز پروانه اشتغال طبق قانون اصلاح مواد 1 و 7 قانون اجرای سیاست های کلی اصل چهل و چهارم قانون اساسی و اصلاحات بعدی آن –مصوب 15/11/1399)، نظارت بر عملکرد انجمن‌‌های روانشناسی و مشاوره، برگزاری دوره ها و کارگاهی دانش افزایی برای تمام اعضا در حیطه های مختلف روانشناسی و مشاوره به صورت رایگان و یا با کمترین مقدار آورده شرکت کننده گان و.. امید و اعتماد دوباره را به اعضای سازمان برگردانند.

به امید فردایی بهتر همراه با عزت و سرافزاری برای هر ایرانی



نویسنده: خلیل حسین‌خانی
دکتری روانشناسی تربیتی

نامزد پنجمین شورای مرکزی دوره انتخابات نظام روانشناسی و مشاوره کشور
و عضو گروه وفاق و اعتلای روانشناسان و مشاوران





 
انتشار این یادداشت در میگنا به منزله تایید و یا رد محتوای آن نیست.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Iran, Islamic Republic of
یکیش کم بودن حوزه انتخابیه در کشور و همینطور مسافت محل های حوزه های انتخابیه بود به همین خاطر اگر انتخابات به صورت الکترونیکی برگزار میشد اعضا بیشتری میتونستن شرکت کنن
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
برای کشتی های ساکن، موج های دریا تصمیم می گیرند!