چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 15 May 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۰ مهر ۱۳۹۲ / ۱۶:۰۰
کد مطلب: 19871
۲

تشریح حیطه های مرزهای تخصصی روانپزشک، روان شناس بالینی و مشاور

تشریح حیطه های مرزهای تخصصی روانپزشک، روان شناس بالینی و مشاور
وب دا:  رئیس انجمن روانشناسی بالینی ایران با اشاره به موضوع فراگیر شدن استفاده از خدمات سلامت روان در جامعه، ضمن ابراز خرسندی از این رویداد اعلام کرد: به رغم این توسعه، متاسفانه هنوز میزان آگاهی جامعه از حوزه فعالیت متخصصین مربوطه محدود بوده، و این باعث می شود در برخی موارد خطاهایی در این زمینه صورت بگیرد و هم اینکه مردم از خدمات مطلوب استفاده ننمایند.

دکتر حمید یعقوبی اظهار کرد: روانشناسان و مشاوران بر اساس آموزه های تخصصی خود به حوزه درمان های دارویی وارد نشده و این امر بر خلاف الگوی اخلاقی این متخصصان است و در صورتیکه روانشناس یا مشاور اقدام به تجویز دارو بنماید این امر از دیدگاه صاحب نظران روانشناسی و مشاوره و انجمن علمی روانشناسی بالینی ایران و سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران مردود و غیر قابل قبول است.

دکتر یعقوبی در پاسخ به این که مرز های تخصصی در سلامت روان چگونه مشخص می شود، اعلام کرد: رعایت مرزهای تخصصی بر اساس الگوی اخلاق حرفه ای برای تمامی متخصصین حوزه ی سلامت الزامی است. روانپزشک، پزشکی است که طی یک دوره 4ساله با اختلالات روانپزشکی و درمانهای آن آشنا شده و عمدتا این متخصصان از درمان های دارویی و جسمی در مداخلات خود استفاده می کنند، گرچه برخی از این متخصصان در حوزه مداخلات غیر دارویی نیز فعالیت می کنند.
وی افزود: روانشناسان بالینی متخصصانی هستند که پس از طی دوره پایه 4 ساله، 8 سال در مقطع تحصیلات تکمیلی (کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی)، با اصول ارزیابی روانشناختی و تشخیص و مداخلات روانشناختی آشنا شده و با گذراندن دوره های بالینی به انجام مداخلات تشخیصی و مداخلات درمانی در اختلالات روانشناختی می پردازد.

رئیس انجمن روانشناسی بالینی ایران در ادامه گفت: امروزه روانشناسان بالینی در کشورهای توسعه یافته به فعالیت های ارزیابی، تشخیص و مداخلات روانشناختی(شامل انواع روان درمانی و اقدامات پیشگیرانه) می پردازند که انتظار می رود کشور ما نیز در این زمینه پیشرو باشد.

وی افزود: مشاوران نیز گروهی از متخصصان هستند که بر اساس آموزه های خود صرفا به مداخلات مشاوره ای در زمینه مشکلات مردم از قبیل مشکلات زوجین، خانواده، تحصیلی، شغلی و ازدواج پرداخته ولی در حوزه اختلالات روانپزشکی مداخله نمی کنند.

سایر گروه های روانشناسی نیز عمدتا در حوزه مشاوره فعال بوده و یا بطور اختصاصی در زمینه آموزش مسائل روانشناختی، آموزش و پرورش و کودکان استثنایی فعالیت می کنند.

دکتر یعقوبی ضمن اشاره به مطالعات بین المللی در خصوص اثر بخشی درمان های مختلف در اختلالات روانی گفت: بر اساس مطالعات انجام شده و کتب مرجع، درمان توام دارویی و روان درمانی برای اختلالات پیشنهاد می شود و البته در برخی از بیماری ها اولویت با درمان دارویی و جسمی است و در برخی اولویت با روان درمانی است. وی در پایان گفت: بر این اساس در صورتی که هر متخصص بیمار خود را از گرفتن این خدمات محروم کند، بر خلاف اخلاق حرفه ای عمل کرده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

مجوزهای نظام روانشناسی از یکم خرداد الکترونیکی می شود
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
چرا همیشه بدنبال این هستیم که بدانیم چرا گل خار دارد؟ بیایید گاهی بدنبال آن باشیم که بدانیم چرا خار گل دارد؟