جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 17 May 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۳ دی ۱۳۹۰ / ۱۶:۰۹
کد مطلب: 7809
۰

گزارشی از داروهایی خطر ناک تر از هرویین وکراک

  شیشه موجود در قرصهای لاغری علاوه بر اینکه اعتیاد آور است به شدت فرد مصرف‌کننده را دچار وابستگی فکری و روانی‌ می‌کند و شواهدی که در معتادان به این ماده مشاهده شده است، نشان داده ،عوارض مصرف این ماده بسیار بیشتر از هروئین و کراک است. بسیاری از بانوان برای داشتن تناسب اندام و زیبایی به داروهای لاغری روی می‌آورند که عوارض جبران‌ناپذیر جسمی و روانی در پی دارد. از سوی دیگر وزارت بهداشت بارها نسبت به عوارض این داروها هشدار داده است. اما هشدارها از آنجا جدی‌تر می‌شود که طبق تحقیقات وزارت بهداشت، بسیاری از این داروها که فاقد مجوز هستند از مواد روان‌گردان تشکیل شده‌اند و علاوه بر آنکه اعتیادآور هستند، عوارض جسمی ناگواری را به وجود می‌آورند.
هیچ متخصصی داروی لاغری را توصیه نمی کند مدیرکل داروی وزارت بهداشت بارها نسبت به عوارض داروهای لاغری هشدار داد. به گفته دکتر محمد شانه‌ساز «تنها داروهای گیاهی لاغری که توسط کارخانجات معتبر داخلی تولید می‌شود و مجوز رسمی وزارت بهداشت را داراست، مورد تایید است و عوارضی از مصرف آنها گزارش نشده است.
معاون داروی سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت، عوارض داروهای لاغری را جبران‌ناپذیر دانست و اظهار داشت: در بسیاری از این داروها که در باشگاه‌های زنان توزیع می‌شود، مواد روان‌گردان مانند شیشه وجود دارد که صدمه‌های روحی و جسمی فراوانی را متوجه فرد می‌کند.
دکتر شانه‌ساز همچنین برخی دیگر از عوارض داروهای لاغری را برشمرد: مصرف این داروهای لاغری، تعادل روحی- روانی فرد را بر هم می‌زند و فیزیولوژی فرد را دچار اختلال می‌کند و حتی ممکن است به شوک هم بینجامد.
دکتر گویا، رییس مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت اکثر داروهای لاغری که در ماهواره تبلیغ می‌شود را اعتیادآور و به مراتب خطرناک‌تر از هرویین می داند.
به گفته دکتر ناصحی، رییس اداره سلامت روان و پیشگیری از اعتیاد وزارت بهداشت هم داروهای لاغری که فاقد مجوز وزارت بهداشت هستند ، عوارضی مشابه مواد روان‌گردان دارند و از آمفتامین‌ها تشکیل شده‌اند که مواد اصلی تشکیل‌دهنده «شیشه» است.
دکتر ناصحی علاوه بر این معتقد است: این داروهای لاغری خطرناک، بسیار متنوع و فراوان هستند و زنان بیشتر جذب این داروها می‌شوند.
وی با بیان اینکه این‌گونه داروهای لاغری از اسم و ظاهرشان قابل‌تشخیص نیستند، تاکید کرد: ممکن است این داروها ظاهرا معتبر باشند و به راحتی از روی بسته‌بندی و شکل آنها نمی‌توان در مورد آنها قضاوت کرد و تنها راه تشخیص سالم بودن دارو، مجوز وزارت بهداشت است.
دکتر جمشیدی، رییس اداره داروهای گیاهی و مکمل سازمان غذا و دارو عوارض مصرف داروهای لاغری با پایه مواد محرک و روان‌گردان را شامل مشکلات قلبی- عروقی، آریتمی، فشارخون، سنکوپ به علاوه اختلال در عملکرد دیگر اعضای بدن اعلام کرد.
توصیه برای قرصهای لاغری؛سالن ورزشی،آرایشگاه،خیاطی اما موضوع این است که برخی از آرایشگاه‌های زنانه و حتی خیاطی ها و حتی سالنهای ورزشی در ایران، ماده اعتیادآور شیشه را به عنوان داروی لاغری پیشنهاد و توزیع می‌کنند و اعتیاد زنان به این ماده محرک گسترش پیدا کرده است.
به گزارش سایتها، شیشه به روش های لاغری برخی از آرایشگاه ها افزوده شده است؛ این در حالی‌ست که پزشکان و روانشناسان معتقدند که مصرف شیشه شاید در نگاه اول باعث لاغری شود چون اشتهای فرد را کور می‌کند اما عوارض مصرف آن فوق العاده خطرناک است و درصد قابل توجهی از مصرف کنندگان این ماده دچار جنون، خودکشی و حالت‌های روانی شدید غیرقابل بازگشت می‌شوند.
تبلیغ قرصهای لاغری در ماهواره سوال ما این است که چرا وزارت بهداشت با وجودیکه شاهد فروش دست به دست داروهای غیر مجاز لاغری در جامعه است ، در این خصوص عملی بازدارنده انجام نمی دهد و اطلاع رسانی شان به حدی نیست که ما شاهد خرید و فروش و مصرف این داروهای مضر نباشیم؛بخصوص که این داروها مدام توسط ماهواره و در سطحی گسترده تبلیغ می شوند، شماره تلفن اعلام می کنند و از طریق پست محصول را به دست مصرف کننده می رسانند.این در حالی است که در کشور خودمان محصولاتی تحت عنوان داروهای لاغری موجود است که کد مرکز بهداشت را دارد و مورد تایید این وزارتخانه می باشد و حتی توسط پزشکان تغذیه نیز نسخه می شود.
چرا این داروها به مردم معرفی نمی شوند تا آنها به طرف داروهای غیر مجاز و حاوی روانگردان ماهواره ای سوق داده نشوند؟ وزارت بهداشت مجوز تبلیغ دارو ندارد
اسماعیل سعادتدار سرپرست روابط عمومی معاونت غذا و دارو صراحتا بیان می کند که ما قانونا اجازه تبلیغ هیچ نوع دارویی را نداریم.البته بعضا در برخی مجلات تخصصی پزشکان می توانند در خصوص اثر بخشی و معرفی دارویشان تبلیغ کنند.
وی همچنین گفت: بارها توسط مسوولان و در برنامه ها و مصاحبه های مختلف برای مردم عنوان کرده ایم که مصرف هر نوع محصولات غذایی، آشامیدنی ،آرایشی و بهداشتی و دارویی که دارای کد بهداشتی و مجوز بهداشت سازمان غذا و دارو نباشد خرید و فروش و واردات و مصرفش ممنوع است.
اینها را از طریق دانشگاهها و بروشورهای مختلف و سایتهای متفاوت اعلام کرده ایم و اطلاع رسانی صورت گرفته.
به گفته سعادتدار سازمان غذا و دارو در خصوص تمایلات مردم مسوولیتی ندارد اما کلیه صنایع غذایی و دارو و بهداشتی را تحت نظارت کامل دارند و در مواجهه با تخلفها از اهرمها استفاده کرده و با آنها برخورد می کنند.
وی علاوه بر این در خصوص تبلیغات ماهواره ها خاطر نشان می کند که ما دو راه داریم . یکی اطلاع رسانی در خصوص عدم استفاده از محصولات غیر مجاز ماهواره ای . دیگر این که کسانی که محصولات غیر مجاز از طریق ماهواره ها معرفی می کنند با کمک قوه قضائیه دستگیر و شماره تلفنشان را قطع کرده ایم هر چند آنها بلافاصله شماره ای دیگر اعلام می کنند.
وی افزود: چار چوبی که برای سازمان غذا و دارو گذاشته شده در خصوص برخورد با محصولات غیر مجاز اجرا کرده ایم اما در خصوص داروهای لاغری بحث تمایلات مردم مطرح است.ما نمی توانیم جلوی تمایلات مردم را بگیریم و در قبال این تمایلات مسوولیتی نداریم .این مردم هستند که باید در مقابل هشدارهای وزارت بهداشت در خصوص نوع محصولات هوشیار باشند.
سعادتدار اعلام کرد:در خصوص محصولات دارویی و آرایشی و بداشتی برچسب اصالت دارو تهیه کرده ایم و تمام وارد کننده ها موظف شده اند به نصب این برچسب بر محصولاتشان.این برچسب دارای کد است و آن شماره از سه طرق قابل استعلام است:مسیج،سایت و تلفن.مصرف کننده این شماره را که ارسال کند توضیحات لازم در خصوص محصول را دریافت می کند . مصرف شیشه در زنان رو به افزایش است
با این حال مصرف محصولات غیر مجاز لاغری در جامعه همچنان رو به افزایش است . در این زمینه حتی اگر کسی توان تهیه چنین محصولی را نداشته باشد استفاده از شیشه با هدف لاغری را جایگزین قرص می کند که هم در دسترس است و هم ارزان.
بنابر اعلام مقامات بهداشتی کشور، سوء مصرف و وابستگی به مواد اعتیادآور در میان زنان ایرانی در سال‌های اخیر افزایش داشته است اما هنوز کمتر از 10 درصد جمعیت معتادان ایرانی را تشکیل می‌دهد.
متاسفانه دو سال پیش بود که حسین دژاکام مسئول سازمان مردم نهاد کنگره 60 گفت: سونامی اعتیاد به «شیشه»در کشور شروع شده است، پیش قراول‌های این سونامی همه جا هستند، شیشه یک دیوانه‌خانه سیار است که عامل همسرکشی، قتل، جنایت و متلاشی شدن خانواده‌هاست.
انگیزه آنها هم لاغری بود اما حالا با تب تند گرایش به مصرف قرصهای حاوی شیشه و یا حتی ماده مخدر خالص آن واقعا چه باید کرد؟! آیا هشدار کافی است؟!     قدس آنلاین
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

نقش تمایز یافتگی در رضایت زناشویی
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!