دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 6 May 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۶ بهمن ۱۳۹۲ / ۲۳:۲۳
کد مطلب: 22055
۰

بیماری‌هایی که رانندگان را تهدید می‌کند

بیماری‌های قلبی- عروقی اختلال‌های ستون فقرات و کمردرد از بیماری‌های شایع میان رانندگان به‌خصوص راننده‌های برون‌شهری است. بسیاری از رانندگان برون‌شهری به دلیل نوع فعالیتی که دارند، دچار انواع بیماری‌ها می‌شوند. رانندگان برون شهری به دلیل اینکه بیشتر وقت‌شان را در جاده‌ها می‌گذرانند و پشت فرمان نشسته‌اند، اغلب از غذاهای آماده که شور و پرچرب هستند، استفاده می‌کنند و به‌اندازه کافی سبزی و میوه نمی‌خورند.

به گزارش روزنامه خورشید ؛ رانندگی جزو مشاغل کم‌تحرک است و اغلب راننده‌های حرفه‌ای، زمانی برای ورزش و فعالیت بدنی در نظر نمی‌گیرند و تغذیه نامناسب و نداشتن فعالیت بدنی، آنها را مستعد ابتلا به چاقی شکمی و بالا رفتن چربی خون می‌کند. همچنین برای این دسته از افراد بیماری‌های اسکلتی- عضلانی به‌خصوص کمردرد، کاهش شنوایی ناشی از مواجهه با سر و صدا، بیماری‌های پوستی و تنفسی از شایع‌ترین بیماری‌های ناشی از فعالیت‌های شغلی هستند.

رانندگان با عوامل بیماری‌زای مختلف از جمله نشستن طولانی در وضعیت نامناسب، سر و صدای ترافیک درون‌شهری و برون‌شهری و آلودگی هوا در تماس هستند و احتمال ابتلا به بیماری‌های ناشی از کار در آنها وجود دارد. علاوه بر بیماری‌های شغلی، امکان بروز حوادث شغلی نیز یکی از مشکلات شغل رانندگی است و طبق آمار، در ایران کارگران ساختمانی و رانندگان حرفه‌ای بیشتر از دیگران در معرض حادثه‌اند.

تمرینی برای جلوگیری از کمردرد
هر راننده‌ای با کمردرد آشناست و آن را تجربه کرده است. پیشگیری از کمردرد بهترین کاری است که هر راننده‌ای می‌تواند انجام دهد. ناگفته نماند برای درک تأثیر حرکات کششی بر سلامتی ستون فقرات بین ۶ تا ۸ هفته زمان لازم است. پس نباید انتظار داشت با انجام چند روزه این تمرینات، نتایج فوری حاصل شود. نکته مهم دیگر این است که در صورت صدمه و آسیب در کمر مثل پاره شدن دیسک بین ‌مهره‌ای یا جا‌به‌جایی مهره‌ها، انجام تمرینات ورزشی و کششی باید تحت نظر پزشک متخصص انجام شود.

تمرین اول: به پشت روی زمین دراز بکشید. یکی از زانوهای خود را بالا آورده و روی قفسه سینه خود با دو دست به مدت ۳۰ ثانیه نگه دارید، سپس زانوی دیگر را جایگزین کنید. این تمرین را ۶ مرتبه انجام دهید.

تمرین دوم: به پشت روی زمین دراز بکشید. بازوهایتان را روی قفسه سینه خود جمع کنید. بدن خود را ۱۵ تا ۲۰ سانتی‌متر از کف زمین بلند کنید و پنج ثانیه در این حالت بمانید، سپس به حالت قبل برگردید. این تمرین را ۶ مرتبه انجام دهید.

تمرین سوم: در یک وضعیت ایستاده قرار بگیرید. در این تمرین یک عدد صندلی مورد نیاز است. در حالی که دست چپ خود را به پشتی صندلی گرفته‌اید زانوها را خم کنید و بدن خود را کمی به جلو برانید. چند ثانیه را در این وضعیت به سر ببرید و سپس به حالت ایستاده باز گردید. این تمرین را ۶ مرتبه انجام دهید.

تمرین چهارم: در حالی که صورتتان رو به زمین است، با شکم کف زمین دراز بکشید. با دست راست آرنج چپ و با دست چپ آرنج راست خود را بگیرید. پای راست خود را بالا آورده و تا جایی که ممکن است بکشید. در این حالت تمام عضلات پشتی، کمری و پای شما کشیده شده و گرفتگی‌های عضلانی که موجب ایجاد احساس خستگی می‌شوند، رفع خواهد شد. سپس پای خود را روی زمین قرار داده و کمی استراحت دهید.
این کار را با پای چپ نیز انجام دهید. برای هر دو پای خود این تمرین را ۸ تا ۱۰ مرتبه تکرار کنید.

 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی