دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 6 May 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۱ مهر ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۶
کد مطلب: 63130
۱

عوامل موثر در بروز سکته مغزی کدامند؟

عوامل موثر در بروز سکته مغزی کدامند؟
سکته مغزی، مرگ ناگهانی بافت مغز است و یک اورژانس پزشکی محسوب می‌شود که می‌تواند باعث از دست رفتن عملکرد مغز شود؛ این عارضه به دو علت کلی ایجاد تنگی و انسداد در رگ‌های خون رساننده به مغز و بروز خونریزی در اثر آسیب عروقی در مغز بروز می‌کند.
 
ذکر این نکته مهم است که بیشتر سکته‌های مغزی به علت لخته خون در مغز ایجاد می‌شوند، اما فشار خون بالا، کلسترول بالا، چاقی، دیابت و استعمال سیگار، بزرگترین عوامل خطر ابتلا به سکته مغزی هستند. هر چند عوامل کمتر شناخته شده‌ای نیز در این میان وجود دارد که شاید کمتر در مورد ارتباط آن‌ها با سکته مغزی، شنیده باشید.


بنابر اعلام دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، هفت عامل زیر می‌توانند در بروز سکته مغزی موثر باشند:
کاهش کیفیت خواب: مطالعات نشان داده‌اند که هم خواب بیش از حد و هم کمبود خواب با خطر ابتلا به سکته مغزی رابطه دارند. خواب کمتر از شش ساعت در شب، خطر ابتلا به سکته مغزی را چهار برابر افزایش می‌دهد. کمبود خواب باعث افزایش التهاب در بدن و افزایش تولید هورمون‌های استرس، افزایش فشارخون و قند خون می‌شود.

کاهش بهداشت دهان و دندان: استفاده از مسواک و نخ دندان تنها برای جلوگیری از مشکلات دهان و دندان نیست. این کار باعث حفظ سلامت سیستم قلبی عروقی شده و احتمال سکته مغزی را نیز به دنبال آن کاهش می‌دهد. باکتری‌های موجود در لثه می‌توانند به جریان خون رفته و باعث التهاب رگ‌های خونی و سایر مشکلات سلامت شوند.

ضربان قلب نامنظم: فیبریلاسیون دهلیزی یا ضربان قلب نامنظم درمان نشده، خطر مرگ ناشی از مشکلات قلبی عروقی را دو برابر می‌کند و احتمال ابتلا به سکته مغزی را نیز بالا می‌برد. اکثریت قریب به اتفاق کسانی که دچار ضربان قلب نامنظم هستند، از وجود آن بی‌خبرند.

مصرف طولانی مدت آنتی بیوتیک‌ها: مطالعات نشان داده‌اند که مصرف آنتی بیوتیک‌ها به مدت دو ماه یا بیشتر، خطر ابتلا به مشکلات قلبی عروقی و سکته مغزی را افزایش می‌دهد. باکتری‌های خوب روده در نتیجه مصرف بیش از حد آنتی بیوتیک‌ها از بین می‌روند و این تغییر در میکروبیوم روده‌ها، باعث افزایش التهاب، تنگ شدن رگ‌های خونی و بیماری‌های قلبی می‌شود. مصرف محصولات غذایی حاوی پروبیوتیک برای کاهش این عارضه خطرناک آنتی‌بیوتیک‌ها ضروری است.

بیماری آنفلوآنزا: اگر اخیرا دچار آنفلوانزا و یا عفونت تنفسی فوقانی شده‌اید، بدانید که اگر علائم این بیماری‌ها را به خوبی کنترل نکنید، خطر ابتلا به سکته مغزی را بالا برده‌اید. محققان دانشگاه کلمبیا ثابت کرده‌اند که بیماری آنفلوآنزای کنترل نشده خطر ابتلا به سکته مغزی را تقریبا ۴۰ درصد افزایش می‌دهد. این بیماری‌ها باعث افزایش التهاب در جریان خون می‌شود و ممکن است منجر به لخته شدن خون شده و شانس سکته مغزی را بالا ببرد.

بی‌تحرکی: نشستن برای مدت طولانی با افزایش قابل توجه بیماری‌های قلبی و سکته مغزی مرتبط است. افرادی که روزانه ۱۰ ساعت یا بیشتر می‌نشینند، ۱۸ درصد بیشتر از دیگران در معرض خطر سکته مغزی هستند.

رژیم غذایی سنگین: خوردن بیش از حد گوشت‌های قرمز چرب و یا گوشت‌های فراوری شده مانند سوسیس و کالباس، خطر ابتلا به سکته مغزی و بیماری‌های قلبی را بالا می‌برد. مطالعات نشان داده کسانی که بیش از حد گوشت قرمز مصرف می‌کنند، یک نوع باکتری در روده خود دارند که با حمله قلبی و سکته مغزی در ارتباط است. با این حال محققان ثابت کرده‌اند که با مصرف پروتئین‌های سالم مانند آجیل و لوبیا، می‌توان این خطر را به میزان قابل توجهی کاهش داد.


منبع: ایسنا
 
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
موفقیت هایی که نصیب افراد صبور می شود،همان فرصت هایی است که توسط افراد عجوا رها می شود