سه شنبه ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 14 May 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۳ دی ۱۳۹۴ / ۲۰:۳۰
کد مطلب: 34943
۱

سازمان ثبت‌احوال: یک‌سوم خانوارها تک فرزندند

به گزارش ایسنا، علی‌اکبر محزون در شورای هماهنگی ثبت‌احوال استان مرکزی با اشاره به شعار هفته ثبت‌احوال "گذشته پرتلاش و آینده پرفروغ" اظهار کرد: قریب به 100 سال از عمر ثبت ‌احوال گذشت و در این سال‌ها اتفاقات مهمی در این حوزه در جهت اتقان اسناد هویتی افتاد.
 
گفت: در این راستا حرکت‌های خوبی در سازمان شکل گرفته؛ به طوری که سازمان از یک ثبت‌احوال سنتی به سمت هویت هوشمند ملی گام بر می‌دارد.
 
وی یکی از ابزارهای شناسایی هویت ملی را کارت هوشمند ملی و یکی از ابزارهای مهم تحقق آنرا پایگاه اطلاعات جمعیتی کشور دانست.
 
محزون با اشاره به سیمای فعلی جمعیتی کشور در مقایسه با جمعیت جهانی، گفت: جمعیت جهان حدود هفت میلیارد نفر است و جمعیت ایران تا پایان آذرماه جاری حدود 79 میلیون و 490 هزار نفر محاسبه شده است که حدود یک درصد جمعیت جهان را با نرخ رشد 1.4 درصد به خود اختصاص داده است و در دنیا رتبه 18 و در آسیا دهم و در منطقه رتبه سوم را داراست.
 
وی با تاکید بر اینکه آنچه از خود جمعیت مهمتر است، ترکیب درونی جمعیت و ساختار سنی جمعیت است که تعاملات بین نسلی را تشکیل می‌دهد، گفت: براساس آخرین آمار سرشماری در کشور 23.4 درصد جمعیت کشور زیر 15 سال، 31.5 درصد جوانان 15 تا 29 سال و 39.3 درصد میانسالان 30 تا 64 سال و 5.7 درصد را سالمندان 65 ساله و بیشتر از آن تشکیل می‌دهد.
 
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت‌احوال کشور رتبه باروری کشور را در بین 26 کشور منطقه بیست و پنجم عنوان کرد که نسبت به نرم‌های جهانی فاصله گرفته‌ایم و افزود: سال گذشته حدود یک میلیون و 534 هزار ولادت در کشور به ثبت رسیده است و به ازای هر هزار نفر جمعیت 19.7 ولادت داشته‌ایم.
 
وی بیان کرد: اگر چه در دنیا کنترل موالید در دستور کار قرار گرفت و باعث کاهش باروری شد، اما سرعت کاهش آن در ایران به مراتب بیشتر از سرعت جهانی بوده است.
 
محزون با بیان اینکه سن ازدواج، سن فرزندآوری، سطوح تحصیلی، توسعه اقتصادی اجتماعی، سیاست‌های ملی و بین‌المللی از جمله علل و عواملی بودند که این اتفاقات را تشدید کردند، گفت: بر اساس آمارهای موجود بیش از 30 درصد فرزندآوری‌ها در سال به بالای 30 سالگی موکول می‌شود.
 
وی بیان کرد: براساس مطالعات 14.4 درصد خانوارها بدون فرزند و 18.9 درصد خانوارها یک فرزند دارند که در مجموع 33.3 درصد معادل یک‌سوم خانوارهای کشور حداکثر یک فرزند دارند.
 
محزون گفت: متاسفانه برای اولین بار از سال 85 تا 90 سهم جمعیت جوان کشورمان از 35.4 درصد به 31.5 درصد کاهش پیدا کرده است.
 
وی اظهار کرد: تا سال 90 روند افزایشی آمار ازدواج در کشور به اوج خود یعنی 891 هزار در سال رسید، اما پس از آن با کاهش سهم جمعیت جوان این رقم هر سال با رشد منفی مواجه شد تا اینکه به رقم 724 هزار و 345 در سال گذشته رسید.
 
محزون با اشاره به 11 میلیون و 240 هزار جوان در سن ازدواج و ازدواج نکرده، گفت: به طور متوسط به ازای هر دو خانوار، یک جوان ازدواج نکرده در سن ازدواج در کشور وجود دارد.
 
مدیرکل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی و مهاجرت سازمان ثبت‌احوال کشور همچنین، به روند صعودی طلاق در کشور اشاره کرد و افزود: در کل کشور 14 درصد طلاق‌ها مربوط به یک سال اول زندگی و 48.5 درصد مربوط به پنج سال اول زندگی مشترک بوده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!