چهارشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 15 May 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۳ / ۱۳:۲۴
کد مطلب: 25900
۰

تشخيص بيماري هاي قلبي مادرزادي به کمک هوش مصنوعي

گروهي از متخصصان دانشگاه صنعتي اميرکبير با همکاري متخصصان دانشگاه علوم پزشکي تهران و دانشگاه پلي تکنيک بلژيک، سامانه هوشمندي را براي تشخيص بيماري هاي قلبي کودکان طراحي و توليد کرده اند. اين سامانه که تاکنون روي تعداد زيادي از کودکان با موفقيت آزمايش شده، در مرحله توليد تجاري است.

دکتر امير احمد سپهري عضو هيئت علمي دانشگاه صنعتي اميرکبير و طراح اين سامانه با بيان اين مطلب در گفت وگو با خراسان افزود: پس از ۱۶ سال تلاش مستمر موفق به طراحي اين سامانه شديم. در اين سامانه، رايانه از روي صوت تشخيص مي دهد که کودک بيمار است يا خير. اين سامانه در ۳۹ کشور جهان ثبت اختراع شده است.

وي خاطرنشان کرد: يک درصد کودکان در بدو تولد به بيماري هاي مادرزادي قلبي مبتلا هستند و در ۶۰ درصد موارد، اين بيماري هنگام معاينه توسط پزشکان متخصص تشخيص داده نمي شود در حالي که اگر بيماري به موقع تشخيص داده شود، بيمار بهبود پيدا مي کند.

عضو هيئت علمي دانشگاه اميرکبير ادامه داد: در بهمن سال گذشته، مجوز توليد اين سيستم را که در نوع خود در دنيا بي نظير است، دريافت کرديم. اين سيستم نمونه مشابه خارجي ندارد و مشتريان زيادي در سطح بين المللي دارد. در اين سامانه صداي قلب کودک ضبط و پردازش مي شود.

پزشک صداي قلب کودک را از طريق گوشي مي شنود و بر اساس آناليز صدايي که شنيده است، سلامت کودک را ارزيابي مي کند. اين سيستم هوشمند در ۹۳ درصد موارد قادر به تشخيص بيماري است. وي تصريح کرد: گوشي هاي الکترونيکي پزشکي قابليت اتصال به رايانه را دارند بنابراين وقتي پزشک با استفاده از اين گوشي ها بيمار را معاينه مي کند رايانه نيز هم زمان صداي قلب کودک را مي شنود. بنابراين حتي يک پزشک عمومي هم مي تواند تا ۹۳ درصد بيماري هاي قلبي را به کمک هوش مصنوعي اين دستگاه به درستي تشخيص دهد.

وي تصريح کرد: در حال حاضر اين سامانه در مرحله توليد انبوه است و پيش از اين نيز در مرکز طبي کودکان وابسته به دانشگاه علوم پزشکي تهران و همچنين بيمارستان مفيد روي بيش از ۳۰۰ کودک با موفقيت آزمايش شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

مشکلات بلوغ در پسران
پرتناقض‌ترین سن کودک کدام است؟
تاثیر مخرب تجربه آزار در دوران کودکی بر سلامت روان
اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
برای انسان نابینا شیشه و الماس فرقی ندارد اگر کسی قدرتان را ندانست فکر نکنید شیشه اید یقین بدانید که او نابیناست ...