دوشنبه ۳۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 May 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۲ اسفند ۱۴۰۰ / ۱۰:۵۳
کد مطلب: 58026
۲

روغنی برای درمان کمکی مبتلایان به افسردگی شدید

روغنی برای درمان کمکی مبتلایان به افسردگی شدید
افسردگی یک وضعیتی است که افکار، احساسات و بدن افراد مبتلا را تحت تاثیر قرار می‌دهد. این اختلال با فقدان احساسات مثبت، خلق پایین و طیفی از علائم احساسی، شناختی، فیزیکی و رفتاری مرتبط مشخص می‌شود و در حال حاضر، افسردگی سومین مشکل سلامتی کشور است.

درمان‌های افسردگی به دو گروه اصلی درمان‌های روانی-اجتماعی و درمان‌های دارویی، تقسیم می‌شوند. این درمان‌ها همیشه کارایی لازم را ندارند و به نتیجه مورد انتظار نمی‌رسند. همچنین بسیاری از بیماران مبتلا به افسردگی به دلایل مختلف، تمایلی به مصرف داروهای روان‌پزشکی ندارند.

با توجه به نقش تغذیه در سلامت روان و ارتباط بین الگوهای مصرف غذا با افسردگی، ممکن است درمان‌های مکمل مانند ملاحظات تغذیه‌ای در بهبود مبتلایان به افسردگی، مفید باشد. 

با توجه به این‌که در مطالعات اولیه، پتانسیل ضدافسردگی روغن زیتون به اثبات رسیده است، پژوهشگران با انجام یک مطالعه تاثیر روغن زیتون فرابکر را بر علائم بیماران مبتلا به افسردگی بررسی کردند.

توضیح: برای تولید روغن فرابکر، استحصال روغن باید تا 24 ساعت بعد از برداشت صورت بگیرد و بهترین زمان برای روغن کشی زمانی است که گوشت میوه بنفش، سبز و یا سیاه شده باشد. روغن زیتون فرابکر، روغنی است که و قتی درب آن باز می‌شود بوی علف تازه و خورد شده می‌دهد و هرگز بوی بدی ندارد. علاوه بر این، اگر یک قاشق غذاخوری روغن زیتون فرابکر را روی زبان ریخته و با هوا قورت دهیم، تا 40 ثانیه سوزش موضعی را در گلوی خود احساس خواهیم کرد. روغن زیتون فرابکر یا فوق بکر، روغن زیتونی تصفیه نشده است و با کیفیت‌ترین نوع روغن زیتون به شمار می‌رود؛ در واقع روش استخراج روغن زیتون فرا بکر طوری است که ویتامین‌ها و مواد معدنی موجود در زیتون حفظ شده و طعم واقعی زیتون احساس می‌شود. از این‌رو به خاطر دارا بودن مقادیر فراوانی از اسیدهای چرب تک اشباع نشده، امگا 3، ویتامین K و ویتامین E زمینه را برای کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی فراهم می‌کند.


این مطالعه به صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی انجام شد و در طی آن ۷۳ بیمار مبتلا به اختلال افسردگی مورد بررسی قرار گرفتند. این بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند و به مدت ۵۲ روز، یک گروه روغن زیتون فرا بکر و یک گروه (به عنوان گروه کنترل) روغن آفتابگردان مصرف کردند. این بیماران ۲۵ میلی‌لیتر روغن را در هر روز مصرف می‌کردند. 

برای بررسی تاثیر این مداخله، پژوهشگران علائم افسردگی را با پرسش‌نامه مورد ارزیابی قرار دادند. همچنین میزان کورتیزول بزاقی بیماران نیز به عنوان یک شاخص، پس از بیدار شدن از خواب و ۳۰ دقیقه بعد از آن اندازه‌گیری شد و داده‌های به دست آمده با استفاده از روش‌های آماری مورد تحلیل قرار گرفت.

بررسی‌های این مطالعه نشان داد که روغن زیتون در بیماران مبتلا به افسردگی شدید، مؤثر است و این اثرات از نظر آماری و هم از نظر بالینی معنی‌دار است؛ ولی در بیماران دارای افسردگی خفیف و متوسط، تاثیری ندارد. همچنین مشخص شد که مصرف این ماده غذایی تاثیری بر میزان کورتیزول نداشت.

پژوهشگران این مطالعه می‌گویند که مصرف روغن زیتون فرابکر ممکن است در یک رژیم غذایی سالم به عنوان یک درمان کمکی برای افراد مبتلا به افسردگی شدید، در نظر گرفته شود.

همچنین به گفته این محققان؛ عدم تاثیر روغن زیتون فرا بکر بر میزان کورتیزول نیز باید در مطالعات آینده به صورت قطعی تایید شود و انجام مطالعات بیشتری در این زمینه نیاز است.

در انجام این مطالعه سحر فصحتی، احمد غنی‌زاده و معصومه اخلاقی نجف آبادی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته‌های این مطالعه به صورت مقاله علمی با عنوان «روغن زیتون فرا بکر، علائم افسردگی را بدون تأثیر بر کورتیزول بزاقی و عامل نوروتروفیک مشتق از مغز در بیماران مبتلا به افسردگی شدید بهبود می‌بخشد: یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده دوسوکور» در The Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics منتشر شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

به خاطر توهین‌های همسرم اعتماد به نفس ندارم
نظریه ویگوتسکی به زبان ساده
۷ شبهه غیرواقعی درباره تعطیلی پنجشنبه ها و پاسخ صحیح به آن
سوگ بعد از سقط و غمی‌ بی‌پایان
نقش تمایز یافتگی در رضایت زناشویی
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
زبان هیچ استخوانی ندارد اما آنقدر قوی هست که بتواند قلبی را بشکند. پس مراقب حرف هایتان باشید.