شنبه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 11 May 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۷ مهر ۱۳۹۲ / ۱۶:۵۶
کد مطلب: 19645
۱

کاهش سن ابتلا به یک نوع سرطان در ایران

تلاش محققان ایرانی برای حل یک نگرانی جهانی
افزایش بروز سرطان و کاهش سن ابتلا به آن در ایران و کشورهای منطقه نگرانی‌هایی را در این زمینه ایجاد کرده است که در این راستا تحقیقاتی در زمینه یافتن علل آن از سوی محققان کشور و با حمایت مالی مرکز بین المللی مهندسی ژنتیک در حال اجرا است.
به گزارش مهر، مرکز بین المللی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری (ICGEB) به منظور ارتقا و رشد بیوتکنولوژی در کشورهای در حال توسعه از سوی سازمان UNIDO یکی از زیر مجموعه سازمان ملل تاسیس شده است.
این مرکز در حال حاضر 63 عضو دارد که با حق عضویت اعضا اداره می‌شود. میزان حق عضویت هر کشور با توجه به بودجه سرانه ناخالص ملی توسط سازمان ملل تعیین خواهد شد. این مرکز در حال حاضر سه مقر در سه قاره آسیا، اروپا و آفریقا در کشورهای ایتالیا،‌هند و آفریقای جنوبی دارد.
طبق اساسنامه این مرکز حمایت مالی برای اجرای پروژه‌های تحقیقاتی عضو، ارائه بودجه برگزاری دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی کوتاه مدت و اعطای بورس‌های دوره‌های دکتری و فوق دکتری کوتاه مدت از جمله وظایف IEGEB است. ایران نیز به عنوان یکی از اعضای اصلی این مرکز از سال 1382 با تصویب مجلس شورای اسلامی به عضویب IEGEB درآمد.
به گفته معاون پژوهشی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، این پژوهشگاه با عضویت ایران در این مرکز تاکنون توانسته برای 6 طرح کلان تحقیقاتی به میزان 120 هزار یورو بودجه جذب کند ضمن آنکه موفق به پذیرش یک بورسیه دوره فوق دکتری بلند مدت و 2 بورسیه فوق دکتری کوتاه مدت (Post- doc) با تامین کلیه هزینه‌ها، پذیرش 9 بورسیه دوره دکتری بلند مدت (PhD) و پذیرش یک بورسیه دوره کوتاه مدت ویژه دانشجویات دکتری شده است.

تحقیقات محققان ایرانی برای یک نگرانی جهانی
دکتر علی هاتف سلمانیان معاون پژوهشی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در گفتگو خبرنگار مهر با اشاره به عضویت ایران در حکام بیوتکنولوژی (ICGEB) سازمان ملل،‌افزود: این مرکز یک مرکز بیوتکنولوژی بین المللی است و کشورهای عضو بر اساس مشکلات مبتلابه جامعه بشری می‌توانند 3 پروژه‌های تحقیقات کاربردی را به آن ارائه دهد.
معاون پژوهشی پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری اظهار داشت: از سوی این پژوهشگاه نیز پروژه تحقیقاتی ارائه شد که با تایید و حمایت 42 هزار یورویی مرکز ICGEB اجرایی شده است. وی با اشاره به جزئیات این پروژه خاطر نشان کرد: این پروژه در زمینه سرطان است که در کشور و کشورهای منطقه اجرایی خواهد شد.
سلمانیان رشد زیاد سرطان را یکی از نگرانی‌های جدی جامعه جهانی دانست و یادآور شد: در حال حاضر متوسط رشد سرطان به ویژه سرطان سینه در کشور و کشورهای منطقه رو به افزایش و سن ابتلا به این بیماری نیز به شدت رو به کاهش است.
وی با تاکید بر اینکه شیوع این بیماری در کشورهای اردن و عراق مشابه ایران است، خاطر نشان کرد: با توجه به این شیوع بالا نگرانی‌هایی ایجاد شده است از این رو در این پروژه تحقیقاتی به دنبال دلایل بروز این بیماری در ایران و کشورهای منطقه هستیم. سلمانیان با بیان اینکه این پروژه با کمک مالی ICGB اجرایی می‌شود، یادآور شد: محققان دراین مطالعه به دنبال یافتن الگوی بروز سرطان سینه هستند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

اینفلوئنسرهای نوجوان چگونه بر کودکان تاثیر روانی می گذارند؟
بعضی دفترخانه‌ها با دریافت پول بیشتر،صیغه عقد را برای پسر معتاد جاری می‌کنند!
چرا فنلاند «شادترین مردم جهان» را دارد؟
علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
با خودت صادق باش و نگران آنچه دیگران درباره ات فکر می کنند نباش . تعریفی را که آنها از تو دارند نپذیر ، خود ، خودت را تعریف کن