دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۲ / ۱۶:۳۵
کد مطلب: 19918
۰

اصلا از من خوششان نمي آيد!

افراد شاغل تعداد ساعاتي را که با همکارانشان مي گذرانند معمولا بيش از ساعاتي است که با خانواده خود سپري مي کنند وبه همين دليل ايجاد ارتباط دوستانه و مناسب با همکاران اهميت بسزايي دارد. از جمله اين که دوستان در محيط کار بر عملکرد شما تاثير زيادي دارند، به شما انگيزه مي دهند،با تجربه و کمک هايشان باعث پيشرفت شما مي شوند و بر عکس، نبود ارتباط دوستانه در محيط کاري باعث دلسردي و نااميدي شما مي شود و ادامه کار را برايتان سخت و طاقت فرسا مي کند.

جاده دو طرفه ارتباط!
به اين موضوع اشاره کرده ايد که فکر مي کنيد کسي دوست ندارد با شما ارتباط داشته باشد.
آيا تا به حال از خود پرسيده ايد که شما چگونه رفتار مي کنيد که ديگران چنين برخوردهايي با شما دارند؟
واقعيت اين است که ارتباط جاده‌اي دو طرفه است. زماني که شما روش هاي برقراري ارتباط دوستانه را رعايت مي کنيد مسلما ارتباط دوستانه وصميمي را تجربه خواهيدکرد. ايجاد ارتباط خوب و دوستانه با ديگران يک مهارت است.
در ادامه راهکارهايي براي افزايش مهارت برقراري ارتباط در محيط کاري ارائه مي شود:
فوت و فن برقراري يک ارتباط خوب
۱ - چهره شما آينه درون شماست. توجه کنيد صورتتان اولين چيزي است که اطرافيان به آن نگاه مي اندازند. لبخندي دوستانه، تکان هاي سر و برقراري ارتباط چشمي از جمله موارد مهمي است که در ايجاد رابطه دوستانه موثر است.

۲ - سوال کنيد. سؤالاتي بپرسيد که فرد مقابل را تشويق به توضيح بيشتر کند. مثلاً بپرسيد "درمورد فلان چيز چه فکر مي کني؟" يا "نظرت راجع به فلان چيز چيست؟"با اين گونه سؤالات او را تشويق مي کنيد که بيشتر صحبت کند و از ميان صحبت هاي فرد مقابل دوباره زمينه ديگري براي ادامه صحبت پيدا مي کنيد.

۳ - علاقه مندي خود را به صحبت هاي ديگران نشان دهيد.در حين گوش کردن به صحبت هاي فرد مقابل با تکان دادن سر به نشانه تاييد، لبخند زدن و گفتن کلماتي مانند بله و... نشان دهيد که به حرف هاي او علاقه مند هستيد و حرف هايش را درک مي کنيد. براي اين که به فرد مقابلتان نشان دهيد که خوب گوش مي کنيد، بايد به او نشان دهيد که معناي حرف او را مي فهميد و کاملا منظور او را متوجه مي شويد. براي اين کار مي توانيد نکات مهم در صحبت هاي او را تکرار کنيد. اين کار نشان مي دهد که شما فقط گوش نمي کنيد، بلکه منظور او را هم درک مي کنيد.

۴ - مشکلات و سوءتفاهم ها را حل کنيد. در صورت بروز هر گونه مشکل و سوءتفاهمي در محيط کار هر چه زودتر بايد براي حل آن اقدام کنيد.در غير اين صورت تاثيرات بدي بر شغل و حتي زندگي شخصي شما خواهد گذاشت.

۵ - احتياط کنيد. از بيان رازهاي شخصي زندگي خود به خصوص در ابتداي دوستي خودداري کنيد. همچنين از پرسيدن سوال هاي خصوصي اجتناب کنيد، زيرا فرد مقابل احساس مي کند به حريم وي تجاوز کرده ايد.

۶ - موانع و سدهاي ارتباطي را شناسايي کنيد.
سرزنش کردن، قضاوت کردن، تهديد کردن، مسخره کردن و قطع کردن صحبت ديگران ، اين ها همه ازموانعي است که راه هاي ارتباط را مي بندد و مانع از برقراري ارتباط موثر و سازنده مي شود.

۷ - نظر ديگران را درباره خود جويا شويد. هرچند وقت ، نظر دوستان و افرادي را که آنان را قبول داريد در مورد نوع برخورد و رفتارتان جويا شويد. از آنان بخواهيد صادقانه نظراتشان رابيان کنند. چنين ارزيابي باعث مي شود که اطلاعات بيشتري درباره خود به دست آوريد و سپس به تقويت نقاط مثبت و رفع نکات منفي رفتار خود بپردازيد.

۸ - مهارت هاي شغلي خود را افزايش دهيد. سعي کنيد هر روز نکته جديدي درباره کار خود بياموزيد و درباره آن با همکارانتان صحبت کنيد. با اين کار علاوه بر پيشرفت شغلي وحرفه اي ، همکارانتان نيز از اطلاعات و مهارت هاي شما بهره مي برند و همين امر موجب افزايش ارتباط دوستانه در محيط کاري مي شود.
مشاور: سارا هجري – کارشناس ارشد روان شناسي باليني
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
برای کشتی های ساکن، موج های دریا تصمیم می گیرند!