پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2 May 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۲ / ۲۳:۴۳
کد مطلب: 17760
۰
۱

وقتی خوشحال هستیم زمان به سرعت برق نمی‌گذرد

اعتقاد به این که وقتی خوشحالیم و یا اوقات خوشی را می گذرانیم زمان با سرعت هرچه تمام تر می گذرد و یا وقتی ناراحت هستیم زمان به کندی می گذرد به خوبی درک نشده است اما آخرین یافته های روان شناسان این باور را بررسی و ریشه یابی کرده است.
به گزارش مهر، وقتی که ما درحال تداعی و مرور یک رویداد هیجان انگیز جدید هستیم، درباره دوره زمانی آن تمایل به غلو کردن داریم و در این موارد ناچیز پنداشتن زمان سپری شده به هیچ وجه مورد توجه قرار نمی گیرد.
براساس یافته های کارشناسان بلژیکی احساس هیجان و حضور فعال در یک رویداد شکل گیری حافظه را تقویت می کند. در این شرایط ما زمان سپری شده را طولانی تر از چیزی که واقعا بوده فرض می کنیم و علت آن مرور کردن جزئیات این رویداد و دوره زمانی آن محسوب می شود.

نتایج این تحقیقات در نسخه آنلاین مجله روانشناسی شناختی کاربردی منتشر شده است و از تحقیق روی 116 نفری حاصل شده که در یک جشنواره سالانه در شهر لون بلژیک شرکت کرده بودند. شرکت کنندگان بین 11 تا 76 ساله بودند که متوسط سن آنها 28 سال بود و درست پس از آن که شرکت کنندگان یکی از چهار چرخ و فلک بزرگ این جشنواره را سوار شدند از آنها خواسته شد یک پرسشنامه کوتاه را پر کنند. محققان اظهار داشتند که چرخ و فلکهای بزرگ نوعا یک تجربه بسیار مثبت تلقی می شوند.

سوفی فردریکس از دانشگاه لون و همکارانش از مردم خواستند که به احساس خود نمره مثبت و منفی بدهند و همچنین طول دوره چرخ و فلک سواری را به صورت دقیقه ای و ثانیه ای مشخص کنند. نتایج این تحقیق نشان داد که تقریبا تمام شرکت کنندگان احساس بسیار مثبت و احساس حضور فعال داشتند.

براساس اظهارات محققان، این انگیختگی به ارتقای حافظه منتهی شد که در نتیجه آن این احتمال وجود دارد که اطلاعات بیشتری طی یک رویداد هیجان انگیز رمز گذاری شوند و اطلاعات بیشتری در زمان تخمینی در دسترس قرار می گیرد. محققان اظهار داشتند که این تحقیق اولین بار در نوع خود صورت گرفته که طی آن طول یک رویداد پس از رخ دادن اندازه گیری شده است، امری که در زندگی روزمره همواره به آن توجه شده و درباره آن صحبت می شود.

محققان خواستار تحقیقات بیشتری برای بررسی این که ما چگونه نسبت به رویدادهای مختلف زمان صرف می کنیم و تأثیر احساسات ما روی تخمین طول دوره رویداد سپری شده چیست، شدند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

سلنا
Iran, Islamic Republic of
خوب انگلیسیش هم بنویس دیگه
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
از آدمهای حسود؛ متنفر نباشید، دلیل حسادت آنها این است که فکر می کنند شما از آنها بهتر هستید... پائولو کوئلیو