جمعه ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 17 May 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۷ اسفند ۱۴۰۰ / ۰۶:۱۷
کد مطلب: 58101
۰
یافته های جدید پژوهشگران نشان داد

پژوهش های حوزه مغز در گروه های کوچک بی فایده است

حمید تعالی
پژوهش های حوزه مغز در گروه های کوچک بی فایده است
همه ساله ده ها مطالعه مهم پژوهشی در زمینه ساختار و عملکرد مغز انسان انجام می شود اما داده های جدید پژوهشگران نشان می دهد بسیاری از این مطالعات بی اعتبار هستند زیرا برای کسب نتیجه دقیق در این مطالعات باید گروه آزمایشی بزرگی را مطالعه کرد.

 تجزیه و تحلیل داده های حدود ۵۰ هزار فرد مختلف نشان می دهد مطالعاتی که ارتباط بین ساختار و یا عملکرد مغز را با رفتارهای پیچیده ارزیابی می کنند، باید روی هزاران داولطب انجام شود تا نتایج به دست آمده قابل اعتماد باشد.
در حقیقت اگر جامعه مطالعاتی تحقیقات این حوزه شامل افراد کمی باشد، نتایج قابل اعتماد نخواهند بود.
به همین دلیل انجمن مطالعات گسترده مغز (BWAS) با هدف استفاده از داده های اسکن مغزی مانند تصویربرداری ام آر آی، برای جستجوی ارتباط بین تغییرات در ساختار مغز و یا عملکرد و ویژگی های مرتبط با شناخت و سلامت روان، به بررسی دقیق مطالعات انجام گرفته در این حوزه پرداخت.

به باور محققان، چنین مطالعاتی ممکن است به ما در پیش بینی یا پیشگیری از بیماری های روانپزشکی و بهبود درک ما از توانایی های شناختی انسان کمک کند. با این حال، هزینه های بالای مربوط به به دست آوردن داده های مبتنی بر اسکن مغز با روش هایی همچون ام آر آی باعث می شود مطالعاتی از این دست بسیار گران بوده و معمولا محققان تلاش کنند این بررسی ها را در گروه هایی حداکثر ۲۵ نفره انجام دهند تا در هزینه ها صرفه جویی شود. این موضوع باعث می شود نتایج به دست آمده دقیق نبوده و دستیابی به نتایج قابل تکرار، دشوار باشد.

در این راستا اسکات مارک و همکارانش اثر اندازه نمونه را بر تکرار پذیری ارتباط در سراسر مغز ارزیابی کردند. آنها برای بررسی دقیق این موضوع، داده‌های سه مورد از بزرگترین مطالعات تصویربرداری عصبی را تجزیه و تحلیل کردند.مطالعات آنها نشان می دهد که اندازه های نمونه مطالعات اسکن مغزی در جمعیت های آماری کوچک منجر به اندازه اثر متورم و کسب نتایج تکرار نشدنی می شود.
در این پژوهش به وضوح مشخص شد همانطور که اندازه جامعه نمونه به هزاران نفر می رسد، نرخ تکرار شروع به بهبود کرده و ضریب خطا و اندازه اثر کاهش می یابد. نویسندگان خاطرنشان می‌ کنند که تنوع در میان نمونه‌ های فرعی جمعیت و اثرات مرتبط کوچک می ‌تواند شکست ‌های گسترده تکرار این مطالعات را توضیح دهد.
به همین دلیل پیشنهاد می شود که نتایج مطالعات رفتار مغز و تصویربرداری از مغز که در ان یک جامعه آماری کوچک لحاظ شده است،  با احتیاط تفسیر شود.
نویسندگان در خاتمه توضیحات خود نتیجه می ‌گیرند که تلاش‌ های آینده برای بهبود نتایج اسکن مغزی می‌تواند شامل سیاست ‌های اشتراک ‌گذاری اجباری برای جمع ‌آوری داده‌ ها و تمرکز بر قوی ‌ترین ارتباط بین ساختار مغز، عملکرد و ویژگی‌های شناختی یا سلامت روان باشد.

شرح کامل این پژوهش و یافته های به دست آمده از ان در آخرین شماره مجله تخصصی Nature منتشر شده است.

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۷ شبهه غیرواقعی درباره تعطیلی پنجشنبه ها و پاسخ صحیح به آن
سوگ بعد از سقط و غمی‌ بی‌پایان
نقش تمایز یافتگی در رضایت زناشویی
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی