پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2 May 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۴ دی ۱۳۹۶ / ۱۶:۱۱
کد مطلب: 42800
۰

چه زمانی به او بگوییم که فرزند خوانده ماست؟

چه زمانی به او بگوییم که فرزند خوانده ماست؟
آیا کسانی که کودکی را به فرزندی قبول کرده ‌اند، باید به کودک ‌شان بگویند فرزند آن خانواده نیست یا نه؟ اگر آری، بهترین و مناسب ‌ترین سن برای گفتن این موضوع به آنها چه سنی است؟

یکی از شروط سازمان بهزیستی برای سپردن قیمومیت کودک به خانواده‌ها این است که در هفت‌سالگی به کودک گفته می‌شود با پدر و مادر واقعی‌اش زندگی نمی‌کند. کاری که برخلاف باور عمومی، بسیار درست و به‌جاست. متأسفانه بسیاری از خانواده‌هایی که کودکی را به فرزندی قبول می‌کنند، برای اینکه هیچ کس از این موضوع مطلع نشود، خانه‌شان را تغییر می‌دهند یا ارتباط‌شان را با همسایه‌ها، اقوام و هر کس دیگری که از فرزندخواندگی کودک‌شان اطلاع دارد، قطع می‌کنند. این در حالی است که بعدها وقتی بچه بزرگ می‌شود، بالاخره این موضوع را می‌فهمد و آن وقت است که همه‌ی باورها و اعتمادش را نسبت به همه‌چیز و همه‌کس از دست می‌دهد.

بنابراین اصل گفتن واقعیت به کودک، مسئله‌ای انکارناپذیر و پذیرفته‌شده است، به ویژه آن‌که این حق فرد است واقعیت را بداند. اما چه سنی برای گفتن این واقعیت، مناسب است؟

مسلماً در سنین پایین یعنی یک تا سه چهار سالگی، نباید و نمی‌توان این موضوع را بیان کرد چرا که بچه‌ها در چنین سن‌و‌سالی توانایی فهمیدن این موضوع را ندارند. اما در سنین شش، هفت سالگی که بچه به درک، دانایی و شعور متوسط و معقولی رسیده است، حتماً باید این موضوع به کودک گفته شود، البته نه به این صورت که «تو را از سر راه پیدا کرده‌ایم» یا «کسی تو را نمی‌خواست» و حرف‌هایی از این دست، بلکه باید در این‌باره به شیوه‌ای کاملاً ظریف گفت‌و‌گو شود؛ مثلاً ابتدا آلبوم عکس‌های خانوادگی را به کودک نشان می‌دهند، بعد داستان‌هایی از حیوان‌ها و گل‌ها برای بچه‌ها تعریف می‌کنند، مثلاً می‌گویند دو خرگوش یا دو گل با هم زندگی می‌کردند و پس از مدتی یک گل دیگر را آوردند و بزرگ کردند. بعد از همه‌ این مقدمه‌چینی‌ها، اصل مطلب را تعریف می‌کنند.

والدین این بچه‌ها توجه کنند که ممکن است فرزندخوانده‌شان، برای مدتی ناراحت و غمگین باشد، اما، به مرور زمان، این ناراحتی برطرف می‌شود و فرد به حالت عادی بازمی‌گردد و حتي از آن خانواده تشکر هم خواهد کرد. به علاوه، با گفتن واقعیت، یک خانواده مجبور به تغییر مکان و پنهان شدن نیست و از کار خود شرمنده و خجالت‌زده نخواهند بود.
مرجع : سپیده دانایی
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
شايد شخصي آنقدر ميل به درك شدن دارد، ميل به دوست داشته شدن ندارد