دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 6 May 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ / ۱۰:۳۴
کد مطلب: 24140
۰

پای درد‌دل‌ های ‌دانش‌آموز ‌مبتکر‌

به گزارش فارس یاسر شجاعان، دانش‌آموز مقطع دوم دبیرستان رشته ریاضی فیزیک مدرسه میثاق 2 تبریز در نهمین جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی که در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد در خصوص طرح «شوینده طبیعی نانو پروبیوتیک» که برای نخستین بار در کشور ارائه شده است، اظهار داشت: این طرح یک شوینده تماماً طبیعی بوده که از پوست میوه‌ها، ریشه گیاه چوبک که خاصیت پاک کنندگی دارد و نمک ساخته شده است.


وی ادامه داد: برای تهیه این شوینده طبیعی ابتدا پوست میوه جات را با آب درون ظرف می‌جوشانیم، سپس از صافی می‌گذرانیم و عصاره به دست آمده را با ریشه گیاه چوبک و نمک مخلوط کرده و دوباره بر روی اجاق گاز قرار می‌دهیم که پس از 2 ساعت ماده حاضر، برای استفاده آماده است.


شجاعان با بیان اینکه حدود 7 ماه بر روی این طرح کار کردم، گفت: در اوایل انقلاب به دلیل کمبود مایع ظرفشویی از پوست میوه‌جات و صابون استفاده می‌کردند که یک ماده شیمیایی بود؛ اما به جای صابون در این شوینده طبیعی از ریشه گیاه چوبک و نمک استفاده کردیم تا یک محصول تماماً طبیعی به دست آید.

مبتکر شوینده طبیعی با اشاره به کیفیت این شوینده افزود: این طرح تأیید‌یه‌هایی از انجمن نانو تکنولوژی جوان ایران داشته و در کنفرانس بین‌المللی پروبیوتیک ترکیه به ثبت رسیده است و در حال ثبت آن در کشور هستیم و به جشنواره خوارزمی نیز فرستاده شده است.

وی در خصوص هزینه این طرح گفت: هزینه طرح بسیار کم است؛ چرا که نمک و پوست میوه آن در دسترس بوده و ریشه گیاه چوبک نیز به فراوانی در جنگل‌های مازندران وجود دارد. شجاعان در خصوص همکاری با شرکت‌های تولید‌کننده گفت: صحبت‌هایی با نمایندگی شرکت پریل در ترکیه برای تولید انبوه شده است که هنوز به نتیجه قطعی نرسیده‌ایم و قصد داریم در جشنواره شیخ بهایی این طرح را ادامه دهیم.

وی گفت: طرح‌هایی قبلاً توسط دانش‌آموزان دیگر ارائه می‌شد که با بی مهری مسئولان روبرو شده و آنها حمایت لازم را نمی‌کردند. شجاعان در خصوص کیفیت جشنواره نهم پروژه‌های دانش‌آموزی اظهار داشت: از نظر حضور مسئولین در غرفه‌ها با ضعف روبه‌رو بودیم و این حضور کمرنگ‌تر شده است؛ اما بازدید‌کننده‌ها بیشتر و کیفیت طرح‌های ارائه شده بهتر شده است و باید توجه داشته باشیم نظم و برگزاری جشنواره‌ پروژه‌های دانش‌آموزی در سطح خوبی نبود.

وی افزود:‌ علاقه دارم در آینده در رشته‌های ژنتیک و داروسازی تحصیل کنم و به عنوان یک پژوهشگر توصیه می‌کنم دانش‌آموزان در مورد تأثیرات مواد شیمیایی بر محیط زیست مطالعه کرده و از مسئولین نیز توقع داشتم در این جشنواره حضور بیشتری می‌داشتند تا باعث ارتقای انگیزه دانش‌آموزان می‌شد و اعتقاد دارم حمایت از طرح‌های دانش‌آموزی در تهران بیشتر است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
نمی توانی به عقب برگردی و شروع را عوض کنی، ولی می توانی از جایی که هستی آغاز کنی و پایان را عوض کنی...