پنجشنبه ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 2 May 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۱ / ۰۶:۵۵
کد مطلب: 13414
۰

دستگاهي كه صداي قلب جنين را به گوش مادر مي‌رساند

يك پزشك ايراني موفق به توليد دستگاهي شد كه ضمن داشتن كاربردهاي معمول يك گوشي تلفن همراه يا رايانه‌ جيبي، قابليت‌هاي دستگاه «سونيكيد» (sonicaid) را نيز دارا بوده و مي‌تواند صداي ضربان قلب جنين را به گوش مادر برساند.

دكتر ميترا احمد سلطاني، رزيدنت زنان و زايمان و مبتكر اين دستگاه در گفت‌وگو با ايسنا گفت: با اين دستگاه كه از تلفيق بورد دستگاه سونيكيد (دريافت و ثبت ضربان قلب جنين) و يك رايانه جيبي يا گوشي تلفن همراه با قابليت نصب ويندوز ساخته شده مي‌ توان ضمن اندازه گيري و بررسي وضعيت ضربان قلب جنين و محاسبه سن بارداري بر حسب هفته به اطلاعات پزشكي زنان و زايمان هم دست يافت.

وي افزود: اين دستگاه همچنين قادر به انجام عمليات يك رايانه جيبي يا تلفن همراه معمولي است.

به گفته اين محقق، ابزار ساخته شده، دستگاه كوچك چند منظوره‌اي است كه در جيب قابل حمل بوده و با باتري قابل شارژ كار مي‌كند و از آن علاوه بر كاربردهايي مثل ضبط و پخش صدا، كرونومتر، جابه‌جايي فايل و ... براي ضبط و ارسال صداي ضربان قلب به پزشك نيز مي توان استفاده كرد.

احمد سلطاني درباره‌ نحوه‌ عملكرد اين دستگاه به ايسنا گفت: اين دستگاه مجهز به يك ميكروفن است كه مادر مي‌تواند آن را روي شكم خود قرار داده و از وضعيت ضربان قلب جنين با خبر شود. در صورتي كه مادر متوجه كندي ضربان قلب جنين شد مي‌تواند با استفاده از قابليت‌هاي اين دستگاه صوت ضربان قلب جنين را ضبط كرده و به پزشك ارسال كند تا اقدامات لازم توسط پزشك انجام شود.

وي در پايان با بيان اين كه مطالعه روي اين دستگاه چهار سال به طول انجاميده است ابراز اميدواري كرد كه با جلب سرمايه‌گذاري مناسب اين دستگاه به بازار عرضه شود.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی