پنجشنبه ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 16 May 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۹ / ۲۲:۱۱
کد مطلب: 51056
۲

افراد «کامل گرا» چه ویژگی دارند؟!

افراد «کامل گرا» چه ویژگی دارند؟!
دکتر مصطفی تبریزی روانشناس در پاسخ به این پرسش که «افراد کمال گرا چه ویژگی دارند؟»، اظهار داشت: واژه کمال به دلیل اینکه در واژگان فارسی یک معنای ارزشی می‌دهد، بسیاری اوقات مقصود را نمی‌رساند؛ ما همه به دنبال کمال هستیم و بنده به جای کمال‌گرا از کامل‌گرا استفاده می‌کنم.
 
وی در توضیح ویژگی افراد کامل گرا، گفت: فرض کنید یک نفر می‌خواهد تمام کارهایش کامل باشد و اگر ناقص باشد اذیت می‌شود و این فرق دارد که ما دنبال کمال باشیم.

این روانشناس با اشاره به ویژگی کمال گرایی، افزود: به دنبال کمال بودن یعنی یک بعد معنوی را در خود رشد دهیم و خیلی خوب است به طرف کمال برویم، اما کامل گرا یعنی همه چیز را کامل می‌خواهم؛مثلا اگر امتحانی را می‌دهم، حتما باید نمره 20 بگیرم یا اگر خودرویی می‌خرم باید بهترین و بی عیب ترین باشد و...

این افراد به دنبال چیزهای خیلی کامل هستند و این آسیب رسان است؛ به دلیل اینکه همه ما محدودیت‌هایی فردی و اجتماعی داریم که خیلی اوقات نمی‌توانیم کاری را کامل انجام دهیم و هیچ اشکالی هم ندارد و کامل گرایی به ما صدمه می‌زند.

فرض کنید ازدواج کرده‌اید و دوست دارید همسرتان کامل بوده و همه ویژگی‌ها را داشته باشد؛ این فرد اگر چنین شرایطی نداشته باشد از زندگی ناراضی شده و اذیت می‌شود؛ بنابراین سعی می‌کنیم در حد ممکن چیزهای مطلوب را بدست بیاوریم، اما ممکن است در جایی در حد مطلوب ما نباشد.

این روانشناس ابراز داشت: اگر معدل ویژگی‌های فرد بالا باشد، خوب است اگر بخواهیم دوستی انتخاب کنیم که کاملا خوب و بدون عیب باشد، به سختی این موضوع امکان دارد اما اگر بگویید دوستم کمال دارد اما نواقصی نیز دارد و در کل معدل وی خوب بوده، این قابل قبول است.

یکسری ویژگی در افراد اساسی و مهم است؛ مثلا فردی قابل اعتماد نیست که این موضوع زیربنایی است اما اگر فرد قابل اعتماد است و سیگار مصرف می‌کند یا یک نقیصه دیگری دارد، اما در کل، معدل ویژگی‌های آن خوب است، قابل اعماد ما بوده و دوستش داریم.
 

 
تبریزی افزود: وقتی ما کامل گرا هستیم خودمان را دوست نداریم؛ چرا که کامل نیستم و نقیصه‌هایی داریم؛ به عبارتی نتیجه می‌گیریم دوست داشتنی نیستم اما اگر بگوییم من خودم را با تمام قوت و ضعف دوست دارم و البته برای رفع ضعفها تلاش می‌کنم ؛ اگر این طور تلقی کنیم عزت نفس‌مان زیاد می‌شود.

 
 
 
مرجع : فارس
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

مجوزهای نظام روانشناسی از یکم خرداد الکترونیکی می شود
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
با ترس هات روبرو شو! آدم ها رو ببخش! یک راه حل جدید بساز! هدف هات رو مشخص کن! آدم هایی که ازت متنفر هستند رو فراموش کن! ذهنت رو آزاد کن!