پنجشنبه ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 9 May 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۲ / ۲۳:۳۲
کد مطلب: 63331
۱
ترجمه دکتر مهدی قربانی

کتاب سازگاری نهادی (حکمرانی، پیچیدگی و تاب آوری اجتماعی اکولوژیک)

اثر امیلی بوید و کارل فولکه
کتاب سازگاری نهادی (حکمرانی، پیچیدگی و تاب آوری اجتماعی اکولوژیک)
کتاب سازگاری نهادی به حکمرانی، پیچیدگی و تاب‌آوری اجتماعی - اکولوژیک پرداخته است.کتاب سازگاری نهادی (حکمرانی، پیچیدگی و تاب آوری اجتماعی اکولوژیک) اثر امیلی بوید و کارل فولکه و ترجمه دکتر مهدی قربانی است که توسط انتشارات دانشگاه تهران منتشر شده است
بوید و فولکه در این کتاب، تفکر تاب آوری، تحلیل نظام های اجتماعی-اکولوژیک، مسئلهٔ تناسب و نیاز به درک حکمرانی سازگار سیستم های تاب آور را گرد هم می آوردند و سعی شده با بررسی و درک مولفه های سازگاری در نظام های اجتماعی-اکولوژیک به جوامع کمک شود تا در مقیاس های مختلف، از محلی گرفته تا جهانی، به سوی پایداری گام بردارند.

در این کتاب تلاش شده است شرایط گوناگون نحوۀ واکنش سیستم‌های اجتماعی-اکولوژیک به تغییر از دریچۀ تاب‌آوری و سازگاری نهادی بررسی شود. منظور از تغییر و سازگاری به‌طور خاص سازگاری با تغییرات محیط زیست و پویایی اکوسیستم است.
در کتاب حاضر برای دستیابی به سازگاری، بر مسئله ایجاد تناسب و همراهی جنبۀ اجتماعی و اکولوژیکی به‌منظور ارتقای نیک‌داری منابع طبیعی (حفاظت و بهره‌برداری مسئولانه) و خدمات اکوسیستم برای بهزیستی انسان و پایداری تأکید می‌شود. کتاب حاضر که نتیجۀ کوشش جمعی از کارشناسان بین‌المللی است، بینش‌های جدیدی در زمینۀ سازگاری نهادی و ایجاد تاب‌آوری و حکمرانی سازگار نظام‌های پیچیده اجتماعی-اکولوژیک ارائه می‌دهد.
به کمک مجموعه‌ای از مطالعات موردی بر بعد علوم اجتماعی مدیریت اکوسیستم تمرکز داشته تا شکاف‌ میان تاب‌آوری، پایداری و علوم اجتماعی رفع شود. با استفاده از مثال‌های تجربی، از سطح محلی گرفته تا سطوح جهانی، رشته‌های مختلف از جمله علوم سیاسی، انسان‌شناسی، علم تاب‌آوری و سازگاری با یکدیگر ادغام شده و منبع مهمی برای محققان، سیاستگذاران و دانشجویان فراهم آمده است.

نویسندگان کتاب امیلی بوید و کارل فولکه هستند؛ امیلی بوید مدیر گروه تحقیقات محیط زیست انسانی دانشگاه ریدینگ و همچنین دانشیار مرکز تاب‌آوری استکهلم در دانشگاه استکهلم است.
تحقیقات و آموزش‌های کنونی او متمرکز بر تغییر اقلیم و توسعه، حکمرانی زیست‌محیطی، تاب‌آوری و اجتماعات انسانی است. کارل فولکه، مدیر موسسۀ بئیئر، آکادمی سلطنتی علوم سوئد و مدیر علمی مرکز تاب‌آوری استکهلم، دانشگاه استکهلم و از پایه‌گذاران اتحادیه تاب‌آوری است.

تحقیقات او بر نقش سیستم‌های زنده در مقیاس‌های مختلف در توسعۀ اجتماعی-اقتصادی و همچنین بر نحوۀ حکمرانی و مدیریت برای رسیدن به تاب‌آوری در نظام‌های اجتماعی-اکولوژیک تأکید دارند.

در کتاب حاضر، نویسندگان به ویژگی‌های سازگاری نهادی نظیر دیدگاه‌های به اشتراک گذاشته‌شده میان کنشگران، سرمایۀ اجتماعی و شبکه‌ها، تصمیم‌گیری مشارکتی و یادگیری، سازمان‌های مرزی و پل و پیش‌بینی مقابله با مجموعۀ کاملی از مسائل پیچیده پرداخته‌اند که در اثر نبود نهادهایی پاسخگو یا توانا وخیم‌تر می‌شوند.

شبکه‌ها، ویژگی‌های ضروری سازگاری نهادی‌اند و چند فصل بر نقش بحرانی کنشگران اساسی شبکه از جمله کارآفرینان اجتماعی و رهبران، در سازگاری و حکمرانی در عرض سطوح و سازمان‌های گوناگون تأکید دارند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی