دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۸ دی ۱۳۹۴ / ۱۸:۳۹
کد مطلب: 35269
۱

تب، سرفه و خلط خونی را جدی بگیرید

تب، سرفه و خلط خونی را جدی بگیرید
دکتر حانیه راجی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سل، عفونت مزمنی است که به وسیله باکتری ایجاد می‌شود و اغلب ریه را درگیر می‌کند، ولی تقریبا هیچ کدام از دستگاه‌های بدن از عوارض بیماری سل در امان نیستند.

وی ادامه داد: فردی که دچار عفونت فعال سل باشند، هنگام عطسه و سرفه باید همیشه برای پوشاندن دهان و بینی خود از دستمال استفاده کنند و پس از آن، دست‌های خود را با دقت بشویند.

این فوق تخصص ریه افزود: علایم اولیه سل، ممکن است بسیار عادی باشد و توجه را جلب نکند؛ یک فرد مبتلا به سل مانند شخصی است که دچار سرماخوردگی یا مدتی لاغر و ضعیف است و یا گاهی تب می‌کند و دچار سرفه‌های مکرر می‌شود و چنانچه در این مرحله به پزشک مراجعه نکند، علایم شدیدتری بروز می‌کند. همچنین علایمی مانند درد تیزی در ناحیه قفسه سینه که با نفس کشیدن و سرفه ایجاد و تشدید می‌شود و یا وجود خلط خونی را نیز نباید برای این بیماری دست‌کم گرفت.

راجی با بیان این‌که میکروب سل در بدن بسیاری از مردم وجود دارد ولی مبتلا به بیماری سل فعال نیستند، اظهار کرد: علایم سل می‌تواند شبیه علایم سایر بیماری‌های ریوی مانند ذات‌الریه، تومورها و عفونت‌های قارچی باشد. بیماری سل به وسیله قطره های ریز موجود در هوا از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود و اغلب افرادی که در ارتباط نزدیک با فرد بیمار باشند، در معرض ابتلا به آن هستند.
وی عنوان کرد: با این شرایط، همه اعضای خانواده فرد بیمار، در معرض ابتلا به این بیماری هستند. بنابراین فرد بیمار یا باید به بیمارستان منتقل شود و با خانواده زندگی نکند و یا تحت درمان صحیح قرار گیرد. البته این به آن معنا نیست که فرد مبتلا به سل باید قرنطینه شود بلکه رعایت نکات بهداشت فردی در این زمینه در پیشگیری از ابتلا به بیماری سل بسیار موثر است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
یک رابطه خوب زمانی است که کسی پذیرای گذشته، پشتیبان امروز و مشوق فردایتان باشد.