دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 6 May 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۴ اسفند ۱۳۹۲ / ۱۸:۲۴
کد مطلب: 22540
۰
فوق‌‌تخصص جراحی ستون فقرات تشریح کرد

شایع‌ترین آسیب‌های اسکلتی- عضلانی مردان

سید‌علیرضا بصام‌پور در گفت‌وگو با فارس در مورد شایع ترین بیماری‌های اسکلتی- عضلانی مردان اظهار داشت: شایع‌ترین نوع درد در اندام فوقانی در ناحیه آرنج و شانه است که نتیجه انجام کارهای بدنی و دستی است.

فوق‌تخصص جراحی ستون فقرات گفت: به واسطه کارهایی چون پنچرگیری، در دست گرفتن ابزاری مانند پیچ‌گوشتی، رنگ زدن دیوار و غیره، افراد از آرنج و شانه خود بیشتر استفاده می‌کنند که در این حالت به بیماری «آرنج تنیس‌بازان» دچار می‌شوند.

وی ادامه داد: در این بیماری با هر حرکت شدید در آرنج، فرد به درد دچار می‌شود و حتی با گرفتن یک لیوان در دست یا دستگیره در یا فرمان اتومبیل، درد در ناحیه آرنج شروع شده و به مچ دست منتشر می‌شد؛ البته گاهی به شانه هم منتقل می‌شود که درمان خاص خود را می‌طلبد. فلوشیپ آندوسکوپی و لیزر ستون فقرات تصریح کرد: بیماری شایع دیگر در مردان پارگی و کشیدگی تاندون شانه است که معمولاً به دلیل گرفتن میله در اتوبوس یا مترو یا حمل بار زیاد چون نایلون‌های خرید و کشیدن چمدان‌های سنگین رخ می‌دهد که به واسطه آن تاندون شانه کش آمده و شاید پاره شود که استراحت و پرهیز از کارهای آسیب‌زا می‌تواند درد حاصله را کاهش می‌دهد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش به کشش عضله ذوزنقه‌ای اشاره کرد و گفت: افرادی که با هر دو دست و دو طرفه وسایل را حمل می‌کنند مثلاً پاکت‌های حاصل از خرید را در دو دست می‌گیرند دردهایی در وسط دو کتف، پایین گردن و در منطقه کوچکی در ابعاد 2 در 2 سانتی‌متر احساس می‌کنند که با فشار دادن، حساسیت آن بیشتر می‌شود حتی این منطقه می‌تواند دچار تورم، سوزش و درد نیز شود که به این بیماری کشش عضله ذوزنقه‌ای می‌گویند.

متخصص ارتوپدی ادامه داد: متأسفانه اگر عضله این قسمت دچار پارگی شود به درمان‌های فیزیوتراپی و استراحت دیر جواب می‌دهد. فوق‌تخصص جراحی ستون فقرات تصریح کرد: دردهای کمری که به واسطه بلند کردن مکرر اجسام سنگین و خم و راست شدن رخ می‌دهد به دلیل کشش عضلات کمر، اسپاسم عضلات کمر و کشش لیگمان‌های کمری است که خوشبختانه در این موارد دیسک معمولاً سالم است.

بصام‌پور افزود: کمتر از 3 درصد این دردهای کمری به دلیل دیسک است و 97 درصد به دلایل دیگر است که می‌توان با استراحت، مصرف داروهای مسکن و پرهیز از انجام کارهای سنگین آن را بهبود داد.
وی ادامه داد: اگر درد به پا منتقل نشود می‌توان گفت که این بیماری زیاد خطرناک نیست.
فوق‌تخصص جراحی ستون فقرات به بیماری سندروم سکه اشاره کرد و گفت: انجام ندادن ورزش می‌تواند فرد را در هنگام خم شدن دچار اسپاسم عضلانی کند که با دارو و استراحت خوب می‌شود.
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی ارتش گفت: درد زانو در آقایان به دلیل خم شدن مکرر زانو و نشستن بر روی زانو رخ می‌دهد که اگر به دنبال تروما و ضربات ورزشی و ناگهانی ایجاد نشده باشد مشخصه آرتروز و سائیدگی است که درمان خاص خود را می‌طلبد؛ البته تغییر شیوه زندگی می‌تواند در درمان آن موثر باشد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
زندگی آنقدر ابدی نیست که هر روز بتوان مهربان بودن را به فردا موکول کرد