شنبه ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 4 May 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۲ / ۱۴:۱۸
کد مطلب: 19273
۰

کشف جدید درباره دلیل خوابیدن

تأثیر کم خوابی بر بیماران مبتلا به ام اس
به گزارش مهر، خواب تولید سلولی را افزایش می دهد که در ساخت ماده عایق میلین که از مدارات مغزی محافظت می کند، دخیل است. محققان دانشگاه ویسکونسین می گویند این یافته ها که از مطالعه روی موش ها به دست آمده است، می تواند به چشم اندازی در مورد نقش خواب در ترمیم و رشد مغز و همچنین شکل گیری بیماری ام اس منجر شود.
دکتر "کیارا سیرلی" و همکارانش دریافته اند نرخ تولید سلول های میلین ساز یا همان الیگودندروسیتهای نابالغ، در زمانی که موش ها می خوابند، دو برابر می شود. این افزایش تولید در طول نوعی خواب که با دیدن رویا یا خواب "حرکت سریع چشم" مرتبط است و توسط ژنها هدایت می شود، بسیار قابل توجه بود. در مقابل، وقتی موش ها مجبور بودند بیدار بمانند، ژنهای دخیل در مرگ سلولی و واکنش های استرسی در آنها روشن می شد. اینکه دقیقا چرا به خوابیدن نیاز داریم ذهن دانشمندان را طی قرون گذشته به خود مشغول داشته است. آشکار است که برای رفع خستگی، تازه شدن افکار و بهبود عملکرد ذهن به خواب نیاز داریم اما شناخت فرایندهای زیستی دخیل در خواب به تازگی آغاز شده است.
دکتر سیرلی می گوید مدتهای مدید، محققان خواب، بر روی چگونگی تغییر فعالیت سلول های عصبی در زمان خواب خواب و بیداری حیوانات متمرکز بودند. وی افزود: اکنون مشخص است شیوه عملکرد دیگر سلول های پشتیبان در سیستم عصبی نیز در زمان خواب و بیداری حیوانات به طور چشمگیری تغییر می کند. محققان می گویند یافته های آنها حاکی است که کمبود خواب می تواند بیماری ام اس را بدتر کند. در بیماری ام اس سیستم ایمنی بدن با یورش به پوشش میلینی سلول های عصبی در مغز و نخاع آنها را از بین می برد.

به گفته سیرلی تحقیقات بیشتر روی این موضوع متمرکز خواهد بود که آیا خواب نشانه های ام اس را تحت تاثیر قرار می دهد یا خیر. این پژوهشگران همچنین علاقمندند دریابند آیا کمبود خواب به ویژه در نوجوانی می تواند تاثیرات بلند مدت برای مغز به جا بگذارد یا خیر. بر اساس اعلام موسسه ملی اختلالات عصب شناختی و سکته مغزی آمریکا (NINDS) خوابیدن برای عملکرد مناسب سیستم عصبی ما ضروری است. خواب عمیق با آزاد سازی هورمون رشد در کودکان و نوجوانان مرتبط است.
بسیاری از سلولهای بدن نیز در طول خواب عمیق شاهد افزایش تولید و کاهش تجزیه پروتئین ها هستند. بر اساس اعلام NINDS از آنجا که پروتئین ها اجزای سازنده لازم برای رشد سلول و ترمیم آسیب دیدگی ناشی از عواملی مانند استرس و پرتوهای فرابنفش هستند خواب عمیق می تواند "خواب زیبایی" باشد. نتایج این تحقیقات در نشریه Neuroscience منتشر شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟
چرا در دیدارهای خانوادگی عصبی هستیم؟
توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
موفقیت هایی که نصیب افراد صبور می شود،همان فرصت هایی است که توسط افراد عجوا رها می شود