يکشنبه ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 5 May 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۶ دی ۱۳۹۳ / ۱۵:۴۷
کد مطلب: 28730
۱

مهم‌ترین درمان برای زخم بستر

منصور مرادلو در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: زخم بستر بیماری است که بر اثر فشار بر ناحیه‎ای از بدن به ‌ویژه افرادی که توانایی حرکت ندارند و مدت زیادی را بی‎حرکت هستند نظیر قطع نخاعی‏‌ها و افراد فلج بیشتر در معرض این عارضه هستند.

وی افزود: مکانیزم ایجاد زخم بستر باعث کاهش خون‎رسانی به بافت مورد نظر می‌شود، چرا که اندام‎های ما در حالت عادی در حالت حرکت هستند و کاهش خون‎رسانی اتفاق نمی‎افتد، ولی در افراد قطع نخاع و کسانی که ویلچرنشین هستند، معمولا در نقاط خاصی از بدن که پوست روی استخوان است و هیچ چربی وجود ندارد ایجاد می‌شود.

مرادلو با اشاره به محل‎های ایجاد شده زخم، تصریح کرد: از جمله نواحی درگیر در این عارضه پشت آرنج، ران‎ها و ... است. از علائم این عارضه در مرحله اول پوست قرمز می‌شود و با درد و سوزش همراه است. در مراحل بعدی زخم عمیق‎تر می‌شود و ممکن است عفونت پوستی ایجاد شود و در مرحله سوم عضلات هم درگیر می‌شود و احتمال دارد به سطح استخوان برسد.

این متخصص عنوان کرد: افراد وقتی با این مشکل مواجه می‌شوند هر چه زودتر باید تحت درمان قرار گیرند، چرا که بهتر نتیجه خواهند گرفت و در مرحله چهارم باید پیوند پوست صورت گیرد. اقدامات کلی که باید انجام شود این است که افراد مستعد زخم بستر شناسایی شوند، به ‌طوری ‌که افراد قطع نخاعی را هر یک ساعت یک ‌بار حرکت دهیم و کسانی که روی ویلچر هستند را هر 15 دقیقه یک‌ بار حرکت دهیم تا فشار در یک نقطه متمرکز نشود. در همین راستا می‎توان از بالشتک‎ها و تشک‎های مخصوص استفاده کرد.

مرادلو در خصوص اقدامات لازم در زمان بروز زخم بستر، یادآور شد: اگر زخم در فردی ایجاد شد، مشاوره دادن به بیمار و نظارت سایر پزشکان نظیر ارتوپد و ... بسیار می‎‏تواند تاثیرگذار باشد. همچنین باید از پانسمان‏‌های مخصوص و سرم شست‌وشو استفاده کرد تا بافت آسیب‌دیده دوباره ساخته شود، به همین خاطر رسیدگی به این دست بیماران را نباید فراموش کرد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
زبان هیچ استخوانی ندارد اما آنقدر قوی هست که بتواند قلبی را بشکند. پس مراقب حرف هایتان باشید.