پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2 May 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۰ / ۱۳:۰۹
کد مطلب: 55889
۰
نصیره مقدم فر

چاقی کودکان، کرونا، کم تحرکی و توصیه هایی برای والدین

چاقی کودکان، کرونا، کم تحرکی و توصیه هایی برای والدین
یک محقق حوزه کودک و نوجوان، توصیه هایی را به والدین در ارتباط با اضافه وزن و چاقی کودکان در روزهای کرونایی مطرح کرد.
 
نصیره مقدم فر گفت: باتوجه به شرایط کرونایی و عدم بازگشایی مدارس و تعطیلی مراکز تفریحی و ورزشی و وجود سرگرمی‌های گوناگون که فناوری، پیش روی کودکان قرار داده و باعث افزایش رفتارهای فاقد تحرک شده، به همین دلیل شاهد اضافه وزن در کودکان هستیم.

وی به نکاتی در این خصوص اشاره کرد و گفت: الگوهای خوردن در کودکان تحت تأثیر ویژگی‌های محیط اجتماعی است و کودکان گرایش بیشتری به مصرف خوراکی‌های در دسترس دارند بنابراین سعی کنید خوراکی‌های سالم در منزل و محل زندگی خود داشته باشید که از شرط‌های ضروری برای رسیدن به رژیم سالم است، رفتارهای تغذیه‌ای سالم از جمله خوردن وعده‌های غذایی در کنار خانواده، محدود کردن مصرف تنقلات و مصرف غذا در اندازه‌های مناسب در خانه ترویج دهید.

این محقق در حوزه کودک و نوجوان ادامه داد: والدین می‌توانند از طریق خوردن خوراکی‌های سالم الگوهای خوبی برای فرزندان خود باشند. سعی کنید تا ۱۰ بار به کودکان غذاهای سالمی را که دوست ندارند بدهید تا مقاومت آنها را از بین ببرید و گرایش به غذاهای سالم را در آنها پرورش دهید.

مقدم فر تاکید کرد: کودکان اغلب در هنگام تماشای تلویزیون تنقلات می‌خورند و والدینی که به کودکان اجازه دسترسی نامحدود به تلویزیون را می‌دهند معمولاً توجه زیادی به تغذیه آنان ندارند، آگاهی والدین نسبت به این امر بسیار اهمیت دارد.

وی از والدین خواست میزان تماشای تلویزیون را به ۲ ساعت برنامه باکیفیت در روز کاهش دهند و از قرار دادن تلویزیون در اتاق کودکان خودداری کنند.
عضو سازمان نظام روانشناسی افزود: همچنین توجه والدین به فعالیت جسمانی کودکان و بردن کودکان به مکان‌هایی که امکان این فعالیت‌ها را فراهم می‌کند و ثبت نام کردن آنان در برنامه‌ها و یا کلاس‌های ورزشی با تعداد محدود افراد و در محیط امن با رعایت نکات بهداشتی بسیار اهمیت دارد.

این روانشناس افزود: نکته آخر اینکه اگر چه عوامل ژنتیکی در اضافه وزن کودکان نقش دارد، اما خوردن برای کودکان کم سن و سال اغلب تجربه اجتماعی است که طی آن، خواهر و برادر و همه همسالان کودک می‌توانند نقش الگو را ایفا کنند و تغذیه کودک را تحت تأثیر قرار دهند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
ز باغ رعيت، گر مَلك خورد سيبي / برآرند غلامان، درخت از بيخ