دوشنبه ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 6 May 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۹ آبان ۱۳۹۲ / ۲۳:۱۶
کد مطلب: 20487
۰

اضطراب و نگرانی‌هایتان را به حساب افسردگی نگذارید

احسان گلی در گفت‌وگو با ایسنا ، تصریح کرد: افسردگی به دو دسته‌ درون‌زا و برون‌زا تقسیم می‌شود که افسردگی درون‌زا به دلیل اختلال عدم هماهنگی در انتقال‌دهنده‌های عصبی مغز اتفاق می‌افتد.
وی در خصوص افسردگی برون‌زا، اظهار کرد: بیشتر افسردگی‌ها برون‌زا هستند به این معنی که فرد به دلیل ناکامی، شکست، افکار ناکارآمد و تجربیات گذشته خود دچار افسردگی می‌شود و در این مورد روان‌درمانی برای فرد توصیه می‌شود گرچه درمان دارویی نیز می‌تواند جنبه‌ تسکین‌بخشی داشته باشد.
گلی بیان کرد: متاسفانه در بیشتر موارد افسردگی، برای فرد دارو تجویز می‌شود در صورتی که باید ترکیبی از روان‌درمانی و دارودرمانی برای بهبود افسردگی استفاده شود. وی افزود: دو عامل در استفاده فرد افسرده از دارو موثر است که عبارت است از این که روان پزشک ترجیح می‌دهد برای بهبود سریع‌تر بیمار از دارودرمانی استفاده کند و مردم هم تصور می‌کنند استفاده از دارو برای درمان سریع‌تر افسردگی موثر است.
گلی ادامه داد: استفاده از دارو باید در مواقع ضروری مانند زمانی که فرد زمینه‌ اقدام به خودکشی یا احتمال اقدام به آن را دارد، افسردگی‌های پس از زایمان و در مواردی که افسردگی شخص منجر به مختل شدن زندگی وی شود؛ باشد. وی در خصوص عوارض مصرف دارو برای درمان افسردگی، بیان کرد: خواب زیاد، گیجی، ناتوانی جنسی و کاهش تمرکز می‌تواند از عوارض مصرف این داروها باشد.

افسردگی یک بیماری ثانویه است
گلی عنوان کرد: زمانی که فرد در دو یا سه هفته در بیشتر ساعات روز خلق پایین داشته باشد از علاقه‌مندی‌های خود لذت نمی‌برد یا بی‌میل می‌شود،‌ خواب و خوراک آشفته دارد، سطح میل جنسی وی زیاد یا کم است و گوشه‌گیر می‌شود دچار افسردگی شده است.
وی اظهار کرد: افسردگی می‌تواند به دنبال کم‌کاری تیروئید و مسائل جسمی قبل از عادت ماهیانه در زنان رخ دهد پس در نتیجه افسردگی جنبه‌ای از بیماری اصلی و در واقع ثانویه است. این روان‌شناس تصریح کرد: تشخیص افسردگی باید توسط یک روان‌شناس بالینی صورت گیرد و برای درمان فرد متناسب با درجه‌ افسردگی وی از دارودرمانی، روان‌درمانی و مداخله خانوادگی استفاده شود.
گلی اذعان کرد: در بیشتر کشورهای پیشرفته دنیا رویکرد درمان افسردگی به سمت روان‌درمانی است و باید در کشور ما نیز رویکرد روان‌درمانی غالب شود.

اضطراب و نگرانی‌هایتان را به حساب افسردگی نگذارید
وی عنوان کرد: متاسفانه مردم تصور اشتباهی از افسردگی دارند و اضطراب، ترس و نگرانی خود را به حساب افسردگی گذاشته و از علائم اصلی بیماری غافل می‌شوند. گلی اظهار کرد: توصیه می‌شود که افراد قبل از مراجعه به روان‌شناس، به زندگی خود دقت کنند زیرا خواب ناکافی، تغذیه نامناسب و خستگی و فرسودگی شغلی نیز سبب افسردگی می‌شود که در این صورت فرد با رعایت این مسائل به حالت عادی باز می‌گردد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
اندكي غرور به آدم كمك مي كند كه فاصله اش را حفظ كند. آلبر كامو