شنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 18 May 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۴ / ۰۹:۱۶
کد مطلب: 30762
۰

افزایش خلاقیت با تحریک الکتریکی مغز

 

 

به گزارش ایسنا، این محققان نظریه خود را با استفاده از یک جریان 10 هرتزی بر روی مغز 20 داوطلب برای تحریک نوسانات طبیعی موج آلفای مغز آزمایش کردند.

 

این نوسانات علاوه بر داشتن خلاقیت یا کمبود آن، با افسردگی نیز مرتبط هستند.

 

نوسانات آلفا در طیف فرکانسی هشت و 12 مگاهرتز (چرخه بر ثانیه) روی می‌دهد. این نوسانات در سال 1929 توسط هانس برگر کشف شد که الکتروانسفالوگرام را اختراع کرده است.

 

نوسانات آلفا بطور برجسته‌تر زمانی رخ می‌دهند که انسان چشم خود را بسته و محرک‌های حسی را می‌بندد. در زمان فعالیت این نوسانات، ورودی‌های حسی ممکن است در زمان رؤیاپردازی، مدیتیشن یا تفکر در مورد ایده‌ها غیرفعال باشد.

 

با فعال شدن حس‌ها، نوسانات آلفا از بین می‌روند. سایر نوسانات در فرکانس‌های بالاتر مانند نوسانات گاما غلبه می‌کنند. دانشمندان با علم به این قضیه، نوسانات آلفا را با خلاقیت مرتبط کردند.

 

آن‌ها بر این تصور بودند که با ارتقای الگوهای ریتمیک نوسانات آلفا ، می‌توان خلاقیت را بهبود بخشید.

 

برای این تحقیقات، دانشمندان روی 20 فرد بالغ سالم آزمایش انجام داده و الکترودهایی را در هر سمت پوست پیشانی و یک الکترود را در پشت سر قرار دادند. با این روش، تحریک 10 هرتزی نوسان آلفا از هر سمت مغز بطور هماهنگ انجام می‌شد.

 

هر داوطلب تحت دو جلسه درمان قرار گرفتند و دانشمندان در جلسه اول، از تحریک 10 هرتزی برای پنج دقیقه روی مغز هر فرد استفاده کردند. داوطلبان در آغاز این پنج دقیقه احساس خارش داشتند. برای 25 دقیقه بعدی، هر داوطلب آزمایش تفکر خلاق تورنس را انجام داد.

 

در یک آزمایش، به هر داوطلب بخش کوچکی از یک تصویر نشان داده شد تا آن را تکمیل کرده و عنوانی را برای آن انتخاب کنند. در جلسه دیگر، همین پروتکل روی هر داوطلب اجرا شد، با این تفاوت که تحریک 10 هرتزی برای 30 دقیقه روی مغز این افراد در زمان آزمایش تورنس انجام شد.

 

 

محققان با مقایسه نتایج هر جلسه دریافتند که داوطلبان بطور میانگین 7.4 درصد نمره بالاتری نسبت به جلسه اول بدست آورده بودند.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

نظریه ویگوتسکی به زبان ساده
۷ شبهه غیرواقعی درباره تعطیلی پنجشنبه ها و پاسخ صحیح به آن
سوگ بعد از سقط و غمی‌ بی‌پایان
نقش تمایز یافتگی در رضایت زناشویی
مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
در نهان به آنان دل می بندیم ؛ که دوستمان ندارند و در آشکار از آنان که دوستمان دارند غافلیم شاید این است دلیل تنهایی ما... دکتر علی شریعتی