دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 May 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲ تير ۱۴۰۲ / ۱۴:۲۸
کد مطلب: 62095
۱

چطور مهارت تصمیم‌گیری را به کودکان بیاموزیم؟

چطور مهارت تصمیم‌گیری را به کودکان بیاموزیم؟
سیده معصومه طباطبایی در شبکه 5 سیما، گفت: تصمیم‌گیری مهارت بسیار مهمی است که موفقیت یا عدم موفقی ما را در طول مسیر زندگی به آن وابسته است. ما در موقعیت‌های متفاوت با شرایطی مواجه می‌شویم که چند راه پیش پایمان وجود دارد و باید برای آن‌ها تصمیم‌گیری کنیم.
 
وی افزود: انتخاب‌های ما در صورتی که مهارت تصمیم گیری را یاد بگیریم، هوشمندانه خواهد بود. ما در بعضی از مواقع با دید "هر چه پیش آید، خوش آید" پیش می‌رویم که این صراحتا عدم توانایی ما در تصمیم‌گیری را نشان می‌دهد.

این روانشناس اظهار کرد: عموما ترس از تغییر و مواجهه با موقعیت‌های جدید است که تصمیم‌گیری را برای ما دشوار می‌سازد. لذا باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که تابع بار آوردن کودکان، توانایی تصمیم‌گیری را از انسان می‌گیرد. به همین جهت خوب است که کودک را در موقعیت‌های تصمیم‌گیری کوچک قرار دهیم تا بتواند این مهارت اکتسابی را یاد بگیرد.

وی همچنین گفت: در تصمیم‌گیری اولین گام این است که مسئله را به خوبی شناسایی کنیم. بعد از آن لازم است که گزینه‌های مختلف را به خویس بررسی کنیم. در این بخش ساده‌ترین روش این است که با یک جدول سودها و زیان‌ها، جوانب خوب و بد هر مورد را بسنجیم.

طباطبایی تصریح کرد: در قدم بعدی برای بررسی موقعیت‌های پیچیده‌تر، می‌توانیم از جدول SWOT استفاده کنیم که همه خوبی‌ها، بدی‌ها، فرصت‌ها و خطراتی که این تصمیم پیش رویمان می‌گذارد را بسنجیم. استفاده از این روش باعث می‌شود که ما به شکل استدلالی پیش رویم و در کنار تصمیم‌گیری شهودی، به خوبی مساله را از همه جوانب بررسی کنیم.

این روانشناس افزود: در مساله ازدواج این مشکل وجود دارد که دلبستگی، انسان را بسیار تک‌بعدی می‌کند و باعث می‌شود که نتواند جوانب مختلف را بررسی کند. در چنین شرایطی بهترین کاری که خانواده‌ها می‌توانند انجام دهند، این است که فرزند خود را به سراغ ک مشاور متخصص بفرستند که بتواند به خوبی در این راه هدایت شود و در نهایت تصمیمی با کم‌ترین ضریب خطا بگیرد.
مرجع : خبرگزاری فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

به خاطر توهین‌های همسرم اعتماد به نفس ندارم
نظریه ویگوتسکی به زبان ساده
۷ شبهه غیرواقعی درباره تعطیلی پنجشنبه ها و پاسخ صحیح به آن
سوگ بعد از سقط و غمی‌ بی‌پایان
نقش تمایز یافتگی در رضایت زناشویی
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!