يکشنبه ۱۳ خرداد ۱۴۰۳ - 2 Jun 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۳۰ آذر ۱۴۰۰ / ۰۶:۲۸
کد مطلب: 56557
۰

با زندگی بچه‌ها "بازی" نکنید!

با زندگی بچه‌ها "بازی" نکنید!
به گزارش میگنا عظیم عظیمی به مناسبت روز جهانی بازی (20 دسامبر- 29 آذر) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اهمیت بازی کردن در دوران کودکی گفت: بازی نقش موثری در سلامت جسمانی و روانی کودکان داشته و موجب تقویت آن می شود. از طرفی بازی نقش موثری در یادگیری ارتباطات اجتماعی دارد و کودک از طریق بازی کردن تعاملات و ارتباطات اجتماعی را فرا می گیرد.

عظیمی با اشاره به توصیه های دینی در این زمینه افزود: پیامبر اکرم(ص) در این زمینه تعبیر جالبی دارند با این مضمون که "خاک چراگاه کودکان است" به این معنی که کودک را باید در خاک و زمین آزاد گذاشت تا راحت بازی کنند. همچنین از حضرت علی(ع) هم نقل شده که "سعادتمند می شود کودکی که هفت سال بازی می کند" و این امر به خوبی اهمیت بازی برای کودکان را نشان می دهد.

عظیمی گفت: تحقیقات روانشناسان هم نشان می دهد که بازی فواید جسمانی و روانی بسیاری برای کودکان دارد، از جمله اینکه در بحث سلامت جسمانی موجب تقویت قوای جسمانی، افزایش قدرت عضلات، افزایش متابولیسم و سوخت و ساز بدن می شود. همچنین در بازی های تحرکی ریه های کودکان فراخ تر شده و حجم تنفسی آنها افزایش می یابد.

عظیمی سلامت روان کودک را هم در گرو بازی دانست و افزود: کودکانی که بازی می کنند از روان سالم تری برخوردار بوده و اعتماد به نفس بیشتری پیدا خواهند کرد.

وی به فواید شناختی بازی هم اشاره کرد و افزود: بازی کردن موجب شکوفایی استعدادهای کودک شده و ساخت های ذهنی او را تقویت می کند. همچنین قدرت تفکر و هوش کودک نیز در جریان بازی ارتقا می یابد.

عظیمی بازی کردن را موجب افزایش قدرت حل مسئله در کودکان دانست و افزود: این امر موجب می شود کودکان در دوران بزرگسالی بتوانند مقابله بهتری با مشکلات زندگی داشته باشند.

وی به تاثیرات اجتماعی بازی هم اشاره کرد و افزود: کودکان بسیاری از قوانین را از طریق بازی یاد می گیرند و در خلال بازی کردن است که کودکان از خودمحوری و خودخواهی خارج شده و احترام گذاشتن به حق و حقوق دیگران را یاد می گیرند.

عظیمی خاطرنشان کرد: سه سال اول زندگی هر کودک سن "خودمحوری" است و بعضا تا پنج سالگی هم ادامه دارد و تنها حضور در بازی های گروهی و برقراری ارتباط اجتماعی در خلال بازی است که می تواند کودک را از این خودمحوری خارج کند.

وی افزود: متاسفانه برخی والدین اجازه بازی کودک با سایر همسالان را نمی دهند و سعی می کنند در درون خانه کودک را مشغول کنند که این کار بسیار آسیب رسان است.

این روانشناس کودک و نوجوان تصریح کرد: هیچ چیزی برای کودک جایگزین بازی با همسالان نمی شود و بازی با بزرگسالان نمی تواند نیازهای کودک را مرتفع کند.

وی خاطرنشان کرد: بزرگسالان هم اگر می خواهند با کودکان بازی کنند باید مانند آنها شوند و اجازه دهند کودکان به راحتی با آنها بازی کنند.

این روانشناس گفت: در مجموع بازی اهمیت و فواید زیادی برای کودکان دارد و جمله معروفی هست که می گوید" بازی زندگی کودک است، نباید زندگی کودکان را به بازی گرفت".


چه اسباب بازی هایی برای کودکان مناسب است؟
عظیمی در ادامه با تاکید بر لزوم تامین امکانات بازی برای کودکان گفت: در سنین پایین با توجه به اینکه کودک اشیا را به دهان می برد، توصیه می شود به جای اسباب بازی از ماسه، شن و رنگ برای بازی کردن با کودکان استفاده شود و اجازه دهند کودک با این مواد و با خاک بیشتر بازی کند.

این روانشناس افزود: در سنین بالاتر توصیه می شود والدین از اسباب بازی های ارزان و ساده استفاده کنند که کودک بتواند آنها را باز و کامل بررسی کند.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی والدین تنها به فکر خرید اسباب بازی های گران قیمت هستند و اجازه نمی دهند کودک به راحتی با آنها بازی کند، این درحالیست که کودک در این سنین نیاز دارد که وسایل و درون آنها را جست و جو کند و این کار بعضا موجب شکسته شدن وسایل بازی می شود، لذا توصیه می شود اسباب بازی به نحوی باشد که کودک به راحتی با آنها بازی کند.

عظیمی با تاکید بر بازی کودکان در فضای باز گفت: لزوما بازی کودکان نباید با اسباب بازی باشد و بازی های حرکتی بسیار توصیه می شود، چرا که کودکان روزانه به پنج تا شش ساعت دویدن و جنب و جوش نیاز دارند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

بوتاکس، روشی کم‌هزینه اما اعتیادآور برای زیبایی
چاقوی روانشناسی  بر پیکره فیلم غریزه مادران؛ اثری به سبک هیچکاک
نوجوانی پل عبور از کودکی به بزرگسالی
این خوراکی خوشمزه شما را افسرده می‌کند
تاثیر میکروبیوم‌های روده بر تصمیم‌گیری اجتماعی
به خاطر توهین‌های همسرم اعتماد به نفس ندارم
نظریه ویگوتسکی به زبان ساده
۷ شبهه غیرواقعی درباره تعطیلی پنجشنبه ها و پاسخ صحیح به آن
سوگ بعد از سقط و غمی‌ بی‌پایان
نقش تمایز یافتگی در رضایت زناشویی
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
زندگی درس حساب است، خوبیها را جمع، بدیها را کم ، خوشی ها را ضرب و شادیها را تقسیم کنیم